prosta zupa - 3675 przepisów (strona:121/245)

Krem z batatów i soczewicy oraz cynamonu. Pełnowartościowy pyszny i w dodatku wegański 106

Super prosty w przygotowaniu krem. Może stanowić pełnowartościowy posiłek, co jest bardzo przydatne dla wegan. Moim domownikom bardzo smakowała. Dzieci zjadły sam krem a dorośli razem

wysmienity
Prosta zapiekanka ryżowa z kiełbasą, pieczarkami i kukurydzą (bezglutenowa) 169

Dziś przedstawiam zapiekankę najprostszą z prostych . Składniki smażymy razem na jednej patelni , a potem myk i do  naczynia żaroodpornego i do pieca i czekamy

Kawa z mlekiem
TARTA DYNIOWA 179

Niezastąpiona w przypadku zup i kremów. Świetna także w wersji... Artykuł TARTA DYNIOWA pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Chłopski garnek z kapustą 1566

Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam dania jednogarnkowe, są proste w przygotowaniu, zajmują nie wiele czasu i z reguły są pyszne. Na jesienne

Kuchnia Pełna Pasji
Krem pomidorowy z pomarańczą 156

Krem 100% pomidorowy, bez dodatku bulionu – bardzo wyrazisty w smaku z nutą pomarańczy. Czas wykonania: 30 min Ilość porcji: 2 Składniki: 400 g

KuchniaWeDwoje.pl
Postna grochówka 200

Zupa grochowa to jedno z dań podawane w moim domu na wigilijnym stole. Nie dodaje się do niej żadnego mięsa, ani

KuchniaWeDwoje.pl
Dynia piżmowa w ziołowo-miodowej marynacie 137

Dynia piżmowa charakteryzuje się słodkim smakiem o orzechowej nucie i zapachem piżma. Jak każda dynia idealnie nadaje się do kremowych zup, chlebów i jako składnik ciast i deserów. Dynia piżmowa jest smaczna także pieczona. Oto prosty przepis na niebanalne danie, czyli pieczoną dynię piżmową w marynacie z suszonych ziół i miodu. Składniki 1 dynia piżmowa 2 łyżki oliwy z oliwek

My Chcemy Jeść
Pieczona pietruszka 167

moim domowym menu podobnie jak inne pieczone warzywa . Jeśli nie próbowaliście nigdy pieczonej pietruszki to koniecznie musicie to nadrobić. Dekoruję nią zupy lub przyrządzam jako przekąskę. Pieczona pietruszka, lekko słodka świetnie pasuje z pesto. Jest to proste w przygotowaniu, oryginalne i przepyszne danie. W życiu bym nie uwierzyła, że będę kiedyś jeść pietruszkę z pieca. Może w końcu się

codojedzenia
Prosty chleb na zakwasie żytni lub pszenny 291

stopniach przez 15 min, skręcamy temperaturą do 190 i pieczemy dalsze 40 min. Studzimy na kratce. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/na-zakwasie/prosty-chleb-zakwasie-zytni-lub-pszenny/ BosowKuchni Artykuł Prosty chleb na zakwasie żytni lub pszenny pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Zakwas na żurek! 150

Zakwas na żurek, to bardzo prosta sprawa, potrzebujecie mąkę żytnią typ 720, wodę przegotowaną, czosnek, ziele angielskie, listki laurowe, pieprz, ewentualnie skórka chleba na zakwasie

SMYKWKUCHNI
Pierś kurczaka zapiekana z warzywami 8147

przygotowuję z nich coś konkretnego na obiad typu faszerowaną pierś z rukolą, faszerowaną pierś z serem kozim , a z reszty kurczaka przygotowuję zupę, przeważnie rosół lub pomidorówkę . Przepis na zapiekaną pierś kurczaka z warzywami i serem jest prosty i szybki, najwięcej czasu zajmuje pokrojenie ziemniaków w plastry i papryki w kostkę. Pierś kurczaka zapiekana z warzywami: 2 pojedyncze piersi kurczaka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Prosty sposób na przecier pomidorowy. 137

każdego słoika wsyp trochę soli ( około 1/2 łyżeczki ). Słoiki szczelnie zamknij wieczkami. Pasteryzuj około 40-50 minut. Gdy chcesz je dodać do zupy, sosu lub fasolki po bretońsku zmiksuj je dokładnie na jednolitą masę. Jest to bardzo prosty i nie wymagający dużo pracy sposób na przecier pomidorowy. Polecam

Przepisy i porady kulinarne
Bulion 135

Często w moich przepisach pojawia się bulion.Zrobienie go jest proste i nie wymaga wiele czasu. Można przygotować go więcej i nadmiar zamrozić. Ja podaje przepis

Mama Gotuje
Ryba w warzywach 148

Padła prośba o więcej ryb. I mimo moich chęci nie jest to proste, bo u nas najczęściej jest zupełnie zwykła ryba smażona w panierce. Taką

Polska Zupa
Chłodnik błyskawiczny i aromatyczny 203

zrobić aromatyczny chłodnik w 10 sekund? To bardzo proste :) Wystarczy przygotować zapas cudownej mikstury - domowego kwasu z buraka (przepis) . Kwas dojrzewa przez tydzień w temperaturze pokojowej, później można go przechowywać miesiącami w lodówce i na bieżąco używać do przygotowywania pysznych i zdrowych zup i napoi chłodzących. W trakcie kiszenia rozwijają się smaki i aromaty czosnku, ziół i przypraw, które

SzczyptaSmaQ

Proponowane wyszukiwania