piersi z kurczaka w sosie - 5912 przepisów (strona:68/395)

Kapusta z kurczakiem po azjatycku 230

Składniki: z bloga Kwestia Smaku 2 łyżki oleju kokosowego luz zwykłego 1 łyżka tartego imbiru 2 ząbki czosnku 1 pierś kurczaka 1/3 główki kapusty 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka octu ryżowego szczypta chili 1 łyżka oleju sezonowego posiekany szczypiorek świeża mięta 2 łyżka sezamu W głębokiej patelni rozgrzać olej kokosowy, podsmażyć imbir i posiekany czosnek. Dodać pokrojonego kurczaka, smażyć

Moja Galeria Smaku
Sosy FOLWARK - Zdrowa tortilla z kurczakiem i awokado 144

wszystko, dosłownie. Dzisiaj wersja z kurczakiem i awokado - chyba jedno z moich ulubionych połączeń. Koniecznie musicie spróbować! Składniki : * 2 tortille pełnoziarniste  * 2 łyżki sosu czosnkowego Folwark  * usmażona albo u gotowana pierś z kurczaka  * pół aw oka do  * kilka li ści ulubionej sałaty * paseczki papryk i słodkiej    Przygotowanie : Tortillę pogrzać na suchej patelni, posmarować sosem

Magiczne Życie Marty
Sałatka brokułowa z kurczakiem i papryką 843

Odsączamy, przelewamy zimną wodą i studzimy.2. Pierś myjemy, nacieramy przyprawą do kurczaka i smażymy na oleju z obu stron. Studzimy i kroimy w kostkę.3. Pomidory i paprykę kroimy w kostkę.4. W salaterce układamy warstwami od dołu: połowa brokuła, połowa papryki, mięso z kurczaka, połowa brokuła, połowa papryki, krojone pomidory. Całość polewamy sosem. Schładzamy przed podaniem.Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Soczewica z kurczakiem 137

ząbki czosnku sos sojowy łyżka oleju natka pietruszki Przygotowanie: Soczewicę opłukać, zalać osoloną wodą, dodać majeranek, cząber, kolendrę i gotować do miękkości. Pierś z kurczaka umyć i osuszyć. Pokroić na cienkie paseczki, przyprawić solą, pieprzem, imbirem, sosem sojowym i tymiankiem, podsmażyć. Paprykę i pora posiekać ( nie za cienko ) dodać do kurczaka razem z drobniutko posiekanym czosnkiem.  Smażyć do momentu

Gaździnka warzy
Kurczak z warzywami na ryżu 1963

PRZYGOTOWANIE:Pierś z kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić na grubsze kawałki. Następnie na rozgrzanym tłuszczu smażymy, posypaną papryką mięso. Warzywa wrzucić na rozgrzany tłuszcz, smażyć często mieszając. Następnie dodać przyprawę orientalną, wymieszać. Ryż ugotować w osolonej wodzie, według przepisu na opakowaniu. Gdy mamy usmażone mięso i warzywa, dodajemy sos słodko - kwaśny, razem chwilę

Kuchnia Danusi
Domowa tortilla z kurczakiem 127

tortille 1 pojedyncza pierś kurczaka 1/2 kapusty pekińskiej 1 pomidor 1 ogórek świeży przyprawa kebab shoarma Sos: 200 ml jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu sól, pieprz koperek lub czosnek lub przyprawa curry Sposób przygotowania: 1. Składniki na sos wymieszać razem, doprawić solą i pieprzem i włożyć do lodówki, aby smaki się "przegryzły". Pierś kurczaka pokroić w małą kostkę, oprószyć przyprawą

Na Ciasteczkowych Papierach
Zielone curry z kurczakiem 109

kuchni cieszyłam się smacznym posiłkiem, którego prawie nie musiałam doprawiać. No i ten zapach pozostający w kuchni jeszcze długo po gotowaniu. Rewelacja. Potrzebne nam: - słoiczek sosu curry zielone - pojedyncza pierś z kurczaka - pół papryczki ostrej - szalotka - sól do smaku - mięta otarta suszona - 3/4 szklanki ryżu - łyżka octu jabłkowego - 2 łyżki oleju rzepakowego Przygotowanie: Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu(...)przez minutę na rozgrzanym oleju (kilka krążków papryki zostawiamy do dekoracji). Dodajemy mięso i smażymy do czasu, aż zrobi się miękkie i przestanie być surowe. Solimy mięso i dodajemy sos oraz łyżeczkę mięty. Gotujemy przez parę minut. Gdy sos się zagotuje, nakładamy na talerze ryż i polewamy sosem. Teraz wystarczy posypać krążkami papryki i zajadać ze smakiem

W poszukiwaniu inspiracji
Kurczak w ziołach z sosem serowym 120

Składniki: pierś kurczaka 2-3 ząbki czosnku kilka gałązek świeżego tymianku szczypta lubczyku, estragonu sól, pieprz 500 ml śmietanki 150 g goudy 50 g sera pleśniowego 50 g parmezanu niepełny 25 ml kieliszek wódki pół łyżeczki mąki ziemniaczanej Przygotowanie: Mięso pokroić na mniejsze kawałki. Posypać przyprawami (według smaku), wmieszać przeciśnięty przez praskę czosnek..skropić kilkoma kroplami oleju i zostawić(...)Śmietankę wlać do garnka i podgrzewać na małym ogniu. Dodać sery i mieszać, aż się rozpuszczą.. Na końcu w kieliszku wódki wymieszać mąkę i wlać do sosu. Doprawić do smaku solą..  Mięso grillować po kilka min z każdej strony.. (kiedy patelnia grillowa puści mięso wtedy jest gotowe - nie szarpać). Ja podałam z szpinakowym puree z ziemniakami

Gaździnka warzy
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym 468

Pierś z kurczaka z warzywami i ananasem w gęstym aromatycznym sosie słodko-kwaśnym. Popularna chińska potrawa prosta do przygotowania i idealna na pyszny i sycący obiad dla całej rodziny. Składniki na 4 porcje: 2 piersi z kurczaka ananas w puszce 100 g pędów bambusa ze słoika mała papryka czerwona mała papryka zielona mała cebula 2 cm świeżego imbiru

wyzwania kuchenne
MAKARON Z KURCZAKIEM I CUKINIĄ 204

Cukinia ma wiele twarzy :) zwłaszcza, w pełni sezonu ... Dziś jej odsłona w połączeniu z makaronem  i kurczakiem w śmietanowym sosie. Bardzo smaczne, proste połączenie. Składniki: makaron 1 pierś z kurczaka 1 cebula ząbek czosnku 1 cukinia olej koperek śmietana 18% sól pieprz słodka i ostra papryka Wykonanie:  Na niewielkiem ilości oleju podsmażamy pokrojoną cebulę, a następnie czosnek. Dodajemy

Walijskie Pichcenie
Tajska zupa z pastą Tom Yum 179

Asia wyjęłam: makaron ryżowy pastę Tom Yum suszone listki kaffiru mleczko kokosowe olej kokosowy Dodatkowo: 500 ml wody sól do smaku 3 łyżeczki sosu rybnego 3 plasterki świeżego imbiru ząbek czosnku pierś z kurczaka 6 sztuk krewetek 4 jaja natka kolendry czerwona papryczka chili cytryna a najlepiej limonka kilka pieczarek Czosnek i imbir utarłam w moździerzu.  Rozgrzałam łyżeczkę oleju(...)kokosowego. Wrzuciłam pastę, dwa suszone listki kaffiru  i chwilkę smażyłam. Wlałam wodę i zagotowałam. Następnie budowałam smak. Pierś z kurczaka pocięłam w plasterki. Włożyłam do garnka. Następnie wlałam sos rybny i trochę soli. Zagotowałam. Dodałam 2 łyżeczki pasty Tom Yum i zupa zaczęła nabierać smaku. Dodałam grzyby a przed końcem gotowania krewetki. Całości dopełniło mleczko kokosowe i posiekana papryczka

AZgotuj!
Piersi z kurczaka z serem brie, zapiekane w sosie paprykowym. 160

Jeśli przejadły Wam się tradycyjne kotlety z kurczaka to proponuję przygotowanie piersi w takiej wersji nadziewane serem brie i zapiekane w Ostrym sosie paprykowym Roleski . Powiem Wam że wyszły kruche i soczyste. Zapraszam do wypróbowania, nie zajmują dużo czasu w przygotowaniu :)   Składniki : 6 pojedynczych piersi z kurczaka ( możecie zrobić mniej ) domowa vegeta do smaku, pieprz 1 duży serek Brie

Sama słodycz i szczypta chili
Penne z kurczakiem, rozmarynem i warzywami 184

Smak podkręca remulada duńska i rozmaryn. Danie podałam na głębokim talerzu od  PORCELANA BOGUCICE 500 g filetu z piersi kurczaka 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka 1 łyżeczka rozmarynu 5 pieczarek 1 zielona papryka 1 łyżka śmietany 18% 3 łyżki sosu remulada duńska Folwark  (klik) 300 g makaronu penne Filet z piersi kurczaka kroimy w drobna kosteczkę. Przyprawiamy przyprawą

VioletoweKucharzenie
Satays (Sataje) i frytki z marchewki w maśle orzechowym 141

ostrymi sosami, frytkami, kaszami lub.. ta jak ja z marchewką pieczoną w maśle orzechowym :)  Składniki: 500 gram piersi kurczaka  2 łyżki przyprawy "pięć smaków" (nie polskiej)  2 łyżki syropu klonowego  2 łyżki sosu sojowego 1 szczypta chili  1 łyżka oleju sezamowego  Marchew pieczona w maśle orzechowym: 4-5 marchewki  1 łyżka masła(...)plastry piersi kurczaka. Tak przygotowane "szaszłyki" umieszczam w piekarniku nagrzanym do 175 stopni i piekę 15 minut. W tym czasie marchew kroję w słupki, mieszam z masłem orzechowym, przyprawami i umieszczam w piekarniku razem z szaszłykami. Marchew piekę 30 minut, zatem można umieścić ją w piekarniku 15 minut wcześniej niż kurczaka. Podaję ciepłe, od razu. Najlepiej smakują z sosem słodko

Mango Papaja
Szaszłyki z kurczaka i brzoskwiń 131

piersi z kurczaka 200 ml jogurtu naturalnego2 łyżki przyprawy do złocistego kurczaka Knorr3 łyżki soku z cytryny1 puszka brzoskwińJednym z moich ulubionych zestawień, jest łączenie różnorakich mięs z owocami. Szaszłyki, które dzisiaj zaprezentuję łączą w sobie takie właśnie zestawienie. Są delikatne i soczyste. Doskonale smakują serwowane z sosem czosnkowym.Umyte i osuszone piersi z kurczaka pokroić na małe kwadratowe

Świat Domowej Kuchni