bardzo na niego czekałam, bo wiedziałam co ma mi przynieść. Przyniósł moją Aurę Russell Hobbs i się zaczęło! Już tego samego dnia, znaczy się wieczór już był, a ja szybko umyłam wszystkie części, wysuszyłam i złapałam jabłka, które leżały na blacie i przepuściłam je przez tą moją Aurę. Fantastyczne uczucie! Z samego rana pobiegłam do sklepu i do koszyka(...)korpus stoi gdzieś z boku. Pulpę tez można wykorzystać przy pieczeniu ciast, przygotowywaniu sosu warzywnego, a jeśli przez sokowirówkę przeciśniemy surowe ziemniaki, to ta pulpa jest idealna do przygotowania placków ziemniaczanych, to taka ciekawostka ;) Morał z tego tekstu taki, że jestem zadowolona zarówno z posiadania jak i użytkowania sokowirówki Russell Hobbs Aura, to wszystko widać na Instagram bloga
Blondynka GotujeOd kiedy jestem na tym macierzyńskim czytuję od czasu do czasu wypowiedzi na różnych forach dla mam... Po co? A tak... po prostu... w sensie czysto
Czary - gary w kuchniurządzeniach tak pizzę, jak i pieczywo i kamień przy nowoczesnym sprzęcie wciąż wygrywa. Do tej pory używałam tego szamotowego. Od początku kilkakrotnie uczulano mnie, że kamienie z tego materiału szybko pękają i kiepsko je doczyścić, przy okazji uświadamiając, że granit jest pod wieloma względami o wiele lepszy. Swój szamot wybrałam ze sklepu Duka za nagrodę w konkursie Tymbark. Innych(...)kroimy w małą kostkę, pomidora w cienkie plastry. Gdy ciasto wyrośnie dzielimy je na połowę. Rozciągamy dobrze w rękach i jeśli potrzeba, używając wałka tworzymy cienkie, a miarę okrągłe placki. Na desce do krojenia lub specjalnej łopatce wysypujemy sporą ilość mąki. Na nią kładziemy pojedynczo placki pizzy. Każdy smarujemy sosem pomidorowym, następnie układamy starty ser w ulubionej ilości
Kuchenna Kontrrewolucyagdyby nie chciało się połączyć dodajemy jeszcze odrobinę śmietany, tak około łyżkę, a jeśli zbyt lepkie dodajemy odrobinę mąki). Schładzamy w lodówce około godzinę. Schłodzone ciasto wałkujemy na cienki placek (2-3mm) i wycinamy elementy grzybków. Kapelusze i spody wycinamy foremką, na której będziemy je piec lub szklanką, a następnie w każdym spodzie małym korkiem robimy dziurkę(...)tego narzędzie wyciąga (wie już co gdzie jest, bo pomaga je myć, a potem chować;)). Ciasto zaplanowałam jak do szarlotki, ale bez cukru. Krem tradycyjny i prosty, żeby było szybko - budyń z margaryną. Polewa gotowa, więc całe przygotowanie nie było aż tak pracochłonne (choć przerywane, bo przecież drugi mały człowiek w domu też wymaga poświęcenia mu czasu i uwagi
Kolorowy Przepisownikprzechodzą z pokolenia na pokolenie. Odkąd pamiętam babcia przygotowywała stosy rogalików drożdżowych z dżemem, "dołki", czyli dość spore placuszki ciasta drożdżowego pieczone na blasze starego, kaflowego pieca, jak również placki drożdżowe z jabłkami lub innymi owocami, z kruszonką, oprószone cynamonem i oczywiście obowiązkowo na święta makowce, takie zawijane, hojnie nadziane bakaliami. Mama również piecze niesamowite ciasta drożdżowe, również makowce(...)moja babcia będziemy wyrabiać ciasto ręcznie. Ważną sprawą przed dodaniem ciepłego tłuszczu jest wyczucie czy ciasto jest odpowiednio wyrobione. Sprawdzimy to przykładając palec do ciasta i szybko go odklejając. Jeśli ciasto częściowo się odkleiło to znaczy że już czas, a jeśli cały palec mamy nadal oklejony ciastem, to jeszcze chwilę trzeba wyrabiać. Następnie dodajemy ciepły tłuszcz i wyrabiamy
Rozpustne gotowaniesię oglądać.Czeski film - i wszystko jasne. Dzień 19. " CHEF " (2014) Film zaczyna się od obrazu siekającego wszystko, co wpadnie mu w ręce, kucharza. Jak on szybko kroi cukinię! Aż mu zazdroszczę takich umiejętności. Mamy szefa kuchni, głównego bohatera - ojca dziesięcioletniego chłopca, rozwodnika, ambitnego kucharza, który otrzymał dwie gwiazdki Michelin. Jego całym życiem(...)Jednak tym razem przy zajadaniu się lokalnym specjałem, toczą się poważne rozmowy, co zrobić, by uatrakcyjnić miasto i jednocześnie pozwolić na rozwój ludności i cywilizacji, turystyki, Na jednym placku pojawia się twarz Chrystusa, ale nikt jej nie zauważa. Dopiero później, gdy Isidor opracowuje nowy przepis na chili coloradro, zauważa przypalenie w postaci twarzy. Czy to znak? A jeśli
W kuchni Karmel-itki