suszonych 8 zielonych oliwek ewentualnie kapary z zalewy ( wykorzystałam dodatek do pomidorów suszonych) 1. Kurczaka pokroić w kosteczkę, doprawić według uznania, usmażyć. 2. Sałatę porwać na kawałki. 3. Mozarellę, oliwki i pomidory pokroić. 4. Wszystkie składniki wymieszać i zalać sosem musztardowym. Sos musztardowy: 2 łyżki oleju (może być zalewa z suszonych pomidorów) 2 łyżki wody
Kto ugości moich gości?suszonych 8 zielonych oliwek ewentualnie kapary z zalewy ( wykorzystałam dodatek do pomidorów suszonych) 1. Kurczaka pokroić w kosteczkę, doprawić według uznania, usmażyć. 2. Sałatę porwać na kawałki. 3. Mozarellę, oliwki i pomidory pokroić. 4. Wszystkie składniki wymieszać i zalać sosem musztardowym. Sos musztardowy: 2 łyżki oleju (może być zalewa z suszonych pomidorów) 2 łyżki wody
1001 Sałateksprzątaniu) :) Zapraszam do gotowania! Składniki (dla 4 osób): makaron tagliatelle (lub inny ulubiony makaron) 2 piersi z kurczaka, pokrojone w kostkę* 1 cebula, drobno posiekana 1 puszka pomidorów w zalewie 125 g serka mascarpone 2 łyżki oleju słonecznikowego 1 ząbek czosnku, drobno posiekany kilka listków świeżej bazylii 1 łyżeczka octu balsamico 2 łyżeczki cukru trzcinowego szczypta soli, pieprzu(...)głębokiej patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę. Smażymy do zeszklenia. Dodajemy kurczaka, czosnek, tymianek, pieprz i oregano. Smażymy 5-6 minut. Pod koniec doprawiamy solą. 2. Pomidory wlewamy wraz z zalewą na patelnię, rozgniatamy trochę widelcem, dodajemy kilka posiekanych listków bazylii (kilka zostawiamy na później), cukier i ocet. Gotujemy na średnim ogniu przez 15 minut. Po tym czasie dodajemy mascarpone, dokładnie
My Culinary Artgłówka czosnku garść jagód jałowca kilka liści laurowych kilka ziaren pieprzu czarnego świeże zioła rozmarynu, szałwii i oregano 1/2 l wytrawnego czerwonego wina 250 g pomidorów z puszki (z zalewą) sól pieprz czarny mielony Zamrożone wcześniej mięso gulaszowe rozmrozić, umyć, osuszyć, oczyścić z błon i pokroić w drobną kostkę. Pokroić w plasterki 1 cebulę i 1 marchewkę. Mięso włożyć(...)warzywa wyrzucić. W dużym garnku rozgrzać dobrze tłuszcz a następnie wrzucić mięso i lekko zrumienić ze wszystkich stron. Dodać pozostałe pokrojone w plasterki 1 marchewkę, 1 cebulę, pomidory z zalewą oraz trochę ziół. Całość doprawić solą i pieprzem, dodać gałązkę rozmarynu. Po doprowadzeniu do wrzenia dusić pod przykryciem ok 2 godzin, aż mięso będzie miękkie co jakiś czas mieszając. Gulasz
Ola la LCHFzalewą); 1 łyżeczka suszonego oregano; 1 łyżeczka suszonej bazylii; 1 czerwona papryczka chili - opcjonalnie; 4 łyżki oliwy z oliwek; 8 dużych, świeżych liści bazylii; 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki; Sól; Pieprz. Sposób przygotowania: Fasolę odcedzić z zalewy i opłukać pod zimną wodą. Ząbki czosnku obrać, przecisnąć przez praskę. Papryczkę chili umyć, osuszyć, drobno posiekać. Pomidory naciąć(...)łyżki) wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojoną papryczkę chili, wymieszać i chwilę razem podsmażać (przez 1 minutę). Następnie dodać obrane ze skórki i pokrojone pomidory, pomidory z puszki wraz z zalewą, posiekane liście bazylii, suszoną bazylię, suszone oregano oraz sól i pieprz do smaku. Całość gotować bez przykrycia, na średnim ogniu, aż do częściowego zgęstnienia sosu, przez około
Gospodyni Miejskamąki pszennej pęczek natki pietruszki sól pieprz na sos chorizo: 100 gram chorizo łyżka koncentratu pomidorowego bulion lub woda do sosu aby stał się lekko płynny suszone pomidory w zalewie lub przyprawa suszone pomidory sól pieprz dodatkowo: 2-4 jajka woda ocet sól Przygotowanie: Ziemniaka, buraka oraz marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach, wcześniej obierając ze skóry
Życie zaczyna się w kuchnimąki pszennej pęczek natki pietruszki sól pieprz na sos chorizo: 100 gram chorizo łyżka koncentratu pomidorowego bulion lub woda do sosu aby stał się lekko płynny suszone pomidory w zalewie lub przyprawa suszone pomidory sól pieprz dodatkowo: 2-4 jajka woda ocet sól Przygotowanie: Ziemniaka, buraka oraz marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach, wcześniej obierając ze skóry
Życie zaczyna się w kuchniIngredients 2 bakłażany 4 papryki 6 łyżek oliwy 2 cebule 3 ząbki czosnku duża garść orzechów włoskich 1i ½ litra wywaru warzywnego (albo rosołku) 1 puszka pomidorów w zalewie ( w sezonie na pomidory mozna użyć świeżych i należy je upiec razem z pozostałymi warzywami) 2 łyżeczki pasty tahini 2 łyżki soku z cytryny sól, pieprz do smaku
Cooking for EmilyZima to czas kiedy wracając po całym dniu pracy do domu mamy ochotę zjeść coś ciepłego, co nas ogrzeje i da uczucie sytości. Taka właśnie jest
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Zima to czas kiedy wracając po całym dniu pracy do domu mamy ochotę zjeść coś ciepłego, co nas ogrzeje i da uczucie sytości. Taka właśnie jest
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!skóry 15 dag kolorowego tortellini z szynką prosciutto 1 mała cukinia 2 cebule dymki ze szczypiorem 1 opakowanie serka Apetina Pesto i Rukola 4 suszone pomidory w zalewie olejowej 2 łyżki oleju Sól morska do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku Sposób przygotowania: Tortellini gotuję do miękkości wg przepisu na opakowaniu, odcedzam, przekładam do miski. Mięso(...)pieprzem, duszę do miękkości pod przykryciem w trakcie dodaję posiekaną dymkę bez szczypioru, duszę pięć minut, następnie dorzucam pokrojoną w pół plasterki cukinię i osączone z zalewy pokrojone w kostkę pomidory oraz cały serek, mieszam, czekam aż zabulgocze, dodaję ugotowany makaron, ewentualnie doprawiam jeszcze do smaku, mieszam, posypuję szczypiorem z dymki i podaję. Nam smakuje prosto
Wanilia i KardamonSkładniki: czerwona soczewica (1 szklanka) kasza jaglana (1 szklanka) gruszki (2 małe lub 1 duża) marchewka (2 sztuki) czosnek (2 ząbki) suszone pomidory w zalewie (6 sztuk+dwie łyżki zalewy) ziarna słonecznika (4 łyżki) gałka muszkatołowa sól pieprz woda Czas przygotowania: 2 h Przygotowanie: Do garnka wsypujemy soczewicę. Dodajemy do niej obraną i pokrojoną w kostkę(...)gotujemy kaszę jaglaną. Kiedy kasza i soczewica będą gotowe przekładamy je do jednego naczynia. Dodajemy do nich wyciśnięty czosnek, pokrojone w kostkę gruszki, przyprawy i 2 łyżki zalewy, w której były pomidory. Przy pomocy blendera zamieniamy w jednolitą masę. Kroimy pomidory. Do brytfanki (najlepiej takiej na keksa) wkładamy papier do pieczenia. Następnie przekładamy do niej 1/3 pasztetu. Rozprowadzamy równo
Weganka gotujefooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Do miseczki wsypujemy wędzoną paprykę, dodajemy skórkę z cytryny oraz musztardę i intensywnie mieszamy dolewając jednocześnie 4 łyżki oleju z zalewy od suszonych pomidorów. Do tak przygotowanej marynaty wkładamy filety z dorsza (posolone z obu stron) i dokładnie je obtaczamy (ja użyłam oskrobanego dorsza ze skórą, którą nacięłam w trzech miejscach, można(...)jeśli filet jest cienki wystarczy 12 minut, jeśli gruby – 14 min.). W czasie gdy ryba się piecze, przygotowujemy dodatki. Na patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki zalewy z suszonych pomidorów. Podsmażamy pokrojoną w półplasterki cebulę wraz z fasolą i szynką dojrzewającą. Smażymy ok. 5 minut na dość dużym ogniu, aż fasola lekko się podsmaży i będzie mieć chrupiącą skórę
Poezja smakuzimno 1 łyżka posiekanej natki z pietruszki kilka kawałków suszonych pomidorów sól, pieprz do smaku * pozostaw nieco wody z gotowania ciecierzycy lub zalewę jesli masz ciecierzycę z puszki * możesz dodać ząbek czosnku * jeśli kupisz pomidory w zalewie wykorzystaj ją zamiast wody/zalewy z ciecierzycy Przygotowanie: Cieciorkę bez wody/zalewy przekładamy do blendera. Paprykę bez gniazd nasiennych i białych błonek dzielimy(...)mniejsze kawałki. Dodajemy do ciecierzycy razem z posiekaną natką z pietruszki i kawałkami suszonych pomidorów. Całość miksujemy na jednolitą masę. Dodajemy olej arganowy. Miksujemy nieustannie, obserwujemy gęstość masy, dolewamy stopniowo wodę z gotowania ciecierzycy lub zalewę jeśli ciecierzyca jest z puszki. Doprawiamy do smaku i ponownie miksujemy. Gotową pastę przekładamy do miseczki, skrapiamy olejem arganowym. Podajemy z podpłomykami , najlepiej smakują
Moja smaczna kuchniafasolki szparagowej 3 kromki dobrego czerstwego chleba bez skórki, pokruszonego dość drobnona 3 łyżki oleju 6 ząbków czosnku 1/2 cebuli (średniej), drobno posiekanej 1 puszka pomidorów całych (wraz z zalewą) 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki suszonej bazylii 1/2 łyżeczki suszonego oregano 1/2 łyżeczki płatków chili czarny pieprz odrobina wody skórka z cytryny, drobno starta liście świeżej bazyli(...)posolić. Na patelni rozgrzać jeszcze odrobinę oleju. Wrzucić posiekaną cebulę i smażyć chwilę, aż zmięknie i lekko się zeszkli. Dodać pozostałe 3 ząbki czosnku, drobno posiekane. Dodać pomidory wraz z zalewą i odrobinę wody. Z grubsza rozdrobnić pomidory, pozostawiając jednak część w większych kawałkach- mają być widoczne w sosie. W tym samym czasie zagotować w dużym garnku wodę
olalacookingporcja 550 kcal) 400 g razowego makaronu penne 1 podwójna pierś kurczaka (300 g) 100 g jogurtu greckiego słoiczek suszonych pomidorów (150 g po odsączeniu) 1 łyżka zalewy z pomidorów 2 garście rukoli 2 łyżki tymianku - najlepiej świeżego sól, świeżo mielony pieprz PRZYGOTOWANIE Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Mięso kroimy w kostkę i podsmażamy(...)łyżce oleju z zalewy. Doprawiamy solą, pieprzem i posiekanym tymiankiem. Wlewamy jogurt i redukujemy sos na małym ogniu. Dodajemy posiekane pomidory i odcedzony makaron. Mieszamy całość z rukolą i od razu podajemy. Smacznego! 1 porcja makaronu - 550 kcal - białko - 40 g - tłuszcze - 7,5 g - węglowodany - 80 g - błonnik - 14 g Zapraszam do polubienia mojej strony
Moje Kuchenne Rewelacje