Ten placek z cebulą nie ma sobie równych i cała Lubelszczyzna jest z niego tak dumna, jak górale z oscypka. Cebularz w dniu 30 kwietnia 2007
potrawyregionalneNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
kulinarnyswiatdomiCIASTO: Mąka pszenna – 500 g Drożdże świeże – 50 g Cukier – 1 łyżeczka Sól –1 szczypta Oliwa z oliwek – 1 lyżka Woda ciepła – ¾ szkl FARSZ: Papryka czerwona
Camilla w kuchni5 ziemniaków 500 g chudego mięsa mielonego (wieprzowina lub wołowina) 400 g pomidorów z puszki sól, pieprz 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku olej do smażenia
Świat Domowej KuchniUwielbiam przygotowywać wypieki na słono. Tym razem zrobiłam pyszne pizzeriny z pomidorami, serem i bazylią. Są chrupiące i smaczne. To doskonała przekąska dla całej rodziny. SKŁADNIKI
Tradycyjna kuchnia KasiMój mąż jest istnym zwolennikiem mięsa w przyprawie Gyros, wystarczy by dodać do niego paprykę i trochę cebulki, podsmażyć i jest zadowolony. Jednak nie jemy
Poezja Smaków - blog kulinarnyNo dobra .. to teraz opowiem Wam co się działo 2 dnia … a działo się dużo ojj działo! :D Odespałyśmy poniedziałkowe wojaże i zaraz po pysznym
Ostra na SłodkoBardzo często robię zdrowe Wrapy. Uwielbiam mieszać składniki i sosy. Dziś na rynku można spotkać wiele różnych smaków Tortilli ja dziś użyłam czosnkowej. Pyszny Wrap
Gotowanie PatkiZnakomita Pita z Brązowej Mąki do tego Brązowe Pieczarki. Pierwszy raz spotykam się w tymi grzybami. Są znakomite i intensywne. Duszone na masełku z dodatkiem czosnku
Gotowanie PatkiSkładniki ( na 8 sztuk ): Ciasto: 250g mąki pszennej + do podsypywania, 1/2 łyżki cukru ( 8g ), 7g suchych drożdży, 1/2 łyżeczki soli ( 3g ), 1 jajko, 30g masła niesolonego
W kuchni u Moniki