pizza - 8481 przepisów (strona:260/566)

Konfitura z czerwonej cebuli 132

czerwonej cebuli rewelacyjnie podkreśla smak wszelkiego typu pasztetów, pieczonych i grillowanych mięs, w tym steków oraz wędlin. Doskonale pasuje też do pieczonej kaczki lub gęsi. Można ją dodawać do pizzy, tostów, hamburgerów i wytrawnych tart oraz jako uzupełnienie deski serów. Konfitura z czerwonej cebuli - składniki 3 łyżki oleju o naturalnym smaku np. rzepakowy lub słonecznikowy 600 g czerwonej cebuli

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Rogaliki cynamonowe 132

otwartą dłonią w celu jego odpowietrzenia. Ciasto podzielić na dwie równe części. Każdą rozwałkować na placki. Każdy placek posmarować cienko nadzieniem, po czym podzielić nożem na 8 części (jak pizzę). Każdy rogalik ciasno zawinąć zaczynając od podstawy trójkąta w stronę jego wierzchołka (wierzchołek należy dobrze skleić w przeciwnym razie może się otworzyć w trakcie pieczenia), po czym uformować w kształt

Passions hobbies life
RAVIOLI ZE SZPINAKIEM 145

Włoska kuchnia w Polsce przyjęła się naprawdę dobrze. Któż z nas nie lubi pizzy, spaghetti bolognese lub napoli, carbonary czy makaronów z intensywnym w smaku pesto? Podejrzewam, że każdy choć raz w życiu jadł danie kuchni włoskiej. Ona tak bardzo wpasowała się w naszą kulturę kulinarną, aż stała się jej nieodłącznym elementem. Trochę jak z sushi. Piszę o tym dlatego

W kuchni Karmel-itki
Zapiekanko pizza na chlebie tostowym 191

Zapiekanko pizza to jeden z tych banalnych przepisów który idealnie nadaje się do czyszczenia lodówki :). Pomysł na szybką kolację, obiad czy przystawkę. Bazą jest chleb tostowy, ketchup i ser, natomiast dodatki to kwestia naszych upodobań i stanu lodówki :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok pół dużego opakowania chleba tostowego, ( u mnie pełnoziarnisty) kilka łyżek ulubionego ketchupu, ser, u mnie

Blog kulinarny S9.PL
Drożdżówki z jabłkami 166

moja ulubiona szara reneta), więc późnym wieczorem postanowiłam upiec drożdżówki z nimi, żeby były na śniadanie. Okazało się, że nie mam świeżych drożdży. Tych suszonych instant używam zazwyczaj do pizzy czy chleba – a że mam je zawsze w szufladzie, tym razem wypróbowałam je na bułeczkach – okazało się, że wyśmienicie się sprawdzają. Drożdżówki musiały ciut dłużej porosnąć, jednak

Poezja smaku
Faszerowane papryki w cieście francuskim 115

jeśli nie – pomijamy ten składnik. Przekrojone papryki wypełniamy przygotowaną masą. Piekarnik nastawiamy na 200 stopni. Ciasto francuskie kroimy w cienkie paski za pomocą zwykłego noża lub noża do pizzy. Paskami owijamy papryki i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą z papryk smarujemy żółtkiem i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 15-17 minut, aż się lekko przyrumienią

Be Fit Be Strong
Domowa pizza - najlepszy przepis 165

Pizzę robię w domu bardzo często - bo kto jej nie lubi? Moje dzieci mogłyby jeść ją na okrągło. Wypróbowywałam już różne przepisy i ten jest zdecydowanie najlepszy -spróbujcie sami

Swojskie jedzonko
Zapiekanka z cukinii i sera białego 125

więc szukam ciągle nowych pomysłów na jej wykorzystanie. Najczęściej robię nadziewaną cukinię ( tu różne wersje- z ryżem i rodzynkami ,    z twarogiem i suszonymi pomidorami ,   nadziewana jak pizza ) lub zapiekanki ( np   z tuńczykiem pod chlebową kruszonką ). Dziś mam dla Was przepis na zapiekankę z cukinii i białego sera z dodatkiem parmezanu. Piecze się ją w okrągłej formie

Smaczny zeszyt
Fana banana 134

Wiedzieliście, że placki tortilli można wykorzystać do słodkiego deseru? Wiedzą o tym niektórzy bywalcy Pizza Hut. Wspaniały deser, który możecie zrobić w domu. Przepis jest na 4 porcje Co potrzeba: 4 banany, 4 duże tortille, 4 łyżeczki miodu, Sos czekoladowy (nutella lub 1 czekolada), Śmietana 30% (200 g), 1 płaska łyżeczka cukru pudru Wykonanie: Do połamanej czekolady

Bułka z Chlebem
Dyniowe ciasto z kremem i orzechami! 186

pyszności znajdziesz w moim e-booku FLEXI JESIEŃ, to 50 przepisów na przepyszne sezonowe dania! Znajdziesz w nim propozycje dań dla całej rodziny na śniadania, obiady, lunche, kolacje, pizzę czy sałatki, koniec nudy w kuchni! Już teraz do nabycia od ręki

SMYKWKUCHNI
Sezon na grzyby – od zbioru do marynaty 160

dotyczy tych przekąsek i dań, które świetnie smakują i choć na chwilę podnoszą nasze zadowolenie z życia. Bo kto nie lubi zjeść pysznej zapiekanki z dużą ilością sera, kawałka pizzy lub przepysznego ciasta czekoladowego? Wszystko to, co przypomina nam radosne chwile, będzie przez nas pożądane jesienną porą. Czas więc na przygotowanie wytrawnych przekąsek, które umilą nam wieczory. Pamiętajmy jednak

Codzienna kuchnia niecodzienna