piersi kurczaka - 15231 przepisów (strona:796/1016)

Perliczka z kaparami 137

piersi perliczki (może być kaczka lub kurczak), 200 ml bulionu, 2 łyżki masła, imbir mielony, sól, 4 łyżki kaparów, 50 g słoniny, 1/2 łyżki mąki, Piersi perliczki oprószyć solą, natrzeć grubo imbirem. Podsmażyć na maśle w rondlu z grubym dnem, wlać bulion i dusić około 20 minut. Piersi wyjąć i trzymać w cieple. Słoninę pokroić w drobna kostkę, podsmażyć wytapiając

królestwo garów
Sałatka „grzybowa polana” 817

małe) 3 marchewki 2 duże, lub 3 mniejsze ziemniaki 8-9 korniszonów (u mnie prawie cały słoik, ale ja lubię jak ogórków jest dużo) filet z kurczaka – 3 pojedyncze piersi 3 jajka ser żółty majonez sól, pieprz Posiekana drobno natka pietruszki/koperek Zaczynamy od zamarynowania mięsa. Pokrojonego w małą kosteczkę kurczaka posypujemy ulubioną przyprawą (u mnie kebab-gyros) i odkładamy

Smaki Na Talerzu
Kurczak pieczony 113

najlepiej z wolnego wybiegu, • przyprawa złocista, • 1/4 łyżeczki pieprz cayenne, • 2 łyżki majeranku, • 1 łyżka papryki słodkiej, • 1 ząbek czosnku duży, • kilka łyżek oleju. 1. • Kurczaka przekroić wzdłuż piersi na połowę natrzeć przyprawami  i potartym na małej tarce czosnkiem polać olejem najlepiej zrobić to na noc 2. • Zamarynowanego kurczaka przełożyć na blachę wyłożoną papierem  do pieczenia wlać troszkę

W królestwie smaków Beaty
Sałatka z selera naciowego i kurczaka 217

Szybko i smacznie. Tak najszybciej mogę określić tą sałatkę. Mam ten przepis od mojej kuzynki, byłam zaskoczona jej smakiem. Piersi kurze ugotować w małej ilości osolonej

Kuchnia Pokoleń
Pieczony kurczak faszerowany pęczakiem 213

osuszyć papierowym ręcznikiem, obciąć lotki, kuper i szyję (zostawić większy kawałek skóry przy szyi). Skórę i pierś na dole naciąć, ostrym nożem wykroić korpus, starając się nie przeciąć skóry. Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z pozostałymi przyprawami i majonezem, tą pastą natrzeć kurczaka. Włożyć do miski i wstawić do lodówki na noc. Pęczak ugotować na pół twardo w lekko osolonej(...)doprawić do smaku, dodać pół jabłka obranego i pokrojonego w kostkę. Skórę od szyi kurczaka zaszyć lub zawiązać nitką. Do środka włożyć nadzienie. Po skórę na piersi włożyć cienkie plastry masła. Kurczaka zszyć tak, żeby nadzienie się nie wysypało. Nogi związać nitką. Skrzydła przypiąć wykałaczkami lub obwiązać nitką. Dno żaroodpornego naczynia posmarować olejem, włożyć kurczaka, po bokach obłożyć

Obiad gotowy
Kurczak z dynią 211

Zapraszam po fantastyczny pomysł na obiad.  Kurczak z dynią..  Pierś lub polędwiczka smażona z porem i szczyptą cynamonu oraz pyszna dynia w sosie śmietanowym. Tak bogaty smak zamknięty tylko w kilku składnikach! Kurczak z dynią smakuje świetnie podany z makaronem, ryżem lub tak jak u mnie, z kaszą pęczak. Jeśli lubisz dynię w przepisach na słono, to polecam

AniaGotuje.pl
Sznycle z indyka w sosie paprykowym 155

zainspirowany Kwestią Smaku i kurczakiem w sosie pomidorowo-koperkowym – ja przygotowuję danie w nieco zmienionej, paprykowej formie. Sznycle z indyka w sosie paprykowym: 500 g sznycli z piersi indyka (lub kurczaka) 125 ml śmietanki 30% (pół szklanki) 125 ml wody (pół szklanki) 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1-2 łyżki sosu sojowego 1-2 łyżki masła 2 łyżki oliwy

Poezja smaku
Ryż smażony z kurczakiem w curry 860

Ryż smażony z kurczakiem w curry to danie inspirowane kuchnią Azjatycką. Curry wzbogaci smak tego dania i nada mu specyficzny żółty kolor, który będzie jeszcze bardziej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka meksykańska z kurczakiem i pomidorami 70

Sałatka meksykańska z kurczakiem sprawdzi się jako sałatka na imprezę lub Sylwestra. Soczyste kawałki kurczaka, chrupiąca papryka, a do tego dodatek pikantnego, świeżo mielonego chilli. Po

Kulinarne Przeboje
Chudziutka wędlinka 137

Hej! Tym razem przepis na domową wędlinę dla tych, którzy chcą troszkę zrzucić wagę. Smaczna, chudziutka i bez konserwantów. Super. Potrzebujemy: Czytaj więcej »

Tylko pysznie
Rosół Prezydentowej 3273

rosół i tłuc schabowe. "Taka świecka tradycja..." :)    Do zrobienia idealnego, moim zdaniem, wywaru biorę mięso drobiowe i wołowe w proporcji 3:1 Składniki (zawsze kupuję całego kurczaka, porcjuję go, piersi zamrażam, o ile nie planuję ich tego samego lub następnego dnia zużyć, resztę biorę do rosołu): 1 porcja rosołowa  1-2 ćwiartki  - uda (jeśli kurczak jest

Kuchnia Prezydentowej
Kurczak pieczony w sosie barbecue 71

także zachwyci gości Zamiast kupować gotowy sos barbecue, postanowiłam przygotować domową szybką wersję z keczupem i miodem. Upiekłam podudzia, ale w ten sposób możesz przygotować dowolne części kurczaka (udka, skrzydełka, piersi)   Dania z piekarnika… ** Mielone pieczone w boczku ** Klops (pieczeń rzymska) ** Zapiekanka z cukinią ** Ryba pieczona na ryżu   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 5-6 podudzi z kurczaka

Kulinarny S.O.S.
Drobiowe roladki nadziane pesto bazyliowym i owinięte w szynkę serrano. 99

bardzo często, jednak za każdym razem nadziewam je czym innym. Czasami to zawartość lodówki zdecyduje co włożę do środka, ale zawsze jest pysznie! Zapraszam!  Składniki; 2 piersi  podwójne z kurczaka ok 6 łyżek pesto bazyliowego sól, pieprz do smaku szynka serrano 1 opakowanie około 80g 1 łyżka masła 2 gałązki rozmarynu   Przygotowanie; Mięso myjemy, osuszamy. Każdą pierś

Radość kipiąca uśmiechem.
Szybki kurczak w glazurze z masła orzechowego i pomarańczy / Easy peanut orange chicken 225

tabasco) 1 1/2 łyżki mąki kukurydzianej lub skrobii kukurydzianej posiekane i uprażone na suchej patelni orzeszki ziemne do podania posiekana dymka do podania 6 porcji mięsa z udek kurczaka (lub 4 piersi) Przygotowanie: W średniej misce wymieszaj składniki sosu i odstaw. Włącz piekarnik i ustaw go na 200 oC. W malej miseczce wymieszaj wszystkie składniki mieszanki przyprawowej i natrzyj nią

karmelowy
Czwartek: Pizza margheritta… na cieście z kurczaka 125

maszynce do mięsa, albo zmiksować w malakserze (musi to być maszyna o dużej mocy). Gotowe mięso mielone zawiera rozmaite dodatki i zazwyczaj jest bardziej tłuste od samodzielnie zmielonych piersi. Pizzę z kurczaka najlepiej podawać z dużą ilością świeżych warzyw. Składniki: 500 g mielonego, surowego kurczaka ½ szklanki tartego parmezanu 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonego rozmarynu Duża szczypta soli Szczypta

Niedzielny kucharz