listę najlepszych przepisów na ciasta świąteczne , które cieszą się wielką popularnością i na pewno posmakują nawet najbardziej wybrednym. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. Sernik z makiem przepis na: Przepiski 2. Placek kakaowy z kokosem przepis na: Proste Potrawy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3. Makowiec biszkoptowy z solonym karmelem i migdałami przepis na: Smaczna Strona 4. Stefanka przepis na: To Co Lubię
BabskiePorady.pl - Przepisysuchą ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na min. 30 minut. ( moje ciasto odłożyłam na całą noc). Do ciasta dodajemy odrobinę mąki tak aby móc uformować z nich okrągłe placki. Ja w tym celu zużyłam ok. 1/2 szklanki mąki. W zależności od tego czy chcemy uzyskać mniejszą czy większą, cieńszą czy grubszą pizzę, formujemy większą lub mniejszą kulkę
rozgotowanasypkie to wtedy dodajemy jeszcze 1 łyżkę śmietany) i zagniatamy ciasto. Wyrobione ciasto wkładamy na około pół godziny do lodówki. Następnie po wyjęciu rozwałkowujemy na placek o grubości ok. 0,5cm i wycinamy ciasteczka, które układamy na brytfance wyłożonej papierem do pieczenia (zachowując odstępy). Ciasteczka pieczemy w piekarniku nagrzanym
Dieta Rozdzielna i Zdrowiepieczenia i stopniowo dodaj mąkę mieszając początkowo łyżką a następnie wyrób krótko gładkie ciasto Odrywaj porcje ciasta wielkości orzecha włoskiego, uformuj w dłoniach kształt kuli a następnie spłaszcz na placek o grubości ok. 5 mm Wierzch i boki ciasteczek otaczaj w wiórkach kokosowych a następnie za pomocą szklanki zrób linie (patrz film) Gotowe ciasteczka odkładaj na blaszkę wyłożoną papierem
Słodki Blogkostkę. Podsmażamy na łyżce masła. Woda z pieczarek powinna odparować. Po godzinie, ciasto jeszcze przez chwilę wyrabiamy. dzielimy na 4 części, z których robimy kulki, a następnie formujemy jak placki na pizze - robiąc miejsce na farsz. Składamy na pół, zawijamy i formujemy kulkę. Odkładamy na 10-15 minut. Smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy czarnuszką. Pieczemy w nagrzanym
Lena GotujeWykładamy ciasto na jedną dużą lub 2 mniejsze foremki, wcześniej je smarując i wysypując dowolnym ziarnem, płatkami lub po prostu mąką. Odłożyłam odrobinę ciasta, wgniotłam trochę mąki, rozwałkowałam na placek i foremkami wycięłam wzory. Tę czynność oczywiście możecie pominąć. Użyłam foremek o rozmiarach: Za pierwszym i drugim razem 20x11, 30x11 - pieczenie 45 minut Za trzecim razem upiekłam
Leśny Zakątekmożna jeść to samo z rzodkiewką i szczypiorkiem? Powstała więc opcja, taka jak w tytule. Zajadałam się nią z plackami z kiszoną kapustą, reszta wchłonęła standardowo z chlebem. Można i tak. Składniki: 250 g białego sera (ja użyłam chudego) 4 łyżki jogurtu naturalnego pół średniego ogórka (lub 1 gruntowy) pół białej części małego pora 1 mały ząbek czosnku
Kardamonovyniby czemu nie? Właśnie je wchłaniam z plackami z cukinii, ale tak sobie myślę, że jako dodatek do potraw z grilla, do jakiejś wieprzowiny… no wiecie. Koperek też pięknie uzupełnił całość (normalnie nie dodaję go do tzatzików). Składniki: 2 ogórki gruntowe mały kubek gęstego jogurtu naturalnego 1 czubata łyżeczka chrzanu (jeżeli używacie świeżego, zmniejszcie ilość) 2 ząbki czosnku
KardamonovyPolubiłam się z mąką pełnoziarnistą. Na początku byłam sceptycznie do niej nastawiona, byłam przekonana, że nic z niej nie wyjdzie. A tu proszę, racuchy, placki, ciastka. W ogóle kupiłam tę mąkę jedynie z myślą o zakwasie na żur. Zupy w końcu nie zrobiłam, uskuteczniam jednak inne rzeczy. Jak macie jakieś doświadczenie z tym rodzajem mąk, piszcie śmiało co mogę
Kardamonovyjeżeli chcemy zrobić z tego sosu dressing do sałatki. Ja go zrobiłam z myślą o potrawach do grilla, dlatego jest gęsty. Sos wyszedł przepyszny. Połowa została zjedzona dziś z plackami z cukinii, druga porcja jedzie jutro na grilla. Składniki: 1 małe awokado duży gęsty jogurt 1 ząbek czosnku 1 dymka (zielona część) 1 mała papryczka jalapeño (opcjonalnie) pół pęczka
Kardamonovycukinia jest wilgotna. I mimo mojego dokładnego jej odsączania, odciskania i tak większe ilości bułki z kaszą musiały zostać dosypane. I jak sobie teraz przypomnę moje batalie z plackami z cukinii , które również często wychodziły mi rozciapciane (bo dawałam mało wypełniaczy), to przecież przy okazji pasztetu nie mogło być inaczej. Nie wiem co miałam w głowie, serio. Wracając
Kardamonovysamego przepisu, nie wyobrażałam sobie ich smaku. Jak się później okazało (jak się trochę pomyśli), smakują dokładnie tak jak można sobie wyobrazić. Bo przecież prawie każdy z nas jadł placki na zsiadłym mleku. Smak jest więc bardzo podobny. Naleśniki wyszły bardziej miękkie niż normalne. Może to dobrze, może nie, dla mnie to bez znaczenia. Smak był bardzo fajny, naprawdę
Kardamonovychrupiącej panierce to pyszna przekąska nadająca się na każdą imprezę. Składniki: starty ser bloczek serka śmietankowego sól pieprz ulubione przyprawy np. ostra papryka i zioła prowansalskie Sposób przygotowania: Robimy placki, wkładamy jalapeno, formujemy kulki. Obtaczamy w mące, w jajku i bułce tartej. Wrzucamy na głęboki olej. Smażymy ok 2-3 min. w zależności od wielkości kulki. Autor przepisu: Monika
Wasze PrzepisyPyszny, sycący, aromatyczny, rozgrzewający gulasz z mięsa wołowego z dodatkiem papryki czerwonej, pieczarek i cebuli. Doskonały z ziemniakami, kaszą, kluskami śląskimi a nawet plackami ziemniaczanymi. To taki prosty, klasyczny gulasz, który na pewno zasmakuje każdemu. Dobrze doprawiony, lekko pikantny. Przyznam się Wam, że w tak chłodne dni jak dziś wystarczy mi gorący gulasz i bułka :) Jednak zanim przejdę
Zrób to smacznie