Była już rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami. , tym razem propozycja dla wielbicieli szpinaku. Powiem Wam tylko, że ta rolada, czy z pieczarkami, czy ze szpinakiem jest tak samo pyszna. Chociaż ja bardziej lubię ze szpinakiem :) U nas taka roladka była na niedzielny obiad. Zostało jeszcze na poniedziałek. Spokojnie można odgrzać ją w piekarniku. Jest tak samo pyszna jak poprzedniego(...)dnia. Na zimno też smakuje bardzo dobrze. Składniki: 4 jajka 4 łyżki majonezu 350 g. sera żółtego Na nadzienie: 3 pojedyncze piersi z kurczaka 1 łyżka masła 1 opakowanie szpinaku mrożonego ( 450 g.) 1 ząbek czosnku 1/2 opakowania sera typu feta ( około 150 g.) sól, pieprz Wykonanie: Jajka rozmieszać w misce, dodać majonez. Dobrze wymieszać, żeby składniki się połączyły
Agusiowe smakołykibędą się prezentować na talerzu. Zobacz też: Kotleciki z kurczaka z pieczarkami Kurczak w sosie serowym Risotto z kurczakiem i pomidorkami Kurczak zapiekany w ryżu z warzywami Przepis na siekane kotlety drobiowe z papryką i kukurydzą Drukuj przepis Porcji: 8-10 Czas gotowania: 30 minut Składniki 450 g piersi kurczaka/indyka pół papryki czerwonej 70 g kukurydzy z puszki garść natki
Kuchnia BazyliiPotrawka z kurczaka i szpinaku to zarówno dietetyczne i bardzo zdrowe danie obiadowe. Tą potrawkę możecie podać z dowolnymi dodatkami – kaszą jęczmienną, kasza gryczaną, czy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!czym warto pamiętać przygotowując podudzia z grzybami. Grzyby leśne zastąpić możemy pieczarkami. Zamiast wina wytrawnego można użyć wino półsłodkie. Podudzia zaserwowałam ze szpinakowymi ziemniakami. Fajnie sprawdzą się z nimi również ryż, kasza czy słodkie ziemniaki. Lubisz mięso z kurczaka? Jeśli tak to koniecznie wypróbuj nasz przepis na Pierś z kurczaka faszerowaną wątróbką. The post Pieczone podudzia z kurczaka appeared first
mecooksCzęsto przyrządzam taki ryż jako dodatek do pieczonego lub smażonego kurczaka, możemy też usmażyć pokrojoną pierś i dodać do ryży, mamy wtedy smaczne kolorowe danie. Ryż zabarwiłam na żółty kolor kurkumą od firmy Skworcu . . Składniki: 2 torebki ryżu 1 puszka kukurydzy 1 puszka groszku 300 gram pieczarek 1 cebula 1 papryka czerwona 1,5 łyżki kurkumy od Skworcu curry
Bajeczna KuchniaJakiś czas temu publikowałam szaszłyka ukrytego w piersi z kurczaka, smażonego. Dzisiaj przedstawiam wersję w warzywnym sosie z cukinią. Może będzie dla Was inspiracją na obiad. Składniki: Dowolna ilość mięsa mielonego ( wieprzowego lub woł-wp ) Vegeta Czerwona słodka papryka Czosnek granulowany Dodatkowo: Pieczarki ( małe ) Młoda cukinia Papryka czerwona Papryka zielona Pomidory w puszce krojone Sól Pieprz Patyczki do szaszłyków olej
Smaki Ewyłyżka masła 100 g szpinaku Farsz: 500 g filetu z piersi kurczaka 4 łyżki oleju z cytryną i bazylią 2 ząbki czosnku 1 łyżka pikantnej przyprawy do kurczaka Skworcu (tu kupisz) 1 łyżeczka liścia lubczyku Piątnica (tu kupisz) Sól Pieprz 1 kalarepa 1 cebula 1 por 10 pieczarek 100 g makaronu gryczanego FABIJAŃSCY ( klik) Szpinak dusimy na 1 łyżce
VioletoweKucharzeniesmarując marynatą z naczynia. Na patelni smażymy mięso około 15 minut (pierś). Nogę polecam jednak upiec w piekarniku. Kurczak musi być soczysty, dlatego trzeba kontrolować pieczenie. Uwaga: Marynata może nieco się przypalić, ale właśnie taki efekt ala spalenizny mamy uzyskać. Ja swojego kurczaka dodatkowo posypuję na wierzchu podsmażonymi pieczarkami i startym serem
Mania Gotowanianależy doprawić według własnych upodobań. Dla urozmaicenia polecam dodanie podsmażonych pieczarek - tym razem je pominęłam. Można również użyć mięsa wieprzowego (lub samych podrobów). Proporcje nadają się do modyfikacji. (około 10-12 sztuk) skórki z szyjek drobiowych Farsz: 500g mięsa drobiowego (u mnie mięso z piersi i udek kurczaka; może być gotowe) 100g wątróbki drobiowej 1 sucha bułka (rozmoczona
Di gotujemarchewki . Zapraszam :) Składniki : 1 mała pierś z indyka 4 średnie pieczarki 1 szklanka sera żółtego startego 3 , 4 jajka 2 , 3 łyżki mąki 1 łyżeczka koncentratu chili Proeco Polska 1 łyżeczka czosnku Proeco Polska 2 łyżki sosu kebab - gyros Folwark wegeta do kurczaka , pieprz do smaku
Sama słodycz i szczypta chilismaku,wymieszać Na farsz z kurczaka : - surowa pierś z kurczaka - pół surowej papryki - łyżeczka sproszkowanej słodkiej papryki - sól i pieprz do smaku ,chili - tarty ser żółty - kilka łyżek serka typu framage - suszony tymianek Kurczaka zmielić ,podsmażyć na patelni ,dodać przyprawy i paprykę ,krótko dusić ,jak wystygnie dodać sery,wymieszać Na farsz z pieczarek : - obrane i starte pieczarki na dużych oczkach
Wypieki Reneświeżych drożdży 3 łyżki oleju Wierzch: 250 g filetu z piersi kurczaka 0,5 łyżeczki czosnku granulowanego Przyprawa do gyrosa 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki 1 czerwona cebula 4 plastry topionego serka Gouda 6 plastrów wędzonego sera 100 g sera camembert z ziołami 1 szklanka tartego parmezanu 7 pieczarek 3 łyżki keczupu łagodnego Ciasto: Do miski wsypujemy mąkę, sól
VioletoweKucharzenienajmniejszych pieczarek, 100 - 150 ml bulionu rosołowego, 100 g śmietanki 30%, 50 g startego sera żółtego, 1 łyżka sosu Worcester, sos sojowy do smaku, 2 łyżki oleju rzepakowego, ponadto: tłuszcz do wysmarowania formy, bułka tarta do podsypania formy, świeża zielona pietruszka, pieprz czarny świeżo mielony do smaku. Przygotowanie: Babka: Kurczaka dzielimy na porcję, z piersi i udek ściągamy skórę(...)formy przekładamy przygotowaną masę, którą dociskamy by dokładnie wypełniła formę. Tak przygotowaną babkę pieczemy 190°C ok. 35 min. Po upieczeniu babkę odwracamy delikatnie ściągamy papier. Sos pieczarkowy: Pieczarki myjemy i suszymy. Jeśli nie mamy małych to kroimy na połowę lub ćwiartki. Na dużej patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na pieczarki na złoty kolor. Bulion mieszamy ze śmietanką, sosem Worcester
Moniki SmakołykiPo wstępnym rozeznaniu stwierdzam - kurki świeże są dostępne nawet w lutym. Bez wyrzutów sumienia dodaję więc przepis na jeden z ulubionych obiadów, do którego właśnie potrzebne
bistro mamawarzyw tworzą kolorowe i aromatyczne danie obiadowe. Po filet z piersi kurczaka sięgamy często i zwykły smażony w panierce przestał być atrakcyjny więc staram się tworzyć nowe kompozycje smakowo - wizualne. Składniki dla 4 osób: - 4 małe filety drobiowe - sok z połowy limonki - 1/2 czerwonej papryki - 1 duża cebula - 5 pieczarek - 2 kopiaste łyżki startego sera - 4 ząbki czosnku - majeranek - sól
Apetyczna babeczkanaleśnika "Grecki kurakos", którego farsz składał się z mięsa z piersi kurczaka, zielonych oliwek, sera fety i sosu czosnkowego. Gosia wybrała naleśnika "Indorek", ale dokonała drobnej zmiany w składnikach farszu. Standardowy farsz składa się z mięsa mielonego z indyka, ser i z wybranego sosu. Do tego Gosia dodała jeszcze pieczarki i wybrała sos czosnkowy, choć wolała by sos pomidorowy
Projekty ze smakiemSkładniki: 2 małe piersi z kurczaka 1 pomidor 250 g krewetek koktajlowych 1 papryka czerwona 150 g suszonych pomidorów nadziewanych serem w oleju 1 świeża papryczka chili 3 ząbków czosnku 1 mała cytryna natka pietruszki 1 łyżka zielonej pasty curry 100 g pieczarek 200 g sera gorgonzolla ciasto francuskie - juz gotowe :) 150 g jogurtu naturalnego 4 łyżki majonezu
ClauditteMissCooking