fajnym ciastem,jednak jest to ciasto z którym miałam spory problem-nie mogłam za cholerę zrobić mu zdjęcia, tak by wyszło realnie, także zdjęć będzie mniej. Ciasto jest bardzo smaczne, i proste w przygotowaniu. Składa się z kilku warstw-ciemnego biszkopta, musu truskawkowego, białego biszkopta, kremu, biszkopta ciemnego Bardzo ładnie wygląda w przekroju, zdjęcia w ogóle nie oddają jego(...)szklanki wody Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia Ciemny biszkopt żółtka oddzielamy od białek, ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier,żółtka,mąkę i kakao oraz proszek,dokładnie miksujemy Wylewamy ciasto do blaszki i pieczemy około 20 minut w temperaturze 170 stopni -do suchego patyczka. Tak samo postępujemy z białym biszkoptem Masa 500ml mleka zagotowujemy. Budyń, cukier oraz mąkę mieszamy dokładnie
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokusię ceni. Tęskni się za nimi. Twoja kobieta ma zły dzień? Kup jej kwiatek, przytul mocno. Twój facet miał gorszy dzień w pracy? Zrób kawę, dobre ciasto, porozmawiajcie. Przecież to takie proste, prawda? A tak wielu z nas sprawia to kłopot... Nikt nie lubi zostać sam ze swoimi problemami. Przepis na ten piernik dostałam od koleżanki. I jestem(...)miód oraz śmietanę. Mąkę wymieszać z sodą, proszkiem do pieczenia, przyprawą do piernika oraz kakao. Partiami wsypywać do masy i dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywno. Powoli dodać do ciasta i za pomocą łopatki delikatnie i dokładnie wymieszać. Gotowe ciasto przelać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą formy. Piernik wstawić do piekarnika nagrzanego do 160-170 stopni i piec
My simple kitchenKolejne delikatne i puszyste ciasto bez miksera, tym razem jogurtowe z moimi ulubionymi polskimi jabłkami. Szybkie, idealne do popołudniowej kawy, proste, świetnie wyglądające – zapraszam do wypróbowania:) Takie ciasta sprawdzają się zawsze, będąc jednocześnie świetną bazą do tworzenia nowych smaków i połączeń z innymi owocami lub bakaliami. Dla mnie hit! Smacznego do kawy i dobrego towarzystwa
Zasmakuj KuchniCiasto francuskie to sprawdzona baza do wszelkiego rodzaju przekąsek czy deserów. Dania z jego użyciem są proste, szybkie i smaczne. Inne przepisy z ciastem francuskim: Ciasto francuskie z gruszką i kozim serem Tarta z brokułami, łososiem i pomidorami Parówki w cieście francuskim Tarta z jabłkami na cieście francuskim Składniki na około 10 ślimaczków: opakowanie ciasta francuskiego ketchup kilkanaście plasterków
Kuchnia Bazyliitortownice wyłożyć folię spożywczą. Do tortownicy przekładamy lody. Warstwę lodową smarujemy masą kajmokową. Następnie układamy wcześniej umyte i pokrojone owoce. Wierzch posypujemy pokruszonymi herbatnikami. Gotowe ciasto wkładamy do zamrażalki. Prawda, że proste
Pani domowapieczenie. Choroby u nas ciąg dalszy więc Jaśko pochłania cały mój czas i energię. Rozmyślając o jakimś szybkim cieście, wymyśliłam sernik gotowany. Szybki, prosty i smaczny zarazem. W całym tym gotowaniu było jeszcze jedno ale, okazało się, że w domu mam tylko budyń czekoladowy i nawet nie mam mąki ziemniaczanej(...)miseczce zanurzonej we wrzątku rozpuszczamy masło i dodajemy połamaną na kawałki czekoladę. Mieszamy aby się rozpuściła i połączyła z masłem. Wylewamy polewę na ciastka i dekorujemy orzeszkami arachidowymi. Ciasto chłodzimy w lodówce przez kilka godzin minimum 3-4. Inspiracja zaczerpnięta z bloga Beaty. A razem ze mną wypiekały: Dorota , Małgosia , Edyta , Lidia , Edyta
Życie zaczyna się w kuchniWitajcie kochani! W ten piękny, walentynkowy dzień chciałybyśmy "poczęstować Was" obłędnie czekoladowym ciastem.. ;) Sporządzenie jest bardzo proste i szybkie, nie potrzeba dużej ilości składników, a najdłuższa niezbędna czynność to schładzanie, dlatego polecamy je zrobić dzień przed planowanym serwowaniem :) Nie będziemy się dziś rozpisywać i napiszemy tylko po krótce, że wszystkie nasze studenckie stresy są już za nami(...)rozpuszczonej czekolady i delikatnie mieszamy szpatułką aż do otrzymania jednolitej masy - konsystencji budyniu. Masę przelewamy na schłodzony spód herbatnikowy i pieczemy 10 minut na środkowej półce piekarnika. Ciasto zostawiamy do ostygnięcia w wyłączonym piekarniku (najlepiej na całą noc.) Gdy ciasto wystygnie płatki migdałów prażymy na rozgrzanej patelni, gdy się podprażą zdjemujemy z ognia i dodajemy syrop lub miód
Symfonia Smakówbazie masła orzechowego, a połączenie z popcornem i solonym karmelem wydawało mi się strzałem w dziesiątkę. I tak właśnie było! Takim zestawem pozytywnie zaskoczyłam wszystkich. Ciasto samo w sobie jest bardzo proste w wykonaniu i nie zabiera dużo czasu, co jest jego kolejnym atutem. Żałuję, że nie mogę dać Wam go spróbować, więc zachęcam Was do przygotowania ciasta
Be Fit Be Strongciasto piekę bardzo często. Jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Jabłka mamy dostępne cały rok a pozostałe składniki na pewno znajdą się w każdej kuchni.Ciasto to też znane jest pod nazwą ciasto "salceson". składniki: 5 jajek 3 szklanki mąki pszennej 1,5 szklanki cukru ( daje nieco mniej) 3 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody
Monia miesza i gotujeSkładniki: 0,5 kubka mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 kubka cukru 0,5 kubka cukru muscovado 4 jajka 2 łyżeczki cynamonu 1
Luźna KuchniaOstatnio moja znajoma poprosiła mnie o przepis na ciasto. Ale dała mi dwa warunki - musi być bardzo proste i zawierać orzechy. Im więcej orzechów tym lepiej. Od razu przyszedł(...)głowy bündner nusstorte czyli ciasto orzechowe wprost ze Szwajcarii. Coś idealnego na jesień - bo czy znajdziecie coś lepszego niż orzechy w karmelowej polewie przykryte perfekcyjnym kruchym ciastem? Zapewniam Was, że jak tylko wyjmiecie je z piekarnika będziecie szukać kąta, w którym będziecie mogli zostać z nim sam na sam. Zdziwicie się jak proste jest w wykonaniu. Wystarczą trzy
Okolice PalnikaCiasto jest przepyszne, naprawdę bardzo proste w przygotowaniu i niczym nie ustępuje tradycyjnemu makowcowi. Zresztą taka wersja najbardziej mi odpowiada, ponieważ lubię dużo kremowego i mokrego maku. Dodatkowo biszkopt dzięki masie makowej jest niezwykle wilgotny... Zresztą co ja będę się rozpisywać...?! Koniecznie spróbujcie! (Forma o średnicy 24-26 cm) Biszkopt: (tu macie różne wymiary - klik ) 5 jajek(...)zagotować margarynę, a następnie nie zdejmując z ognia - stopniowo dodawać masę makową. Całość mieszając gotować do zgęstnienia. (Potrwa to kilka minut.) Gorącą masą przełożyć przekrojony biszkopt. Po ostudzeniu ciasto można udekorować lukrem lub polewą czekoladową
Di gotujeodpowie pozytywnie. 1 % to Ci, którzy spróbowali jedynie tych sklepowych z dżemem zamiast jagód. FUJ! Powiem Wam, że one są naprawdę proste. Jedynie czasochłonne. To wina ciasta drożdżowego. Każde porządne ciasto drożdżowe wymaga czasu. Nasze jest wspaniałe. Jagodzianki w dobrym, szczelnym zamknięciu (ja przechowuję je w pojemniku na ciasto), są mięciutkie przynajmniej 3 dni. Puszyste, miękkie i pachnące
Krupeczkitłumaczeniu ropucha w dziurze / w dziurce. Niech nie zmyli Was zabawna nazwa – to tradycyjna potrawa kuchni brytyjskiej, której głównym składnikiem są kiełbaski zapieczone w naleśnikowym cieście ( puddingu yorkshire ) . Zapiekanka jest prosta i z tanich składników – zyskała więc ogromną popularność. Szczególnie dzieci pozytywnie reagują, gdy dowiadują się jak nazywa się ich obiad. Miałam przepyszne, ekologiczne, białe, parzone kiełbaski(...)masę. Dodajemy musztardę francuską (z ziarnami gorczycy), zioła i dużą szczyptę soli. Miksujemy jeszcze chwilę i odstawiamy na co najmniej 1-2 godziny (można także na noc do lodówki). Ciasto musi odpocząć. Po tym czasie piekarnik nagrzewamy do 230°C (220°C z termoobiegiem). Prostokątne naczynie o wymiarach ok. 20 x 30 (najlepiej emaliowane lub metalowe o cienkich ściankach
Poezja smaku