pizza - 8481 przepisów (strona:433/566)

Focaccia z oliwkami i pomidorami 103

Świetne jako przystawka. Najlepsze tuż po upieczeniu. Miękkie ciasto z dodatkiem gruboziarnistej soli, pomidorów koktajlowych i oliwek, posypane świeżą bazylią. Ciasto: 10 g drożdży 300 g

Bullio
Bułki śniadaniowe 231

Bardzo łatwe do wykonania. Miękkie w środku, z chrupiącą skórką. Dla mnie to idealne pieczywo na śniadanie. Z podanych składników wychodzi 7 średniej wielkości bułek. 2

Bullio
Bułki z pestkami dyni i ziarnami słonecznika 168

Bułki z mąki pszennej i żytniej razowej. Posypane ziarnami słonecznika i pestkami dyni. Przepis na 6 średniej wielkości bułek. To jak na razie najsmaczniejsze bułki jakie

Bullio
Bułki w stylu francuskim 158

Pszenne bułki z dodatkiem mleka. Miękkie i delikatne. Z przepisu wychodzi 9 średniej wielkości bułek. ok. 410 g mąki + kilka łyżek przy drugim wyrabianiu 2 łyżeczki

Bullio
Paszteciki z kapustą i pieczarkami 131

Drożdżowe paszteciki z kapustą i pieczarkami. Polecam do barszczu. Z przepisu wychodzi ok. 40 dość małych pasztecików. Farsz: 800 g kiszonej kapusty 500 g pieczarek 1

Bullio
Bułeczki ziołowe 142

Pyszne, miękkie i bardzo aromatyczne bułki ziołowe do odrywania. Przepięknie pachną podczas pieczenia. 1/2 szklanki mleka 1,5 szklanki mąki pszennej + do podsypywania 15 świeżych drożdży

Bullio
Chleb razowy z ziarnami 146

Przepyszny drożdżowy chleb bogaty w ziarna, z mieszanki mąki pszennej razowej, żytniej razowej oraz zwykłej pszennej. Chleb długo zachowuje świeżość. 300 g mąki pszennej razowej 50

Bullio
Dyniowa tarta 132

Skrzynka dyni zobowiązuje. Wprawdzie cieszy moje oko i stojąc blisko przejścia między kuchnią a pokojem – stanowi ozdobę obu pomieszczeń. Ostatnio z dyni acorn zrobiłam placki

Kucharzyca
Zapiekanka w bagietce 155

Składniki: Ciasto: 225g mąki pszennej ( ja użyłam tortowej ), 4g suchych drożdży (1 łyżeczka), 1 łyżka oleju, 2g soli (1/2 łyżeczki), 125ml ciepłego mleka. Farsz: 350g pieczarek

W kuchni u Moniki