Bardzo lubię kotlety z kaszy, są smaczne, zdrowe i można ich zrobić całą „furę”, nie wymagają jakiś wyszukanych dodatków, gdyż same w sobie są
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięDzień dobry, Będąc w Toskanii przekonałam się, że miejscowi kochają kanapki. Bruschetty oraz crostini z opiekanego miejscowego chleba, podawane z różnymi dodatkami, królowały w menu wielu
Chilli Czosnek i OliwaDzień dobry, Pamiętacie, jak pisałam wam o książce Joyce Goldstein Mediterranean Fresh , którą kupiłam na Targach Książki Kulinarnej ? Dziś chciałam wam pokazać pierwszy spośród naprawdę
Chilli Czosnek i Oliwawystudzoną cebulę (dodajemy łyżkami, aby nie wlać tłuszczu z cebuli - dodajemy go jedynie, jeśli mamy za bardzo zbity farsz). Dokładnie mieszamy. Następnie dusimy z serem. Farsz ma wyjść bardzo pikantny! /Nawet nie wiecie jak trudno o tym pisać i powstrzymywać ślinotok./ SKŁADNIKI NA CIASTO BEZGLUTENOWE: - pół kg mąki (przede wszystkim mąki chlebowej, my używamy Schar mix b), - mleko - szklanka, - woda(...)być bardzo smacznie! Więc jeśli chcecie nam potowarzyszyć i zasiąść z nami do wirtualnego stołu... zaobserwujcie nas ( tutaj ) i polubcie na facebooku ( tutaj ) ;) To jest zaproszenie! :) Oficjalniej się nie da, bo to macie czarno na białym! Dodatkowo Przepisy na pierogi: - Pierogi ze szpinakiem, ciągnącym się serem i... /ciasto zwykłe i ciasto bezglutenowe/ - Pierogi z suszonymi pomidorami, serem
Wypisz WymalujZa każdym razem kiedy robiłem gołąbki w sosie pomidorowym to stawałem na głowie aby sos smakował tak jak ten od mojej mamy, tym razem postanowiłem zebrać
Mechanik w kuchniDziś zapraszam na banalny w przygotowaniu, niebanalny w smaku - burger po tajsku :) W tajskiej kuchni uwielbiam między innymi to, że praktycznie można obejść się bez
Tajskie smakiUczciwych sprzedawców chyba też wywieźli w jakieś rozwinięte rejony cywilizacji. Ale po kolei. Ja się chyba muszę nauczyć, że Najcierpliwszego należy słuchać, by potem nie być
ladykitchen