kukurydzy. Słonecznie żółta w kolorze. Podstawa bezglutenowych chlebów i bułek, ciast, najlepiej tłuszczowych i ucieranych. Ze zmielonej bardzo drobno z powodzeniem można zrobić tortillę i naleśniki, a także desery, placuszki i kluski. Jest najbardziej naproteinowaną mąką posród mąk niechlebowych – warto ją wykorzystywać do pieczenia elastycznych ciast, jak ciasto drożdżowe na słodkie i wytrawne bułki oraz chleb – będzie się zachowywać(...)około 9 zł za 400g. MIESZANKI KTÓRE WARTO PRZYGOTOWAĆ W DOMU Mieszanka mąk bezglutenowych na naprawdę lekkie i puszyste pancakes – 1 łyżka proszku do pieczenia – 1/2 łyżki sody oczyszczonej – 1 szklanka mąki z brązowego ryżu – 3/4 szklanki mąki z białego ryżu – 1 szklanka mąki gryczanej – 1/4 szklanki żółtej mąki kukurydzianej – 1 szklanka
Karo in the Kitchen