polędwiczki wieprzowa - 1267 przepisów (strona:66/85)

Polędwiczki w sosie pomidorowym 135

Obiad prosty i szybki do zrobienia. Polędwiczki nie wymagają długiej obróbki smażenia. Są delikatne, miękkie w sosie się rozpływają. Zamiast pieczarek można dodać inne grzyby.   2 polędwice wieprzowe sól, pieprz kolorowy 500 ml przecieru pomidorowego 20 dkg pieczarek 1 cebula duża masło klarowane papryka do smaku koper, natka pietruszki Polędwiczki kroję na plastry 1,5 cm, Rozbijam je dłonią

wesoła kuchnia
Polędwiczki grillowane z puree z groszku 113

puree z zielonego groszku i mięty, które jest lekko łodkie,ale orzeźwiające i moim zdaniem bardzo pasowało do grillowanych polędwiczekPOLĘDWICZKI GRILLOWANE  z PUREE z ZIELONEGO GROSZKU Składniki:  1 średniej wielkości polędwica wieprzowa marynata: 2 łyżki musztardy francuskiej 1 łyżeczka miodu 2 ząbki czosnku 1/2 szkl oliwy szczypta soli i pieprzu puree : 400 g zielonego groszku(...)groszku: Zielony groszke gotujemy około 4-5 minut. Odsączamy z wody przkładamy do blendera i miksujemy z kilkoma listkami mięty oraz śmietaną. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem.  Polędwiczki w ten sposób można także przygotować na patelni grillowej lub na grillu elektrycznym

Bon appetit mon amie
Polędwiczki wieprzowe z konfiturą z czerwonej cebuli i ...rozmarynem 147

też jemy tak ładnie i tak elegancko.... J Dzisiaj mam dla Was wspaniały przepis na pyszne polędwiczki z pyszną konfiturą z czerwonej cebuli. Niebo w gębie .... Palce lizać...           Składniki: polędwica wieprzowa ok. 350-400 g Marynata: 2 łyżki oliwy 1 łyżka sosu sojowego 2 łyżki sosu teriyaki 2 ząbki czosnku kilka gałązek natki pietruszki(...)balasamico 2 łyżeczki tymianku 2 łyżki oliwy sól pieprz     Wykonanie: Umyłam polędwicę. Pokroiłam ją na około 3 centymetrowe kawałki. Wszystkie składniki marynaty wymieszałam i przełożyłam do niej polędwiczki. Dokładnie obtoczyłam w marynacie, przykryłam folią   i wstawiłam na noc do lodówki.     Przygotowałam konfiturę z czerwonej cebuli. Na patelni rozgrzałam oliwę i wsypałam pokrojoną w kostkę cebulę

Kuchnia u Krysi
Pieczona polędwica wieprzowa w sezamie 135

Żeby przygotować marynatę potrzebujemy jedynie miód i sos sojowy. Mięsko podałam z kapustą Pak Choi, ale nic nie stoi na przeszkodzie aby polędwiczkę podać z ziemniakami i np. czerwoną kapustą :) Składniki (2 porcje): 300-400 g polędwicy wieprzowej 2 łyżki miodu 2 łyżki sosu sojowego (najlepiej ciemny) 2 ząbki czosnku 1 łyżka czarnego lub białego sezamu + 2x Pak Choi (kapusta

Tajskie smaki
Łosoś w Galarecie z Warzywami w wersji mini 261

Lubię galarety, prawie wszystkie. No wszystkie oprócz wieprzowych :) Tym razem postanowiłam utopi ć  rybkę, rybkę z puszki, a dokładnie polędwiczki z łososia. Użyłam polędwiczek z łososia w sosie koperkowym Super Fish linii Prestige. Przyznam się, że osobiście nie wierzę, jak pisze na opakowaniu, że produkt jest w sosie jakimś tam. W praktyce zwykle bywa tak, że jest produkt

Blondynka Gotuje
Ragout z polędwiczką i jajkiem 115

Proste i pyszne danie. Super smakuje z ryżem. Jajka ugotować na twardo i obrać z łupinek. Polędwiczkę pokroić w słupki. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć

Kuchnia Pokoleń
Wątróbka wieprzowa z cebulką 164

druga, chociaż częściej sięgam po drobiową, bo łatwiej ją jednak dostać. W każdym razie wątróbkę warto jeść bo to źródło żelaza, cynku miedzi czy kwasu foliowego. Smażenie wątróbki wieprzowej nie różni się praktycznie niczym od smażenia wątróbki drobiowej, także należy pamiętać o kilku zasadach: wytrzeć ją z nadmiaru wody, nie solić przed smażeniem (tylko po), aby nie była twarda, smażyć(...)drugiej, bez zbędnego przewracania, a także podczas smażenia nie nakłuwać jej widelcem, aby nie pryskała. Zobacz też: Karkówka z pieczarkami Polędwiczki w kremowym sosie własnym Gulasz z jelenia na czerwonym winie z pieczarkami Przepis na wątróbkę wieprzową z cebulką Drukuj przepis Porcji: 3 Czas gotowania: 15 minut Składniki 500 g wątróbki wieprzowej mąka do obtaczania wątróbki 2 duże cebule liść

Kuchnia Bazylii
Polędwiczki faszerowane kurkami w bazyliowym cieście. 182

polędwicy wieprzowej 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 3 goździki 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego 1 łyżka oliwy  ciasto francuskie listki bazylii 250 g kurek  1 łyżka masła 3 łyżki sezamu uprażonego 1 łyżka syropu klonowego lub miodu Wykonanie. Połowę, kurek poddusić na maśle, posiekać i przyprawić solą i pieprzem. W polędwiczce zrobić tunel i nadziać kurkami. Utrzeć

Kulinarny karnet Christophera
Bitki wieprzowe z warzywami i soczewicą 139

Składniki na 4-5 porcji: ok 300g łopatki wieprzowej, w miarę chudej z ładnego kawałku 1 mały filet z kurczaka bez polędwiczki (możesz z niego zrezygnować na rzecz nieco większej ilości łopatki, ja chciałam, żeby i mąż miał co jeść :) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 duża marchewka 1 pietruszka ok 100g groszku zielonego mrożonego 4-5 łyżek czerwonej

Anioszek w kuchni
Polędwiczki w sosie śmietanowym 132

Składniki: 600 g polędwicy wieprzowej 1 ząbek czosnku 2 łyżki masła 200 g śmietany 18% sól, pieprz Wykonanie: Polędwiczki umyć, osuszyć. Pokroić na grubsze plastry, lekko rozbić. Masło rozpuścić, obsmażyć mięso po 2 minuty z każdej strony, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić solą i pieprzem. Całość zalać śmietaną, dusić parę minut, aż mięso będzie miękkie, a sos zgęstnieje. Gotowe

magiczna kuchnia Kasi
Kreolska Jambalaya – daleka krewna paelli 173

granulowanej cebuli 2 łyżeczki suszonego tymianku 2 łyżeczki suszonego oregano ½ łyżeczki pieprzu ½ łyżeczki pieprzu cayenne SKŁADNIKI 1 duża pierś z kurczaka z ‚polędwiczką’, ok. 350g 200g średnich krewetek 2-3 dobre, grubo mielone i wędzone kiełbasy wieprzowe, ok. 350g 4 gałązki selera naciowego – ok.250g 2-3 cebule (białe, czerwone, szalotki) – ok.200g 3 papryki okrągłe (zielone, żółte, czerwone) ok. 500g

Karo in the Kitchen
Polewiczki duszone w sosie z ogórków małosolnych 184

też inaczej wykorzystać. Robiłam z nimi sałatkę a także zupę a tym razem przygotowałam polędwiczki w sosie. Ogórki małosolne mają swój specyficzny smak i nadają daniu ciekawy posmak. jeśli ktoś lubi ogórki małosolne tak jak ja to bardzo polecam. składniki: 1 poledwiczka wieprzowa ok 500-600 g 4 duże ogórki małosone sól,pieprz 1/2 szklanki gorącej wody 3/4 szklanki śmietanki

Monia miesza i gotuje
Polędwiczki w sosie pieczeniowo-grzybowym 301

Składniki: 0,5 kg polędwicy wieprzowej kilka suszonych podgrzybków 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka mąki  masło sól, pieprz Polędwicę opłukać, pokroić na

Konrad Gotuje
Polędwiczki teriyaki mirin z czereśniami. 179

Kucharek sos teriyaki mirim olej 24 wiśnie Wykonanie. Polędwicę wieprzową przekroić na połowę. Każdą część pokroić wzdłuż na 4 części. Otrzymane 8 kawałków rozbić przez folię na plastry. Posypać przyprawą do dań Kucharek i posmarować każdy plaster sosem teriyaki mirim. Trzymać w tej marynacie około 1 godzinę. Wiśnie wydrylować . Polędwiczki nabić na patyczki, przekładając wiśniami. Grillować około 10 minut

Kulinarny karnet Christophera
Polędwiczki w sosie śmietankowo- musztardowym 167

Składniki : około 30 dag polędwicy wieprzowej 2 -3  łyżki musztardy, u mnie francuska około 150 ml śmietany 18 % 3 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku

Proste Potrawy