pizza - 8481 przepisów (strona:149/566)

PIZZA Z JALAPENO I KABANOSAMI 151

SKŁADNIKI: Ciasto na pizzę kliknij tu 3 kabanosy 3 pomidorki suszone z oliwy 5 plastrów papryczki jalapeno konserwowej 1 /2 kulki sera mozzarella 1 /2 pora 2 łyżki koncentratu pomidorowego Sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE:  Ciasto smaruję przecierem pomidorowym.  Mozzarellę kroję w kostkę, następnie układam na cieście. Kabanosy, jalapeno, pora oraz pomidorki suszone drobno siekam i układam(...)pizzy. Pizzę posypuję solą i pieprzem do smaku.  Piekę w piekarniku ok 30 min w 180 stopniach. Podaję od razu. Smacznego

Gotowanie Patki
RoloPizza 203

Dziś mamy Święto Pizzy! Dlatego przydałoby się zjeść pizze :D A co powiecie na przepis w nieco innym wydaniu? Na przykład RoloPizza, zawiniętą pizze w roladę. Wcina się ja równie łatwo co normalny placek i również świetnie nadaje się na imprezę.  Porcja 2 rolady Składniki:  Ciasto 50 g drożdży 20 g cukru 250 ml mleka ciepłego

Niezły Młynek
Bezglutenowa śniadaniowa pizza z dżemem, "serem" z nerkowców i owocami 155

pizza ma wszystko, co ma tradycyjna pizza, a w dodatku jest zdrowa i szybka w przygotowaniu. Spód jest bezglutenowy, zrobiony na mące z quinoy i mące kasztanowej z dodatkiem inuliny, która jest doskonałym probiotykiem. Zamiast sosu pomidorowego świetnie sprawdzi się prozdrowotny dżem Łowicz z dzikiej róży. Polecam go szczególnie teraz zimą, ponieważ jest skarbnicą witaminy C i wspomaga naszą odporność(...)łyżki soku z cytryny i miksujemy na gładką masę, jeśli wyjdzie zbyt sucha, można dodać odrobinę wody (ważne, żeby "ser" był delikatny i łatwo się rozsmarowywał).  Wyjmujemy spód pizzy z piekarnika, smarujemy go równomiernie dżemem, na niego nakładamy "ser" z nerkowców, a na wierzchu układamy owoce, posypujemy wszystko ziołami i ekspandowaną quinoą. Smacznego i miłego dnia

Quinoa Raz!
Roladki drobiowe z boczkiem i suszonymi pomidorami 198

kurczaka lub mięsa z udek kurczaka 100 g boczku w plastrach kilka łyżek pasty z suszonych pomidorów 30-40 g sera żółtego lub mozzarelli w plastrach przyprawa do pizzy sycylijskiej lub dowolna przyprawa włoska/do pizzy sól i pieprz Najpierw przygotowujemy kurczaka: myjemy go, osuszamy ręcznikiem, a następnie pozbywamy się wszystkich chrząstek, błonek i tłuszczu.  Połówki piersi przekrawamy(...)pół. Piersi układamy na desce, przykrywamy folią spożywczą lub zwykłą torebką śniadaniową i drobno rozbijamy. Następnie każdą część doprawiamy z każdej strony solą i pieprzem oraz przyprawą do pizzy sycylijskiej. Na piersi układamy plaster sera, na niego wykładamy ok. łyżeczkę pasty z suszonych pomidorów i rolujemy wszystko. Następnie roladkę owijamy ściśle boczkiem i układamy całość w naczyniu żaroodpornym. Roladki

Cooking Monster
Pomidorowy sos do pizzy 97

Klasyczny, gęsty sos pomidorowy. Czas wykonania: 30 min Ilość porcji: 2 pizze średniej wielkości Składniki: 500 g pomidorów (3-4 sztuki) 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżki oliwy 1 łyżeczkę soli ½ łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka papryki słodkiej 2 łyżeczki cukru 1 łyżka soku z cytryny zioła prowansalskie (opcjonalnie) oregano (opcjonalnie) Przygotowanie: Na oliwie(...)pieprzem 5. Dusić wszystko na małym ogniu 6. Dodać ulubionych ziół 7. Zmiksować większe kawałki pomidora Pobierz wersję do druku: Pobierz Pomidorowy sos do pizzy Artykuł Pomidorowy sos do pizzy pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Parówkowa fantazja 174

wielbicieli parówek, pizzy, ciepłych kolacji czy przekąsek to danie jest rewelacyjne! wspaniale smakuje, ładnie wygląda, proste w wykonaniu, sami spójrzcie i spróbujcie! Składniki: 2 szklanki mąki 1 łyżeczka drożdży świeżych 2 łyżki letniego mleka łyżeczka cukru 4 łyżki oleju szklanka letniego mleka sól, przyprawy ulubione tak jak do pizzy - zależy czy się lubi - można bez 4 szt parówek 4 plastry(...)odstawić z miską pod ściereczką do wyrośnięcia. Po podwojeniu objętości rozczynu, wymieszać z mąką w tej samej miseczce, dolać mleko i olej, można dosypać ulubione przyprawy, tak jak do pizzy, zagnieść ciasto w kulkę. Po podwojeniu objętości, kulkę ciasta podzielić na 4 placuszki centymetrowej grubości, posmarować przecierem pomidorowym, położyć parówki, złożyć powstałe placuszki w kształt pieroga zlepiając jak pieróg

kgwjanczewo
Drożdżówki a la Pizza 213

szkolnego sklepiku. Te domowe jednak zdecydowanie przebijają je smakiem. Uwielbiam przygotowywać ciasto drożdżowe i właśnie takie wypieki. Jest bardzo smacznie, bo aromatycznie, pomidorowo-serowo. Troszkę przypomina w smaku pizzę. Jako sosu możecie więc użyć ulubionego sosu do pizzy lub po prostu ketchupu. To jest właśnie typ przekąsek, które bardzo lubię przygotowywać, bo jest szybko, smacznie i prosto. Uwielbiam to rosnące(...)dodatków. Jeżeli wypróbujecie przepis to koniecznie podzielcie się ze mną wrażeniami w komentarzu. A jeśli szukacie innych pomysłów na drożdżowe wypieki to kliknijcie tutaj -> klik ! Drożdżówki a la Pizza 4 porcje (4 duże drożdżówki, 1 porcja to ok. 300kcal) czas przygotowania to ok. 1 h 40 min (z tego 1 godzina na rośnięcie ciasta i 20 minut pieczenia) koszt

rabarbarowo
Wegetarianizm? Lubię! 107

jeszcze raz usłyszę, jak ktoś mówi, że nie robi obiadów, bo to za długo trwa… serio? Szkoda Ci 30 minut na przygotowanie czegoś normalnego do zjedzenia zamiast odgrzewanej pizzy z zamrażarki? Ja również wiecznie nie mam czasu, dlatego większość przepisów, które u mnie znajdziecie są na szybko, do zrobienia w mig i bez zastanowienia ! Nie ma to jak dobry(...)ręki. To moje zboczenie zawodowe aby wszystko dobrze zważyć. I chociaż wagę już mam prawie w oczach to i tak nie rozstaję się z nią na krok kamień do pizzy – o nim będzie jeszcze osobny wpis. Teraz tylko powiem, że dzięki niemu wyciągam włoską pizzę prosto z mojego piekarnika foremki do pieczenia – gdybym tylko miała więcej miejsca

rabarbarowo
Kryzysowa wigilia 154

Wykonanie: Zalewamy wrzątkiem i moczymy co najmniej godzinę. Jabłka wrzucamy do garnka z wodą i gotujemy. Dodajemy grzyby wraz z wodą, w której się moczyły i doprawiamy do smaku. Pizza choinkowa Ja wiem, że niby pizza to nie jest tradycyjna potrawa wigilijna, ale przyjrzyjcie się każdemu kawałkowi z osobna. Wygląda jak choinka. O ile oczywiście dobierze się odpowiednie składniki. Spełnia(...)będzie lepiło się do rąk. W razie potrzeby dodajemy mąki lub wody. Formujemy OKRĄGŁY placek. Do koncentratu dodajemy trochę wody oraz oregano i tak przygotowanym sosem smarujemy spód pizzy. Cebulę kroimy w plasterki i układamy na spodzie. Całość wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i wyjmujemy w momencie, w którym brzegi będą rumiane. Czyli po ok. 10 - 15 minutach

Kryzysowa Książka Kucharska
54 przepisy na Sylwestrowe przekąski 333

Babeczki z kiszoną kapustą i szynką serrano 31. Słodka sałatka z kurczakiem i ryżem 32. Sałatka ryżowa z dynią i kurczakiem 33. (Nie)tradycyjna sałatka jarzynowa 34. Bezglutenowa pizza na kalafiorowym spodzie FIT 35. Pizza na spodzie z polenty 36. Pizza na żytnim spodzie 37. Deser Snickers w słoiczku FIT 38. Pieczone mini serniczki na spodzie z ciasta francuskiego

Be Fit Be Strong
Hiszpańska pizza z chorizo 167

często je my pizzę widać na blogu:). Było ich już wiele wersji, czas na pizzę hiszpańską z chorizo. Jak zwykle nie ma tu wielu składników - wys zła pyszna! Ciasto: 1,5 szklanki mąki 1/2 szklanka mleka 25g świeżych drożdży 1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki oleju  Dodatki: 150g ta rtej mozzarelli 1/2 czerwone j cebuli(...)pryki czerwone j kilka oliwek 50g chorizo 4 łyżki kukurydzy konserwowej koncentra t pomidorowy pieprz, zioła do pizzy, czosnek granulowany 1. Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku, łączymy z mąką, cukrem, solą i olejem. Wyrabiamy gładkie ciasto. Rozwałkowujemy na kształt koła, zaginamy do środka brzegi.  2. Smarujemy koncentratem pomidorowym, posypujemy ziołami, pieprzem i czosnkiem . Wykładamy mozzarellę , kukurydzę konserwową, oliwki oraz

Szefowa kuchni
Restauracja Mięta 138

wyczuwalny. Mężowi nie przeszkadzał aromat (widocznie nie każdy ma tak wyczulony węch o czym przekonałam się już nie raz). Nie to jest jednak najważniejsze. Pomówmy o jedzeniu.  Zamówiliśmy: Pizza Prosciutto con funghi - sos pomidorowy, mozarella, szynka gotowana, pieczarki. Pizza obłędna. Zastanawialiśmy się czy by nie zapytać kucharza o ciasto na pizzę. Naprawdę genialna. Chcemy wrócić na kolejną. Idealne cienkie

Karola gotuje
HAUL ZAKUPOWY - Evergreen + inne 120

skończyła się w Auchan, gdzie zakupiłam kilka produktów w bardzo promocyjnych cenach :).  Oto rzeczy, które udało mi się kupić: Głównym celem moich całych zakupów był ten ser do pizzy.  Sery z "Violife", kupowałam już wcześniej, ale do tej pory nie próbowałam właśnie tego przeznaczonego do pizzy. Bardzo dobrze się rozpuścił w piekarniku. Za opakowanie 200 g zapłaciłam(...)pomyślałam, że jest to dobra okazja, żeby spróbować taki produkt. Jeśli chodzi o smak i konsystencje to według mnie nie za bardzo przypomina mozzarelle, ale świetnie sprawdza się na pizzy :). Ser po przecenie kosztował ok.13 zł.   Następnym produktem jest sól czarna Khala Namak. Zazwyczaj kupowałam ją na hali mirowskiej, ale teraz już wiem, że popełniałam błąd. Ta sól

wegujemy
Śllimaczki z ciasta na pizzę z pesto bazyliowo - miętowym 122

chcącego nic trudnego. Jest weekend i drożdże cierpliwie czekały za swoją kolej. Dzisiaj przygotowałam z jednego ciasta na pizzę bułeczki z czarnuszką i ostrą papryką , ale to nie wszystko. Słoiczek domowego pesto bazyliowo - miętowego zainspirował mnie do przygotowania ślimaczków. Proste, efektowne i bardzo smaczne, najlepsze gorące! Ślimaczki z ciasta na pizzę z pesto bazyliowo - miętowym Składniki: ciasto na pizzę, przepis

Moja smaczna kuchnia
Focaccia 129

wspaniały włoski przepis, który jest nie tylko banalnie prosty, ale po prostu oszałamiający w smaku! Mogłabym jeść bez końca - polecam! :) Focaccia to rodzaj włoskiego placka drożdżowego, który jest podstawą pizzy. Każdy region ma swoją odmianę, ale dla mnie ten placek w odróżnieniu od pizzy, powinien być pulchny i mięciutki. Podaje się go na zaspokojenie pierwszego głodu lub jako dodatek(...)jednak ograniczeń, możecie przygotować go także w wersji z samymi ziołami i solą albo z pomidorkami koktajlowymi i oliwkami. Górę możecie posypać parmezanem lub mozzarellą, by przypominał nieco pizzę. Eksperymentujcie do woli! :) Pieczenie: Temperatura - 180ºC z grzałką góra-dół Czas - ok. 20-25 minut, do uzyskania złotego koloru Focaccia najlepiej smakuje na ciepło, podana z dobrą oliwą z oliwek

Cooking Monster

Proponowane wyszukiwania