Korzystając z sezonu na szparagi nie mogłam pominąć pizzy ze szparagami. Wyszło pysznie:). Ciasto: 1,5 szklanki mąki 1/2 szklanka mleka 25g świeżych drożdży 1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki oleju Dodatki: 100g serka ricotta 4 ząbki czosnku 150g mozzarelli tartej 1 mała c zerwona cebula 1 pęczek szparagów kilka pomidorków koktajlowych pieprz, sól oliwa
Szefowa kuchnimnie najbardziej interesowało, to funkcje jakie posiada piekarnik Electrolux. Okazało się, że jest ich całkiem sporo: grzanie dolne konwencjonalne/tradycyjne pieczenie grill szybkie grillowanie nawilżanie pizza powolne gotowanie termoobieg grillowanie turbo rozmrażanie utrzymywanie ciepła Wyświetlacz LCD jest sterowany dotykowo, jest bardzo czytelny i intuicyjny. U możliwia elektroniczną regulację temperatury i czasu oraz wybór programów automatycznych
Słodko-Słony Świat Ilonymnie najbardziej interesowało, to funkcje jakie posiada piekarnik Electrolux. Okazało się, że jest ich całkiem sporo: grzanie dolne konwencjonalne/tradycyjne pieczenie grill szybkie grillowanie nawilżanie pizza powolne gotowanie termoobieg grillowanie turbo rozmrażanie utrzymywanie ciepła Wyświetlacz LCD jest sterowany dotykowo, jest bardzo czytelny i intuicyjny. U możliwia elektroniczną regulację temperatury i czasu oraz wybór programów automatycznych
Słodko-Słony Świat Ilonybogaty. Z pośród kuchni świata możesz wybrać egzotyczną kuchnię tajską i przygotować przepyszne curry z krewetkami, a później serwować je podczas domowych imprez. Znajdzie się również coś dla miłośników pizzy i makaronów możesz zorganizować imprezę tematyczną i wybrać kuchnię włoską. Oczywiście w menu nie może zabraknąć kuchni polskiej,albo po prostu wybrać warsztaty mieszane trochę klasyki-trochę egzotyki i poeksperymentować
KukuleczkiOliwa czosnkowa, domowa, aromatyczna, idealna do sałatek, pieczonych warzyw, pizz czy innych wytrawnych wypieków typu focaccia czy nadziewane bułeczki. Dla mnie idealna. Na bazie oliwy czosnkowej przygotujecie aromatyczne warzywa czy spaghetti pomidorowe. Tak prosta, że jak zrobicie sami, nie kupicie gotowców. W zależności od potrzeb zwiększcie ilość składników. Dla mnie szklanka oliwy i 4- 5 ząbków czosnku (w zależności
Zasmakuj KuchniPizzerinki to smaczne małe bułeczki w kształcie pizzy, pysznie nadziane. Smakują każdemu na ciepło i zimno. Przygotowałam je w Thermomasterze II firmy Kalorik. SKŁADNIKI : 550 g mąki pszennej 30 g świeżych drożdży 150 ml mleka 100 ml wody 1 łyżeczka cukru 5 łyżek oleju 1 płaska łyżka soli
Kulinarne Fantazje Marioliobaw, że coś przypalimy. To najlepsze ze znanych mi rozwiązań do przygotowywania naszych ulubionych steków. Oprócz opcji szybkiego nagrzewania i wspomnianych wyżej funkcji piekarnik posiada także program pizza, wilgotny termoobieg, rozmrażanie, szybki grill i turbo grill oraz standardowe - grzałka góra - dół i grzałka dolna. Dużą zaletą są cicho domykające się drzwi oraz czyszczenie parowe. Przepisy na dania z kaczki kaczka
Kulinaria - potrawy z różnych stron światawkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy 10-15 minut, w zależności do tego jak chrupkie placki chcemy uzyskać. Po upieczeniu kroimy zwykłem nożem lub nożem do pizzy. Smacznego! Artykuł Quesadilla z kurczakiem i serem pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong
Be Fit Be Strongpolecamy drób) pozwolą smacznie i wartościowo jeść nawet w czasie diety. Bez wyrzutów sumienia! Dla zapracowanych W natłoku codziennych obowiązków trudno znaleźć czas na spokojne ugotowanie obiadu. Czy mrożona pizza jest naszą jedyną alternatywą? W żadnym razie! Najwyższa pora zapoznać się z daniami jednogarnkowymi, którymi rządzą kapusta i mięso. To wybawienie dla osób, które ciągle są w biegu. Do kuchni
Codogaramnie najbardziej interesowało, to funkcje jakie posiada piekarnik Electrolux. Okazało się, że jest ich całkiem sporo: grzanie dolne konwencjonalne/tradycyjne pieczenie grill szybkie grillowanie nawilżanie pizza powolne gotowanie termoobieg grillowanie turbo rozmrażanie utrzymywanie ciepła Wyświetlacz LCD jest sterowany dotykowo, jest bardzo czytelny i intuicyjny. U możliwia elektroniczną regulację temperatury i czasu oraz wybór programów automatycznych
Słodko-Słony Świat Ilonypesto Sałatka z quinoa ze szparagami i fetą Dania główne Kluski z ricotty i parmezanu ze szparagami Placek z cukinią i szparagami Pieczony kurczak ze szparagami, ziemniakami i rzodkiewkami Pizza ze szparagami Makaron z pesto i szparagami Zapiekanka ze szparagami na chlebie
Cooking for EmilySycylia pełna jest chaosu, hałasu klaksonów, słońca, cudownych widoków i błękitnego morza. Jest też pełna czerwonych pomarańczy, owoców morza, słodkich wypieków, pistacji, pizzy i pysznego wina. Tym ogromem rozpustnych smaków, aromatów i kolorów uzależnia, wciąga i zachwyca. Już w IV wieku p.n.e. grecki poeta Archestratus Read More Artykuł Posmakować Sycylię – czyli przewodnik kulinarny po Palermo pochodzi z serwisu flymetothespoon
FlymetothespoonKolejny pomysł na zamiennik pieczywa to tosty serowe, które powstały na bazie znanej Wam już pizzy serowej czy rolad w wersji z kurczakiem bądź mięsem mielonym. Tym razem coś co nie wymaga użycia piekarnika a do tego jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Smakują znakomicie zarówno na ciepło, jak i na zimno więc doskonale sprawdzą się także na wynos
Ola la LCHFidealny duet - w omlecie lub w jajecznicy. Są pysznym składnikiem świeżych sałatek, wytrawnych tart, terrin. Możemy je zapiekać pod beszamelem, zrobić z nich risotto, podać z makaronem, upiec w pizzy... Możliwości jest bez liku 😍 . Za co kochamy szparagi ? Przede wszystkim to warzywo bardzo niskokaloryczne i posiadające niski indeks glikemiczny, a także lekkostrawne. Poprawia pracę układu trawiennego, jest moczopędne, zwiększa krzepliwość
Kulinarne przygody GatityMleczarską w Mońkach. Aksamitnie kremowy, o wyrazistym smaku i przyjemnym słodkawym aromacie ser z Moniek jest idealnym dodatkiem do kanapek. Ponieważ świetnie się topi sprawdza się jako ser do pizzy, lazanii, zapiekanek i innych ciepłych dań. Moniecka gouda doskonale komponuje się także z białym i różowym winem. Gouda - najpopularniejszy ser na świecie
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata