cebula dymka bez szczypioru 1 łodyga trawy cytrynowej sok z 0,5 limonki 1 litr bulionu drobiowego 400ml mleka kokosowego (u mnie obniżonej zawartości tłuszczu) 0,5kg piersi z kurczaka lub indyka 250g pieczarek 1 papryka czerwona lub żółta (ja użyłam 2 połówek obu dla dodatkowego koloru) 1 puszka kukurydzy konserwowej 2 łyżeczki sosu sojowego 2 łyżeczki sosu rybnego(...)potrawy jest wcześniejsze pokrojenie wszystkich składników. Imbir, czosnek, chilli, dymkę oraz trawę cytrynową drobno siekamy lub miksujemy w blenderze. Jeśli używacie gotowej pasty, to po prostu pomijacie ten krok. Pierś z kurczaka kroimy na drobne kawałki. Pieczarki kroimy w półplasterki, paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w cienkie paski. Kukurydzę odsączamy z zalewy. W sporym garnku z nieprzywierającym dnem rozgrzewamy
Cooking Monstermała 40 dkg dyni piżmowej 1 papryka czerwona 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 750 ml przecieru pomidorowego sól, pieprz, papryka wędzona natka pietruszki klopsy: 1 pierś z kurczaka 1 jajko 1 cebula sól, pieprz, natka pietruszki 1 łyżka pudru grzybowego/ zmielone grzyby suszone/ 2 łyżki bułki tartej mąka do obtoczenia placki ziemniaczane: 500 g ziemniaków(...)cebula sól, pieprz 1 łyżeczka majeranku 3 łyżki mąki pszennej typ 500 olej do smażenia Klopsy: Pierś z kurczaka,, cebule obraną miele maszynką do mięsa. Dodaję jajko, bułkę tartą, natkę drobno pokrojoną, pieprz, sól, puder grzybowy i mieszam. Formuję małe klopsiki i obtaczam w mące. Gulasz: Bakłażana, cukinię, kroję w kostkę, dynię też ale obieram ją. Paprykę też kroję
wesoła kuchniapomidorków ogórki, wszystko według własnych upodobań. Tylko najważniejsze nie rezygnować z kiełków. W tym czasie to prawdziwa skarbnica witamin i mikroelementów. Składniki - garść kolorowych salat - kilka pomidorków koktajlowych - upieczona pierś z kurczaka - garść ulubionych kiełków - oliwa z oliwek - limonka lub cytryna Wykonanie Na talerzu rozkładam sałatę, pokrojone na połówki pomidorki, pokrojoną w kosteczkę pierś z kurczaka i sporo kiełków. Całość
Kuchnia z widokiem na ogródoczywiście ser. Dokładny przepis znajdziecie poniżej:) Zapraszam:) Składniki Ciasto - 3 szklanki (350 g ) mąki orkiszowej lub pełnoziarnistej - jajko - pół szklanki ciepłej wody - 2 łyżki oleju Farsz - 1 zmielona pierś z kurczaka - 2-3 łyżki przecieru pomidorowego - 200 g pieczarek - 0,5 czerwonej cebuli - sól, pieprz, czosnek, papryka wędzona - gotowa przyprawa do pizzy z dobrym składem Dodatkowo - kawałek żółtego sera(...)masę. Ciasto dzielimy na części. Każdą z nich rozwałkowujemy. Wycinamy kółka. Farsz Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na odrobinie oleju. D odajemy pokrojone w kostkę pieczarki a następnie pierś z kurczaka. Podsmażamy. Dodajemy przecier pomidorowy. Podsmażamy. Przyprawiamy do smaku. Tak przygotowanym farsz nakładamy na każde wycięte z ciasta kółko i lepimy pierogi. Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy
Health-Fit-Lifesałatki nie zajmie więcej niż 30 minut. To idealna alternatywa na ciężki obiad - idealna na lunch, który weźmiemy ze sobą do szkoły, pracy lub na uczelnię :) Oto składniki: jedna pierś z kurczaka, 1,5 litra bulionu, jedno opakowanie bukietu warzyw (kalafior, brokuł, marchew) 350g, czarne oliwki, przyprawa "suszone pomidory z chilli", oliwa z oliwek Pierś gotuję w bulionie
Przepis na Dzień DobryJuż od dawna miałam ochotę na pierś z kurczaka w cieście kukurydzianym z sezamem i w końcu nastał ten dzień kiedy usmażyłam te delikatne paluszki, z lekkim czosnkowym posmakiem, idealne na obiad z dodatkiem sezonowych warzyw. Składniki: – 400g filetów z piersi kurczaka, – 1 jajko, – 80ml mleka, – około 150g mąki kukurydzianej, – 4 łyżki sezamu
Smaki Arminejajko – pół łyżeczki granulowanej cebuli – pół łyżeczki granulowanego czosnku – 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne – 2 łyżki sosu barbecue – 10 plasterków smażonej lub grillowanej piersi kurczaka – pół czerwonej cebuli – pół szklanki sera mozzarella – świeża kolendra do podania – sól i pieprz Przygotowanie : Do blendera włóż obranego i pokrojonego w mniejsze kawałki batata oraz płatki(...)połóż go upieczonym do dołu, po czym odklej delikatnie stary papier do pieczenia. Ponownie włóż spód do piekarnika i piecz przez 7-10 minut. W tym czasie usmaż połowę piersi z kurczaka. Cebulę pokrój w półplasterki. Upieczone blaty posmaruj sosem barbecue. Dodaj starty ser mozzarella, plasterki kurczaka i cebulę. Piecz przez 10 minut aż ser się roztopi i całość nieco
nietylkopasta.plprzepisy: Sałatka leśna polana ze śledziami oraz Sałatka z marynowanymi pieczarkami i porem . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka Ananas – Składniki: 1 woreczek ryżu – 100g 2 pojedyncze filety z piersi kurczaka – ok. 500g 1 łyżeczka papryki słodkiej pół łyżeczki czosnku granulowanego pół łyżeczki przyprawy curry sól i pieprz do smaku 2 łyżki oleju lub oliwy 1 puszka kukurydzy(...)opakowaniu (z reguły jest to 20 minut). Ugotowany ryż wrzucić na cedzak, przelać zimną wodą i pozostawić do ostudzenia. W międzyczasie, gdy ryż się gotuje, oczyścić filety z piersi kurczaka i pokroić je w kostkę. Dodać olej lub oliwę oraz przyprawy: paprykę słodką, czosnek, curry oraz sól i pieprz do smaku. Wymieszać całość dokładnie, a następnie usmażyć na patelni (ewentualnie
Kulinarne PrzebojeSKŁADNIKI 800 g filetu z piersi z kurczaka 500 g dyni 300 g ugotowanej ciecierzycy 1 laska cynamonu 2 cebule 2 łyżki m ą ki 750 ml bulionu warzywnego 1 łyżeczka kurkumy 3-4 gałązki tymianku oliwa z oliwek szczypta ostrej papryki sól, pieprz *** INGREDIENTI 800 g di petto di pollo(...)cucchiaino di curcuma in polvere 750 ml di brodo vegetale 3-4 rametti di timo olio d'oliva un pizzico di peperoncino sale, pepe PRZYGOTOWANIE Mi ę so z piersi kurczaka kroimy w kostk ę, obtaczamy w 2 łyżkach mąki. Obsmażamy na rozgrzanej patelni z 2-3 łyżkami oliwy ok. 5 minut. Mięso odkładamy na bok. Cebule obieramy
La grande e la piccola cuocadrożdży ( 2 x 7g ) 1 łyżka cukru 1/2 łyżeczki soli – płaskiej 1/2 szklanki oliwy z oliwek 1 duża szklanka ( 250 ml ) ciepłej wody farsz : 1 szt pojedyńczej , dużej piersi z kurczaka 1 korniszon 1 mała cebulka biała lub czerwona 2 łyżeczki przyprawy do gyrosa 1 łyżeczka granulowanego , suszonego czosnku 1 płaska łyżeczka suszonego tymianku sól do smaku żółty tarty(...)ciasto . Kulę ciasta dzielimy na dwie równe części . Cienko rozprowadzamy na blaszce pokrytej papierem do pieczenia . Odstawiamy na 30 minut do w ciepłe miejsce . W między czasie przygotowujemy farsz . Pierś z kurczaka drobno kroimy , tak samo jak do gyrosa . Mieszamy z przyprawą gyros , solimy do smaku . Smażymy na patelni . Do passaty dodajemy 2 wyciśnięte praską ząbki czosnku ,chili i sól
Ogrodnik w podróżydobrą jakość i przestępną cenę olejów i oliwy znajdziecie w sklepie bee.pl . Oprócz tłuszczów jest też bardzo duży wybór zdrowej żywności, kosmetyków i suplementów diety. Składniki: 600-700 g piersi z indyka 1,5 łyżki oleju kokosowego nierafinowanego 1 cebula 3 ząbki czosnku 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka 1 łyżeczka sosu sojowego 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 papryka(...)zielona 250 g pieczarek 1 zielona cukinia 500-700 ml bulionu mięsnego lub warzywnego 2 łyżeczki suszonych pomidorów 2 łyżki przecieru pomidorowego sól pieprz kolorowy Przygotowanie: Pierś z indyka pokroić w kostkę. Wymieszać z sosem sojowym i przyprawą do kurczaka. Odłożyć na około godzinę do lodówki. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek w pasterki. Papryki pokroić w większą kostkę. Cukinię
Ala piecze i gotujeniebo w gębie! Farsz do naleśników można przygotować dzień wcześniej, a następnego dnia jedynie je nafaszerować i zapiec. Pozwala to zaoszczędzić nieco czasu i skrócić czas przygotowania. Farsz: 600g piersi indyka 1kg dyni 150g boczku surowego wędzonego 100g sera koziego w plastrach 1 szklanka bulionu drobiowego (np. domowego ) 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka tymianku 2 łyżki miodu(...)sól i pieprz Pierś z indyka kroimy w kostkę, dynię obieramy ze skórki, wydrążamy i kroimy na mniejsze kawałki. Czosnek przeciskamy przez praskę. Boczek kroimy w kostkę. Jeśli nie macie pod ręką domowego bulionu możecie użyć ekologicznej kostki rosołowej bez dodatku soli, wzbogaci smak dania równie dobrze jak bulion. Na suchą patelnię wrzucamy boczek, podsmażamy go do momentu wytopienia tłuszczu
Cooking MonsterWartość kaloryczna: Składniki: 1 batat (200g) 100g piersi z kurczaka 50g kukurydzy knserwowej 200g szpinaku świeżego/mrożonego 1 celula 2 łyżki oleju rzepakowego sól, pierz 1 łyżeczka bazylii czosnek granulowany do smaku 1. Bataty przekroić na pól, doprawić solą i pieprzem do smaku i włożyć do rozgrzanego piekarnika (200'C) i piec przez ok 40min, aż będą miękkie(...)Między czasie przygotować nadzienie: na rozgrzanej patelni przyrumienić cebulkę, dodać pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka i przyprawić bazylią i czosnkiem. 3. Po ok. 5 min dodaj szpinak i kukurydzę. Wszystko dokładnie wymieszaj. 4. Kiedy bataty będą już gotowe, wyjmij je z piekarnika i delikatnie wybierz z nich miąższ i połącz z nadzieniem przygotowanym na patelni. 5. Po dokładnym wymieszaniu
FITBUuKpolecam przepis na pyszną sałatkę ze smażonym kurczakiem, szynką i ogórkiem konserwowym. Jej przygotowanie zajmuje zaledwie kilka chwil, a efekt końcowy jest doskonały. Polecam!!! SKŁADNIKI: 1 podwójny filet z piersi kurczaka, 150g szynki konserwowej, 4 ogórki konserwowe, 1 cebula, 1 mała papryka żółta, 3 jajka, 4 łyżki majonezu. ½ łyżeczki papryki słodkiej mielonej, sól, pieprz, oliwa. PRZYGOTOWANIE: 1. Filet z piersi
Tradycyjna kuchnia Kasiobiad. Pasta pieczarkowa oraz ser sprawiały, że danie pomimo swojej prostoty jest pyszne. Taka rolada sprawdzi się również na wszelkiego rodzaju świętach czy domowych uroczystościach. 1 filet z piersi kurczaka Przyprawa do mięsa Czosnek granulowany 100 g wędzonego surowego boczku 200 g pieczarek 2 cebule 100 g żółtego sera Olej do skropienia Pieczarki kroimy w plastry lub po prostu(...)Cebulę szklimy na rozgrzanej patelni, dodajemy pieczarki. Gdy się przesmażą przekładamy je do blendera lub maszynki do mielenia mięsa. Pieczarki z cebulą blendujemy na gładką pastę. Filet z piersi kurczaka kroimy na cienkie płaty, rozbijamy tłuczkiem. Mięso układamy na kształt prostokąta, tak aby płaty zachodziły na siebie. Przyprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do mięsa i czosnkiem granulowanym. Następnie na mięsie
VioletoweKucharzenie