piersi kurczaka - 15231 przepisów (strona:788/1016)

Bułki czosnkowe - idealne na grilla 203

Natalii, na których zostaliśmy uraczeni kiełbaskami, karkówką i szaszłykami, z grilla rzecz jasna, udaliśmy się na kolejne urodziny - tym razem do młodszej Siostry C. Tam również grill - burgery, piersi z kurczaka i kiełbaski w ilości wystarczającej na wyżywienie pułku wojska. Uff... Najadłam się. Bardzo. Ale jakie to było dobre! Uwielbiam mięsko z grilla. Z przyjemnością również zauważyłam, że obyło się

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Domowa szynka wieprzowo- drobiowa z szynkowara 139

łyżeczka lejącego miodu- 1 większy ząbek czosnku- 3 płaskie łyżeczki żelatyny SPOSÓB WYKONANIA :- Mięso umyć i ususzyć, łopatkę pokroić i zmielić tak jak na mielone ,  piersi z kurczaka pociąć na niezbyt duże kawałki- Ząbek czosnku dobrze rozetrzeć i łącznie ze wszystkimi przyprawami dodać do połączonych razem mięs.Wszystko bardzo dobrze wyrobić( ja wyrabiam przy pomocy miksera na wolnych

Basia w kuchni
Jesienny gulasz pełen aromatu i koloru. 149

rozmaryn, tymianek uwolniły podczas pieczenia cudny aromat, który unosił się po domu. Mięso do tego wykorzystałam wieprzowe ale jeśli ktoś nie lubi też świetnie będzie do tego pierś z kurczaka. SKŁADNIKI : porcja na 3-4 osoby (przepis autorski)mięso wieprzowe (wykorzystałam łopatkę bez kości ) ok 800 gram papryka czerwona 1 szt czosnek 3 ząbkicebulka 3 szt małe

Basia w kuchni
Indyk teriyaki z grillowaną marchewką i selerem naciowym 212

Składniki:100 g piersi z indyka1 łyżeczka sosu teriyaki1 duża marchewka100 g selera naciowego1/2 woreczka brązowego ryżu1 łyżeczka oleju sezamowegoPrzygotowanie:Pierś z kurczaka przekładamy do miseczki, polewamy sosem i dokładnie smarujemy po mięsie. Marynujemy co najmniej 3 godziny. Odstawiamy w chłodne miejsce.Ryż gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.Po upływie czasu marynowania na rozgrzaną patelnie grillową skropioną olejem sezamowym przerzucamy

Czarnawisienka
Tagliatelle na bogato 120

podniebienie, a co raz się żyje. Do dzieła!Ps. najpyszniejszy makaron jaki w życiu jadłam :-)Składniki: makaronu  tagliatelle1 bakłażan 1 serek mascarpone 1 pierś z kurczaka 1 cebula biała4 pomidory ząbek czosnkuświeża bazylia ulubione przyprawy ( moje to najukochańsze zioła prowansalskie ) Sposób przyrządzenia:Cebulę, bakłażana  i kurczaka pokroić w kostkę, smażyć

pieprzny smaczek
Tortilla z bobem 156

wody sól(łyżeczka)olej (łyżka)łyżka jogurtu naturalnego ( opcjonalnie, ja lubię jak są ciut pulchniejsze bardziej podchodzące pod naleśniki)Składniki na farsz: 1 pierś z kurczaka średniej wielkości ulubione zioła do marynaty 1 papryka czerwonaok. 8 szt. pomidorków koktajlowych 450 g bobu ( świeży lub mrożony)1 duża łyżka serka mascarpone 1 kostka żółtego serka

pieprzny smaczek
Szynka drobiowa z szynkowara 196

Od czasu do czasu robię domowe wyroby. Przyznaje ,że można częściej, ale jakoś zawsze brakuje czasu. Dzisiaj polecam szynkę drobiową. Podobne wyroby można również znaleźć tu

W kuchennym oknie Ewy
Sałatka chińska 161

chińskich pokruszyć i wrzucić do miski razem z tym proszkiem co jest w środku. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i usmażyć - dodać gorące do makaronu i zamieszać. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i też usmażyć na oleju - dodać do makaronu i cebuli - mieszamy.Z papryki usunąć środek z nasionami, ogórek obrać,pieczarki ugotować i odcisnąć z wody

charlotte gotuje
Kotlet de volaille'a 37069

Pyszne i soczyste kotlety drobiowe z chrupiącą skórkąKotlet de volaille'aSKŁADNIKI:pierś z kurczaka 1 szt podwójnamasło -12,5 dagjajko -1 sztbułka tarta -3 łyżkimąka -2 łyżkisól i pieprztłuszcz do smażeniaPRZYGOTOWANIE:Filety z kurczaka umyć, osuszyć, podzielić na 4 porcje, lekko rozbić tłuczkiem. Następnie obsypać filety solą i pieprzem. Masło mocno schłodzone, pokroić w słupki. Każdy słupek

Kuchnia Danusi
Indyk teriyaki z grillowaną marchewką i selerem naciowym 186

Składniki:100 g piersi z indyka1 łyżeczka sosu teriyaki1 duża marchewka100 g selera naciowego1/2 woreczka brązowego ryżu1 łyżeczka oleju sezamowegoPrzygotowanie:Pierś z kurczaka przekładamy do miseczki, polewamy sosem i dokładnie smarujemy po mięsie. Marynujemy co najmniej 3 godziny. Odstawiamy w chłodne miejsce.Ryż gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.Po upływie czasu marynowania na rozgrzaną patelnie grillową skropioną olejem sezamowym przerzucamy

Czarnawisienka
CHIŃSZCZYZNA - bilet do orientalnych smaków. 162

Wystarczy tylko ćwiczyć silną wolę, ewentualnie na lodówkę założyć kłódkę. No... dwie, tak dla pewności. Bo licho (pozostali domownicy) nie śpi.SKŁADNIKI:- 0,5 kg piersi indyka / kurczaka (u nas indor, ze  względu na nietolerancję kurczaka),- papryka - czerwona i żółta,- grzybki Mun, 25 dag, /Można kupić i poczytać o nich tu: kliknij- marchew, 2,- kukurydza, pół puszki,- ananas

Wypisz Wymaluj
Zdrowo i kolorowo. Przepis na pyszny obiad 196

Składniki, 4 osoby: 15 pieczarek 1,5 papryki czerwonej 1 brokuł 1 duża cebula biała 3 ząbki czosnku 1 marchewka 500 g dyni 2 piersi z kurczaka sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka czubrycy czerwonej Opcje podania: z ryżem naturalnym z grillowanymi ziemniaczkami z naszym ulubionym sosem (u mnie czosnkowy)  Przygotowanie: Kurczaka pokroić w kostkę przyprawić solą i pieprzem

cooklife
Roladki drobiowe z brzoskwiniami 276

Pyszne roladki na słodko w płatkach kukurydzianychRoladki drobiowe z brzoskwiniamiSKŁADNIKI:piersi z kurczaka -1 podwójnabrzoskwinie w syropie  -4 sztmąka -2 łyżkipłatki kukurydziane -0,5 szkljajko -1 sztsól i pieprz PRZYGOTOWANIE:Filety drobiowe umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Podzielić mięso na 4 porcje. Następnie filety drobiowe cienko rozbić, oprószyć solą i pieprzem.Brzoskwinie, odcedzić z syropu, osączyć. Płatki

Kuchnia Danusi
Sałatka warstwowa z kurczakiem i serem feta 473

The post Sałatka warstwowa z kurczakiem i serem feta appeared first on KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
DROBIOWY GULASZ A'LA SZEGEDYŃSKI 164

kroimy w dużą kostkę, obsypujemy obiema paprykami, solą i wkładamy do lodówki na ok. 30 minut. Na rozgrzanym smalcu podsmażamy pokrojoną cebulę, kiedy się zezłoci dorzucamy czosnek oraz pierś z kurczaka. Obsmażamy całość  na dość dużym ogniu ciągle mieszając ok 10 minut. Następnie dodajemy odciśniętą i poszatkowaną kapustę kiszoną, liść laurowy, ziele angielskie i całość zalewamy bulionem, aby przykrył

Walijskie Pichcenie