Szybka, pożywna i banalnie prosta w wykonaniu - drobiowa potrawka. Delikatne mięso z kurczaka duszone w śmietankowym sosie wraz z tradycyjnym duetem marchewki i groszku. Podana z gotowanym ryżem. Na rodzinny obiad idealna!:) Składniki (na 2 porcje): - ok 300 g mięsa piersi kurczaka - opakowanie mrożonej marchewki z groszkiem - cebula - łyżka serka kremowego (typu philadelphia) -odrobina oleju do podsmażenia cebuli
Kuchnia Ellieryżu. Podsmażyć. Dolać bulion. Doprowadzić do wrzenia. Przełożyć na patelnię usmażonego kurczaka i dusić pod przykryciem, aż mięso będzie ugotowane, a ryż miękki. Od czasu do czasu wymieszać, by potrawka nie przywarła do dna patelni. W razie potrzeby dolać przegotowanej wody. Na koniec dodać oliwki i tymianek. Dosolić do smaku
W kuchni wieczorememitowanego przez BBC. LITTLE PARIS KITCHEN: COOKING WITH RACHEL KHOO from Plum Pictures on Vimeo . Kiedy przeglądałam Małą paryską kuchnię po raz pierwszy, przypomniałam sobie o sławetnym ratatouille. Potrawce, która jest czystą pochwałą wspaniałości warzyw. Jędrne, kolorowe, soczyste, śmiejące się do nas z koszyków w sklepach i na targach. Można je jeść na ciepło lub na zimno, jako przystawkę
W kuchni wieczoremJest to danie wegetariańskie, a w skrócie można powiedzieć, że są to po prostu smażone warzywa. Ja bardzo polubiłam warzywny gulasz ajapsandali za jego prostotę. Lubię proste, nieprzekombinowane smaki. Potrawkę nauczyłam się robić w gruzińskiej, górskiej wiosce Gobroneti, gdzie gościłam w ramach projektu #blogerzywbatumi (jeśli interesują Was gruzińskie smaki polecam mój wpis na blogu o kuchni gruzińskiej oraz relację .) Świetne
Poezja smakuPolonesa nie mogła już więcej skupić się na pracy i niespokojnie patrzyła na zegarek. Po godzinie przedzierania się przez zatłoczone miasto, Polonesa weszła do mieszkania i odurzył ją zapach potrawki z kurczaka z ziemniakami roznoszący się po całym mieszkaniu. Wiele ją kosztowało by powstrzymać się od spałaszowania swej porcji i zrobić najpierw zdjęcia dzisiejszej potrawy. A nazwa naszej potrawy
Smaki BrazyliiTurcji, niestety będąc tam prawie miesiąc nie miałam okazji skosztować jej w oryginale, szkoda... dzisiejszy przepis pochodzi z Filozofii smaku. W rzeczywistości pilaki nie jest zupą, raczej warzywną potrawką ale ja dodałam sporo wody więc otrzymałam gęstą i bardzo, bardzo smaczna zupę. Dzieciaki słowa nie powiedziały, że jej podstawa jest fasola, wręcz przeciwnie, były
Dzieje kuchennej Wiewióryolejem i doprawiamy solą, pieprzem oraz oregano. Grillujemy na patelni grillowej (albo na zwykłej). Następnie wkładamy i plaster cukinii do pierścienia do puree, następnie ok. 4 łyżki gotowej potrawki i przykrywamy następnym plastrem cukinii. Całość dociskamy i układamy na talerzu. Ostrożnie wyciągamy pierścień. Możemy to zrobić także przy pomocy salaterki na zasadzie "babki z piasku" albo foremki do wyciskania pączków
Bon Appetit Małgorzatyryż zrobi się szklisty. Następnie partiami wlewamy wodę z solą, tak aby ryż stopniowo wchłaniał płyn. Dusimy do miękkości. 4. Gotowy ryż podawać wedle uznania, np. z sosem, mięsem, potrawką czy warzywami. Smacznego
Kuchnia domowa Anidania z makaronem na styl meksykański, ale taki zbliżony do tej kuchni. Czerwona fasola, kukurydza, przyprawa kuchni meksykańskiej oraz pozostałe dodatki czyli między innymi skrzydełka z kurczaka sprawiły, że potrawka z makaronem była super smaczna. A my takie kombinacje lubimy, oj lubimy. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnikilku minutach dodaję kawałki dyni, doprawiam solą i pieprzem i posypuję świeżą natką pietruszki. Podaję z grzankami z masłem czosnkowym ale w orginalnym przepisie dodawało się czerstwe pieczywo do potrawki. Smacznego Post Dynia na ostro według Nigela Slatera pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl
UgotujmyTo.pltradycyjny sposób, a że na szczęście coś tam jeszcze zostało, więc przygotowałam również sałatkę… Zapraszam – oto sałatka z bobu z wędzonym kurczakiem. (Przygotowałam też pyszną, sycącą potrawkę z bobem w roli głównej, ale o tym innym razem…;) ) Sałatka z bobu i wędzonego kurczaka Składniki: 1 wędzone udo kurczaka szklanka ugotowanego, wyłuskanego bobu ulubiony aromatyzowany olej rzepakowy
UgotujmyTo.plmiałam, a bób i owszem, więc powstało to cudeńko… Zwykle zjadałam bób po ugotowaniu a teraz okazuje się, że warto zachować go trochę na sałatkę z bobem lub potrawkę z bobu W razie braku chorizo myślę, że spokojnie można użyć innej zwykłej, ulubionej kiełbasy i też powinno dobrze smakować, choć dobrze byłoby gdyby kiełbasa była trochę pikantna. Bardzo mnie
UgotujmyTo.plgrzewczy jesienno-zimowy Bardzo nad tym ubolewam… Pogoda pod psem- bez obrazy dla psów oczywiście Skończyła się era koktajli i chłodników a zaczyna się czas gorących zup, rozgrzewających potrawek i herbat z cytryną… i rumem Nic niestety nie można w tym przypadku zmienić, pomijam szczęśliwców wyjeżdżających do ciepłych krajów. Na poprawę nastroju proponuję jednak grilowany ser halloumi jako
UgotujmyTo.plmożna powiedzieć, że toleruję je latem do grilla… ale pomyślałam, że do gotowania czemu nie ;)! Do tego przepisu wykorzystałam piwo ciemne, które nadało potrawie specyficznego delikatnego posmaku…. Potrawka jest delikatna i aromatyczna i naprawdę warto ją przygotować… Zapraszam, oto kurczak w piwie :)! Kurczak w piwie Składniki: 1 kg podudzi z kurczaka 1 łyżka papryki 1 łyżka mielonego
UgotujmyTo.plstron, na patelnię wlać bulion. Następnie na małym ogniu dusić kotlety przez ok. 40 minut. (Dlaczego tak długo? Po to aby kapusta zrobiła się miękka) . Całą potrawkę przyprawić majerankiem. 2.Puree Obrane ziemniaki przekroić na pół , a obraną marchewkę w grubsze koła. Do rondelka z posoloną wodą wrzucić ziemniaki i marchewkę. I wszystko ładnie ugotować. Gdy ziemniaki będą już
Gotuj Z Muzyką