patelni rozgrzewamy olej. Łyżką nakładamy porcje ciasta. Smażymy na złoty kolor - ok. 1 minutę z każdej strony. Podajemy na ciepło z sosem pomidorowym lub czosnkowym. Dzisiaj do placków dorzuciliśmy kilka pieczarek i kawałek czerwonej papryki. Do tej pory dorzucaliśmy również cebulę, kukurydzę, salami i cienką kiełbasę. W każdym przypadku było smacznie :) Jeśli chodzi o ser, najlepsza jest mozzarella
Kuchnia od dwojgasosem pomidorowym. Obsypujemy go połową startego sera żółtego i połową startej mozzarelli. Na serach układamy pocięte lub po prostu porwane 2 plasterki szynki. Tak samo postępujemy z drugi plackiem. Gotowe pizze pozostawiam na około 15 minut do podrośnięcia. Wyrośnięte pizze przekładamy na kamień lub na blachę. Pieczemy około 12-15 minut, pilnując aby się zbytnio nie spiekły. Upieczone posypujemy rukolą
PatiGotujeWszystko co najlepsze oferuje wrzesień - jarmuż i kurki połączone w jednym daniu. Smacznie i zdrowo! Naleśniki faszerowane pysznym farszem z jarmużu z cukinią pod kołderką z
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Ostatnie truskawki lądują w placku. Chociaż przepis i zdjęcie majowe. Czytaj więcej
U Fiolkiwspomnę o ich czyszczeniu, ale mam w domu pożeraczy sosów, którzy z utęsknieniem czekają na sezon grzybowy. Sos z grzybów leśnych pasuje idealnie dla pajdy chleba, ryżu, kaszy czy placków ziemniaczanych i jesienią zawsze pojawia się w naszej kuchni. Jest bardzo prosty, a co za tym idzie bardzo smaczny!. Składniki: - 1 kg grzybów mieszanych, daje borowiki szlachetne i ceglastopore, podgrzybki
Apetyczna babeczkalodówce zmienia konsystencję na stałą) pozostałe oleje rafinowane w niektórych ciastach dojrzałe awokado JAJKA DO JAJECZNICY – tofu + czarna sól imitująca smak jajek (powstaje tofucznica) DO CIAST, PLACKÓW, NALEŚNIKÓW -to co widać na poniższej tabeli źródło: truetastehunters.com MLEKO Tu oczywiście w zamian wprowadzamy mleko roślinne. Takie mleko możecie przygotować w domu (jeśli macie blender) lub kupić gotowe, wybór
Powiedz dietom nieWspaniały niezawodny sos czosnkowy w moim wydaniu . Najlepszy do placków pizzy i mięs Składniki 3 łyżki śmietany 3 łyżki majonezu 2 średnie ogórki kiszone 1 duży ząbek czosnku sól pieprz Sposób przygotowania przepisu: 1. Śmietanę wymieszać z majonezem , zetrzeć na drobnej tarce czosnek i ogórki kiszone. Doprawić wszystko solą i świeżo mielonym pieprzem
W królestwie smaków BeatyPrzepis czekał na opublikanie z 2 tygodnie. Zajęta ciągle jestem, tak, zajęta leżeniem plackiem i gapieniem się w sufit ;) Włączenie bloggera i dodanie postu jest tak wielkim wysiłkiem, że koniec końców odkładałam to po dziś dzień. Zapiekankę znalazłam na pudełku od brązowego ryżu i muszę przyznać, że bardzo przyjemna odmiana. Składniki -50 dag marchewki -2 torebki ryżu brązowego
Zielona KuchniaSzybka i smaczna odmiana obiadowego menu ;-) Składniki -30 dag ciasta francuskiego -opakowanie mrożonego szpinaku -cebula -2 ząbki czosnku -50 dag pieczarek -3 łyżki masła -sól, pieprz
Zielona KuchniaProsta i niedroga - ze składników, które zazwyczaj są pod ręką. Składniki -250 g mąki pszennej -150 g masła -4 jajka -szczypta soli i pieprzu -1 brokuł
Zielona KuchniaTarta wprost rozpływa się w ustach. Idealna propozycja dla osób lubiących brownie. Najlepiej smakuje podana jeszcze na ciepło, kiedy czekolada jest płynna i cudownie wypływa ze
Zielona KuchniaSezon na dynię w pełni. Dla odmiany od pierogów, zup i tym podobnych zapraszam na tartęna słodko. Przepis według Jamiego Oliviera jest banalnie prosty, ale zachwyci
Zielona KuchniaTarta jest świetnym sposobem na niecodzienny obiad. W dodatku dowolność w doborze składników farszu czyni ją bardzo uniwersalnym posiłkiem. Kruche ciasto idealnie nadaje się zarówno do
Zielona KuchniaNie wiem dlaczego nadal tak trudno dostać kwiaty cukinii, a te, które można kupić, nadal pozostają dość drogie. Od tak dawna chciałam ich spróbować, że nie
Kucharzycagotowych środków żelujących. Dzięki zastosowaniu nasion chia, które absorbują nadmiar płynu i tworzą żelową konsystencję a dodatkowo mają mnóstwo wartości odżywczych. Dżem doskonale pasuje do wszelkich naleśników, racuchów, placków i deserów. Możecie wykorzystać dowolne owoce, w razie konieczności dodając mniej lub więcej nasion chia, w zależności od tego jak wiele pektyny zawierają i jak szybko gęstnieją po zagotowaniu.U nas dżem
Ola la LCHF