składniki: 500 g mąki orkiszowej lub pszennej 1 jajko 250 ml letniego mleka 50 g drożdży 50 g masła 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli wykonanie
Domowy Smak JedzeniaSkładniki: jogurt naturalny 180 g 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka cukru 4 łyżki majonezu sól do smaku pieprz do smaku 1/2 łyżeczki bazylii 1/2 łyżeczki oregano
Przepisy kulinarne babci AntoninySkładniki: 190 g koncentratu pomidorowego 1 i1/2 szklanki wody 1/3 szklanki oleju 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki cukru sól do smaku pieprz do smaku 1/2
Przepisy kulinarne babci AntoninySkładniki: Ciasto: 450g mąki pszennej ( ja użyłam tortowej ), plus do podsypania, 1 łyżeczka soli, 7g suszonych drożdży, 1 łyżeczka oleju, 250ml ciepłego mleka, ok.100g suszonych pomidorów
W kuchni u MonikiBez wątpienia tosty francuskie to nasze ulubione weekendowe śniadania. A po całym tygodniu jedzenia lekkich owsianek, smakują jeszcze lepiej ;) Nadziewane pomarańczami pachną nieziemsko. Na zewnątrz przyrumienione
Mienta blogWitajcie : - ) Dziś mam dla Was przepis na nieco inną lasagne niż tradycyjna ( tutaj przepis na tradycyjn ą). Bo nie ma tutaj mięsa mielonego wieprzowego ani
Poezja Smaków - blog kulinarnyŚwietne jako przystawka. Najlepsze tuż po upieczeniu. Miękkie ciasto z dodatkiem gruboziarnistej soli, pomidorów koktajlowych i oliwek, posypane świeżą bazylią. Ciasto: 10 g drożdży 300 g
BullioBardzo łatwe do wykonania. Miękkie w środku, z chrupiącą skórką. Dla mnie to idealne pieczywo na śniadanie. Z podanych składników wychodzi 7 średniej wielkości bułek. 2
BullioBułki z mąki pszennej i żytniej razowej. Posypane ziarnami słonecznika i pestkami dyni. Przepis na 6 średniej wielkości bułek. To jak na razie najsmaczniejsze bułki jakie
BullioPszenne bułki z dodatkiem mleka. Miękkie i delikatne. Z przepisu wychodzi 9 średniej wielkości bułek. ok. 410 g mąki + kilka łyżek przy drugim wyrabianiu 2 łyżeczki
BullioDrożdżowe paszteciki z kapustą i pieczarkami. Polecam do barszczu. Z przepisu wychodzi ok. 40 dość małych pasztecików. Farsz: 800 g kiszonej kapusty 500 g pieczarek 1
BullioPyszne, miękkie i bardzo aromatyczne bułki ziołowe do odrywania. Przepięknie pachną podczas pieczenia. 1/2 szklanki mleka 1,5 szklanki mąki pszennej + do podsypywania 15 świeżych drożdży
BullioPrzepyszny drożdżowy chleb bogaty w ziarna, z mieszanki mąki pszennej razowej, żytniej razowej oraz zwykłej pszennej. Chleb długo zachowuje świeżość. 300 g mąki pszennej razowej 50
BullioSkrzynka dyni zobowiązuje. Wprawdzie cieszy moje oko i stojąc blisko przejścia między kuchnią a pokojem – stanowi ozdobę obu pomieszczeń. Ostatnio z dyni acorn zrobiłam placki
KucharzycaSkładniki: Ciasto: 225g mąki pszennej ( ja użyłam tortowej ), 4g suchych drożdży (1 łyżeczka), 1 łyżka oleju, 2g soli (1/2 łyżeczki), 125ml ciepłego mleka. Farsz: 350g pieczarek
W kuchni u Moniki