pizza - 8481 przepisów (strona:218/566)

Grillowane żeberka na słodko 211

Sezon grillowy można uznać w pełni. Warto wiedzieć, co przygotować na grilla aby było smacznie i abyśmy zaskoczyli znajomych. Tym razem będą to żeberka w miodowej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pomidory z mozzarellą i pesto 194

Pomidory z mozzarellą i pesto to błyskawiczna przystawka, która świetnie sprawdzi się na każdą okazję. Delikatna i bardzo aromatyczna. Składniki oraz szybki przepis są poniżej…

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Makaron ze szparagami i pieczarkami 174

moment będziemy mieć dostępne wszystkie młode warzywa. Na naszych talerzach znów zagoszczą kolory. Sezon na szparagi trwa krótko, dlatego warto korzystać i przygotowywać z nich zupy, tarty, dodawać do pizzy, risotto, omletów lub makaronu. U mnie właśnie całkiem nieźle spisały się w połączeniu z makaronem i pieczarkami. Cytryna orzeźwia całość. Mmmm to smak wczesnego lata. Podaję przepis na dwie porcje

Poezja smaku
Aromatyczny gulasz z szynki 190

Aromatyczny gulasz z szynki to moja propozycja mięsnej potrawy do młodych ziemniaczków. Dlaczego ten gulasz jest wyjątkowy? Otóż smak całości podbijemy odrobiną ostrej pasty z papryki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zapiekanka z pieczarkami i kiełbasą krakowską 193

pieczarek około 200-250 g żółtego sera 4-5 plasterków kiełbasy krakowskiej Henryk Kania 1 mała cebula pieprz i sól do smaku szczypta ulubionych ziół (używam mieszanki do pizzy) 1-2 łyżki masła *przepis na domową już niedługo na blogu Przygotowanie: Plasterki kiełbasy krakowskiej kroimy w kosteczkę i odkładamy na bok w miseczce. Pieczarki obieramy i ścieramy na tarce

Słodkie okruszki
Jak mrozić drożdże 140

kilka paczek drożdży (szczególnie jeśli są w promocji) i od razu porcjuję i wrzucam do zamrażarki – łatwiej mi z niej potem wyjąć potrzebną ilość kiedy zamarzy nam się pizza niż biec do sklepu jedynie po paczkę drożdży. JAK MROZIĆ DROŻDŻE Opakowanie drożdży dzielimy nożem na 2 lub 3 części (w zależności czy częściej używamy 5 czy 3 dag drożdży

Dorota Smakuje
Wiosenne pizzeriny ze szpinakiem, jajkiem i zieleniną. 205

Witam Was bardzo cieplutko :) Od czasu do czasu lubię na obiad przygotować coś drożdżowego, czy to pizzę czy to cebularze. Tym razem padło na pizzeriny z nadzieniem ze szpinaku, a szpinak bardzo lubimy. I żeby było bardziej wiosennie podałam je z jajkiem i zieleniną własnoręcznie wyhodowaną na parapecie okiennym. Taki domowy szczypiorek jest najlepszy i rzeżucha oczywiście. Do przygotowania farszu

Izabelawkuchni
PALUSZKI CHLEBOWE Z SUSZONYMI POMIDORAMI 162

zarówno dzieci, jak i dorośli. W sklepach paluszki grissini trochę kosztują, a wykonanie ich w domu jest naprawdę bardzo proste i tanie. Ciasto przygotowuje się z przepisu na pizzę. Zazwyczaj używa się zwykłej mąki pszennej, jednak ja użyłam pełnoziarnistej, by przekąska była bardziej wartościowa. Dodatkiem smakowym są u mnie suszone pomidory w formie przyprawy, ale tak naprawdę możecie dodać inne

Kuchnia MagdaLeny
Focaccia 125

Focaccia to włoskie pieczywo, przypomina spód od pizzy. Można je dowolnie kształtować, najczęściej w okrągłej lub prostokątnej płaskiej formie z rozmarynem, grubą solą, ziołami, piórkami cebuli lub posiekanych oliwek. Występuje także polana oliwą, z suszonymi pomidorami, pulchna, duża. Jedna z lepszych przekąsek, dziś w kształcie okrągłych lekko płaskich bułeczek – u mnie z kminkiem. Wspaniałe na ciepło lub zimno, polecam

Zasmakuj Kuchni
PALUSZKI CHLEBOWE Z SUSZONYMI POMIDORAMI 162

zarówno dzieci, jak i dorośli. W sklepach paluszki grissini trochę kosztują, a wykonanie ich w domu jest naprawdę bardzo proste i tanie. Ciasto przygotowuje się z przepisu na pizzę. Zazwyczaj używa się zwykłej mąki pszennej, jednak ja użyłam pełnoziarnistej, by przekąska była bardziej wartościowa. Dodatkiem smakowym są u mnie suszone pomidory w formie przyprawy, ale tak naprawdę możecie dodać inne

Kuchnia MagdaLeny
Klasyczne placki z jabłkami 189

Klasyczne placki z jabłkami to danie, które możemy podać zarówno na obiad, ale również jako deser dla dzieciaków. No i nie tylko… przygotowanie placków z

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Chili con carne 184

Chili con carne to potrawa wywodząca się z kuchni meksykańskiej. Ostra zupa wpasuje się idealnie w zimowy klimat gdyż nie tylko rozgrzeje nasz organizm do czerwoności

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bruschetty z awokado 174

Bruschetty to typowo włoska przystawka, idealnie sprawdzi się na każde spotkanie i każdą imprezę. Tym razem propozycja na bruschetty z awokado. Sprawi ono, że będą jeszcze

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Placek po węgiersku 262

Placek po węgiersku w niektórych regionach zwany również plackiem po zbójnicku, lub plackiem zbójnickim to tak naprawdę placek ziemniaczany podany z gęstym gulaszem i gęstą kwaśną

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Muffiny szpinakowe z serem i pomidorkami 200

jest puszysty, a wierzch tworzy chrupiąca skorupka. Szpinak, który jest jednym z głównych składników powoduje, że babeczki są wiosenne, a nawet bardzo radosne. Są to muffiny drożdżowe a'la pizza. Ciasto nie sprawia żadnej trudności w przygotowaniu. Bez problemu formuje się, mimo tego, że jest lepkie. Wystarczy za każdym razem zwilżyć dłonie przy nabieraniu ciasta. Jest to idealny posiłek

Kuchnia Paulettes