zdejmowany zawór wypuszczania pary - zdejmowana pokrywa wewnętrzna - ilość programów - 49 (20 automatycznych, 29 ręcznych) MULTICOOK COOK (gotowanie) EXPRESS (gotowanie ekspresowe) STEW (duszenie) PIZZA (pizza) PORRIDGE (kasza na mleku) SOUP (zupa) RICE (ryż) GRAIN (kasze) SAUCE (sos) Programy automatyczne: SELF-CLEAN (samoczyszczenie) FRY (smażenie) SLOW COOK (duszenie na wolnym ogniu) BREAD (chleb(...)Jogurt klasyczny Przyznam, że zachwycił mnie smakiem, którego nie potrafię do końca określić. W każdym bądź razie jest pyszny i idealnie nadaje się na smaczną przekąskę, np. z dodatkiem domowej granoli i czekolady. 350 ml jogurtu naturalnego 1 litr mleka (nie UHT) Mleko i jogurt (w temperaturze pokojowej) należy ze sobą wymieszać i przelać o misy multicookera. Następnie należy zamknąć
Di gotujekażdej możliwej kombinacji, z dowolnymi dodatkami, z frytami, z krążkami cebulowymi, z sosami czy bez. Jedne lepsze, drugie gorsze – jak wszystko. A ja i tak najbardziej lubię te domowe. Zebrałam tutaj wszystko to, co powinniście wiedzieć żeby zrobić naprawdę znakomite burgery we własnej kuchni. Zapisz Jak to mówią młodsi – ‘gimby nie znajo’ – alle: kiedyś burger to było podłe jedzonko uliczne(...)średnicę, i objętość. Po uformowaniu odważonej ilości mielonego mięsa w zgrabnego burgera, warto zrobić w nim wgłębienie zostawiając naokoło delikatnie grubszy rant mięsa, jak przy formowaniu placka na pizzę – zapobiegnie to wybrzuszaniu, sprawi też, że mięso będzie kurczyć się wolniej i równomiernie. MAŁY KOTLET CZY DUŻY KOTLET? Jeśli próbujecie w domu robić piętrowe burgery typu BigMac albo macie
Karo in the KitchenCzy Wam też marzy się taki pachnący, chrupiący jeszcze gorący, wyjęty prosto z pieca chleb? Na naturalnym zakwasie, zrobionym przez Was samych? Bez ulepszaczy, spulchniaczy itp
SMYKWKUCHNIwasze pierniki miały ciekawe i różnorodne kształty. Można wycinać je foremkami lub zrobić samodzielne szablony z bloku technicznego i obrysowaywać je na cieście np. nożem do pizzy, w ten sposób możemy stworzyć pierniki o unikalnych wzorach lub zaoszczędzić na drogich foremkach. Ja nie mogłam znaleźć nigdzie wystarczająco dużej foremki w kształcie serca, więc sama stworzyłam szablon, a wycięte z niego(...)stworzą piękne wzory. Moje ulubione kolory to: biały, złoty i srebrny. Kolorowy cukier Używam go podobnie jak cukrowego maczku, ale efekt jest zupełnie inny, ale równie ciekawy :) Domowy kolorowy cukier można łatwo przyrządzić w domu. Wystarczy do woreczka strunowego wsypać cukier i dodać odorbinę barwnika w żelu. Szczelnie zamknąć woreczek i miętośić go, tak długo aż cały cukier pokryje
DefinicjaSmakuChicken Tetrazzini to bardzo, bardzo smaczna zapiekanka, na którą kiedyś przypadkiem natknęłam się, czytając zagraniczną książkę. Bohaterka tejże powieści robiła to danie, stwierdzając, że to jedyne
Poezja Smaków - blog kulinarny