piersi - 15384 przepisów (strona:664/1026)

Lekkie pulpeciki z indyka w sosie pieczarkowo-marchewkowoym 145

jogurt naturalny śmiało mogłabym napisać, że są również w wersji fit :) Polecam zarówno dla małych jak i dużych (by wspomnieli sobie smak dzieciństwa) ;) 3-4 porcje: * woda- 1 litr * pierś z indyka- 350 g * pieczarki- 350 g * marchewka- 1 duża * cebula- 1 mała * czosnek- 1 ząbek * ziele angielskie- 4 szt. * listek laurowy- 1 szt. * sól, pieprz, słodka papryka- do smaku

Kraina Miodem Płynąca
Kurczak Jalfrezi 179

poza mięsem, głównym składnikiem tego dania. Potrawa jest bardzo smaczna i aromatyczna, choć dość ostra, lecz jej ostrość można regulować poprzez ilość dodanej pasty curry. Polecam!  Składniki : 500g piersi z kurczaka lub wyfiletowanych udek 1 łyżeczka nasion kminu rzymskiego 1 średnia cebula drobno posiekana 2 - 3 kolorowe papryki (użyłam czerwonych) pokrojone w kostkę 2-3 ząbki czosnku wyciśnięte przez

Codzienne Gotowanie
Fesenjan - perska potrawka z kurczaka w granatowo-orzechowym sosie 251

owoców granatu. Trudno jest ją dostać w polskich sklepach (chociaż ostatnio namierzyłem ją nawet we Freshu), dlatego proponuję przygotować ją samodzielnie. * SKŁADNIKI na 4 porcje Fesenjan: 3-4 piersi z kurczaka (800 g) 1 cebula 200 g orzechów włoskich 100 ml melasy z granatów 200 ml bulionu (lub wody) 1 łyżka miodu lub cukru trzcinowego 2 łyżki pasty tahini oliwa

Food Square
Pierogi z mięsem z kaczki i gęsi 200

gęsi. Ciasto: 3 szklanki mąki, najlepiej poznańskiej 1 jajko 2-3 łyżki oleju (będzie bardziej elastyczne) 1 łyżeczka soli 2/3 szklanki bardzo ciepłej wody Nadzienie: ugotowane mięso z dwóch piersi gęsi i z 2 nóżek kaczki 1 cebula sól i pieprz do smaku kilka kropel maggi suszony czosnek i kminek mielony oraz kawałek słoniny na omastę, pokrojony w drobną kostkę

Czerwień i błękit
Rosół z gęsi i kaczki 228

bardzo tłusty. Kiedy ostygł, zdjęłam z niego większość tłuszczu, ale mimo tego zachował swój aromat. Mięso, tak jak wspomniałam, zużyłam do przygotowania farszu na pierogi. Składniki: 2 piersi z gęsi ze skórą 2 nogi z kaczki 2 marchewki 1 duży seler 1 pietruszka 1/2 pora kawałek włoskiej kapusty 3 ziemniaki 1 średnia cebula 4 ząbki czosnku kilka suszonych grzybów

Czerwień i błękit
Drobiowe kotlety z jarmużem i suszonymi pomidorami 234

Bezglutenowe kotleciki z piersi kurczaka z dodatkiem jarmużu i suszonych pomidorów. Wszystkie składniki są drobno posiekane i usmażone na zasadzie placuszków, czyli kładzione na patelnię z łyżki. Ubite białka sprawiają, że są delikatne i bardzo smaczne. Moje dzieci chętnie takie zjadły, pomimo tego, że był w nich jarmuż :) SKŁADNIKI: 2 filety z kurczaka 2 łyżki oliwy z oliwek spod suszonych

https:KKuchniaMniam
Pomysł na Lunch Boxa #4 - Pieprzny Kurczak z Ryżem 159

szybkie na dodatek mega smaczne. Odmień swoją dietę już dziś i zacznij gotować razem z Sylwetką Od Kuchni. Pozdrawiam Pan Sylwetka. KLIKNIJ i ZOBACZ PRZEPIS - SKŁADNIKI - 500 g Piersi z Kuczaka 1 Kg Ziemniaków Pieprz Kolorowy Sok z Cytryny Sól Pomidory Koktajlowe -  Żółty  Ryż -  300 g Ryżu  550 ml Wody  3 g Kurkumy

Sylwetka Od Kuchni
Zapiekanka makaronowa PYCHOTKA 262

łyżki przecieru pomidorowego, 1 ząbek czosnku, 20 dag tartego sera żółtego, olej do smażenia. Weekend. Fajnie byłoby zrobić coś smacznego na obiad. Zrobiłam uczciwy przegląd lodówki i znalazłam piersi z kurczaka, paprykę, pomidory i cebulę. Całkiem niezły zestaw :) A może zapiekanka? Zaczęłam wertować przepisy i na stronie przepisy.pl znalazłam zapiekankę makaronową "Pychotka". Już po samej nazwie miałam ochotę ją wypróbować

Świat Domowej Kuchni
Kebab drobiowy z wędzoną mozzarellą 153

fast food. Można użyć ulubionych warzywa i dodatków. Dowolność jest nieograniczona.  (4 porcje) 1 duża bułka (450g) do kebaba 400-450g filetów z udek kurczaka (może być pierś) 100g kapusty pekińskiej 1 duży pomidor 1 ogórek (ok 100g) 1 średnia czerwona cebula 80g wędzonej mozzarelli 3 łyżki prażonej cebulki przyprawa do kebaba 3-4 łyżki oleju + olej

Di gotuje
Soba z kurczakiem teriyaki 219

sobie nie powala smakiem, ale w dobrze skomponowanym daniu smakuje wyśmienicie i zdecydowanie uzależnia! To bardzo proste danie, idealne na szybki obiad lub kolację.   2-3 porcje   - pierś z kurczaka - pół paczki makaronu soba - 1 duża marchewka - kilka dymek razem ze szczypiorkiem   - 3-4 łyżki sosu teriyaki - pół papryczki chilli (opcjonalnie) - sos sojowy do smaku

Simple Dish
Moje początki z jogą 194

Doszłam całkowicie do siebie (czyli wcisnęłam się w swoje przed ciążowe bezlajkrowe jeansy po miesiącu, a po 4 leżały już idealnie, i wcale nie było to zasługa karmienia piersią, bo z przyczyn niezależnych ode mnie karmiłam tylko 2 tygodnie. Od tego czasu Miśka urosła i ja też. Niestety, siedzący tryb mojej pracy zrobił swoje. Zawsze coś robiłam, w sensie ćwiczeń

greenscarf
Pierogi z mięsem (szyszki) 165

ugotowanymi warzywami przez maszynkę. Cebule kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na złoto na oleju. Dodajemy do mięsa. Wbijamy jajko i wszystkie przyprawy. Dokładnie mieszamy. (jeśli mamy np., pierś z kurczaka i farsz jest zbyt suchy wtedy dolewamy trochę rosołu do farszu)   Mąkę przesiewamy, dodajemy sól, jajko a następnie drobnym strumieniem wlewamy wodę, ciągle mieszając. Wyrabiamy gładkie

Radość kipiąca uśmiechem.
piersi z kurczaka w cieście naleśnikowym 233

Polecam piersi z kurczaka smażone w cieście naleśnikowym

Ugotujmy Coś
Pastrami, co to jest i skąd się wzięło? 382

drób, a nawet ryby. Pastrami dotarło do Stanów Zjednoczonych razem z falą Żydowskiej imigracji z terenów m.in. Rumunii. Rumuńscy Żydzi przybyli do Nowego Jorku a początku robili pastrami z piersi gęsich, bo były tanie. Mostek wołowy okazał się jednak tańszy i z czasem wołowina zastąpiła gęsinę. W 1887 roku Nowojorski rzeźnik, imigrant z Litwy zaserwował pierwszą kanapkę z pastrami. Kanapka

Blondynka Gotuje
BALLS & RINGS – GTA IV – kulki z kurczaka i krążki cebulowe 272

lepiej nie wiedzieć ale jeśli już musisz to 982 kcal | 51 g białka | 80 g węglowodanów | 51 g tłuszczu PRZYGOTOWANIE KULKI Z KURCZAKA 1. MIĘSO NA KULKI (5 min) Pierś z kurczaka oczyszczamy z błonek i drobno siekamy (lub mielimy mięso robotem kuchennym), aby uzyskać konsystencję mielonki. Mięso wrzucamy do miski, dodajemy przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek, suszoną natkę pietruszki

Nerds Kitchen