pierś - 15998 przepisów (strona:762/1067)

inne ptactwo 169

miodzie pitnym indyk pieczony  indyk z lawendą indyk pieczony z pomarańczami kapłon na dziko kuropatwa pieczona perliczka faszerowana pęczakiem perliczka nadziewana kaszą gryczaną perliczka pieczona perliczka w winie pierś perliczki z grzybami pierogi z perliczką rosół z perliczki vol- au-vent z perliczką przepiórki faszerowane przepiórki pieczone przepiórki w ziołach przepiórki z foie gras

królestwo garów
Wiosna w Tamka 43 122

solą i masłem oraz puder. Z daniem głównym mam problem, nie żeby było niedobre.. Po prostu popełniłam fatalny błąd. Najpierw zjadłam gołębia a potem cielęcinę:( Wspaniała delikatna pierś gołębia, do tego „gołąbek” z farszem z nóg gołębia i foie gras, a do nich ketchup z dyni i brykiet z kasztanów. Gołąb z kasztanami i foie gras. I kiedy już

królestwo garów
Kurczak tikka masala 174

Składniki na dwie porcje. Składniki: 2 piersi kurczaka 150 g jogurtu (gęsty) 1 łyżka mieszanki przypraw garam masala 1 łyżeczka świeżo startego imbiru 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka soku z cytryny 1 cebula 1 puszka pomidorów całych Sól do smaku Olej do smażenia Przepis: Do miseczki dodajemy starty imbir, wyciśnięty przez praskę czosnek, garam masalę, sok z cytryny, sól

Emcia Pichci
Twoje dziecko nie ma apetytu? Kupisz mu syropek? 163

jabłkiem. I nie dam się przekonać, że to jest to samo. To tak, jakby porównywać kobietę o naturalnie dużym biuście i tę, która biust swój powiększyła. Obie mają naturalne piersi?  Miałam kiedyś sąsiadkę. Przesympatyczną panią, która zajmowała się wnukami w wieku niemal identycznym do wieku moich dzieci. Ja, wychowana na prostym, naturalnym jedzeniu i bez zbędnego cudowania, otwierałam oczy

Codzienna kuchnia niecodzienna
Zupa Chicken Soba z owocami Goji i chilli 139

przez to i w Sobie znajdziemy flawonoidy, które pomagają utrzymać zdrowy i młody wygląd skóry oraz mają działanie przeciwzapalne Składniki: (na 2 porcje) 80 g makaronu typu Soba ugotowana pierś z kurczaka, pokroić ją w plastry bądź  małe kawałki  650-700 ml bulionu z kurczaka/przecedzonego rosołu bez warzyw; podstawowy przepis znajdziesz tutaj: 1 ząbek czosnku pół małej cebuli

KreatywnePiny
Cukinia faszerowana kaszą jaglaną, kurczakiem i pieczarkami 161

była dobra decyzja, by wydobyć delikatny smak cukinii i kaszy jaglanej. Podałam je z rukolą, plastrami pomidora i sosem jogurtowym... Składniki: 2 średnie cukinie 2/3 szklanki kaszy jaglanej 1/2 piersi kurczaka kilka pieczarek sól, pieprz słodka papryka, zioła do pizzy 1 ząbek czosnku 1/3 pora przyprawa warzywna bez glutaminianu sodu, pieprz, zioła do pizzy 2 łyżki klarowanego masła

Czerwień i błękit
Sałatka z porem, wędzonym kurczakiem i ogórkiem konserwowym 455

Serdecznie zapraszam na pyszną sałatkę z wędzonym kurczakiem. Doskonała na każdą imprezę. Warto ją przygotować. SKŁADNIKI: 1 por, 1 wędzony filet z piersi kurczaka, 4 ogórki konserwowe, 1 puszka kukurydzy, 4 jajka, 4 łyżki majonezu, sól, pieprz, PRZYGOTOWANIE: 1. Pora kroję w plasterki. Zaparzam 10 minut w osolonym wrzątku. Następnie odcedzam na sitku. 2. Jajka gotuję na twardo, obieram

Tradycyjna kuchnia Kasi
Dip ze słodkim chili - grill 188

godziny do lodówki, aby smaki się przegryzły. Połączenie słodkości, ostrości, świeżości pietruszki, która też neutralizuje smak czosnku z sosu chili, świetnie nadają się do grilowanych warzyw, ale i pierś grilowana z kurczaka nie pogardzi takim sosem

Basia w kuchni
Roladki drobiowe z naleśnikiem 322

następnie położyć porcję mięsa mielonego  (fot.2) , posypać serem żółtym  (fot.3)  (część sera zostawić do posypania roladek na wierzchu) i zwinąć w rulon  (fot.4) . Na rozbitą pierś z kurczaka położyć zrolowany naleśnik i zwinąć w roladkę  (fot.5) . Przygotować marynatę. Składniki marynaty wlać do miski i wymieszać. Proporcje należy dobrać wg własnego gustu. Zwinięte roladki mięsne obtoczyć

Świat Domowej Kuchni
Sałatka z selera naciowego w wersji light 156

naturalnego 1 łyżeczka curry 2 ząbki czosnku szczypta  soli, pieprzu pół łyżeczki musztardy WYKONANIE Seler należy opłukać, odciąć liście i końcówki, pokroić w drobną kostkę. Dodać suszoną żurawinę. Pierś z kurczak opłukać, pokroić w kostkę. Dodać przyprawę do kurczaka i smażyć na 1 łyżce oliwy, na niedużym ogniu. Gdy odparuje woda, dodać łyżkę miodu, wymieszać. Smażyć,aż kurczak będzie

W kuchennym oknie Ewy
Botwinka jak u babci 152

potrzeby dolewam wody. Doprawiam solą, pieprzem, cukrem i kwaskiem cytrynowym ("buraki uwielbiają cukier" jak mówi moja Mama). Zamiast kwasku można z powodzeniem użyć cytryny - ja tak robiłam kiedy karmiłam piersią, bo mój Syncio miał uczulenie na kwasek. Gotową botwinę zaprawiam odrobiną śmietany i gotowe. Tak przygotowaną botwinkę można podawać zarówno na zimno jak i na ciepło. Ulubiony zestaw mojej Mamy

Kuchnia po mojemu
Kolorowe bitki z indyka Siostry Ewy, czyli super smaczny obiad na dłużej 171

ambicjom pisarskim ;). Jakiś natłok przemyśleń mam w głowie od tej wycieczki ;) ... widać, że w domu się zakisiłam. Oj widać. Wracając do kwestii kulinarnych dziś na obiad zrobiłam bitki z piersi indyka z przepisu mojej siostry. Już jakiś czas temu wspominała mi o tym przepisie i o tym, że jej Panowie są nim zachwyceni. Nadeszła chwila by wypróbować tę recepturę

Kuchnia po mojemu
Zbite się zawinęły, czyli serowe roladki z indyka 173

uchronić nas od czwartego podejścia i związanej z tym nudy kulinarnej z części kotlecików postanowiłam przygotować roladki. Składniki ( na jeden obiad dla modelu 2+1): 4-5 kotletów z piersi indyka (grubości ok 1 cm każdy) 1 ogórek konserwowy serek topiony w kubeczku (typu gouda, cheddar, ementaler) do posmarowania kotletów ok. 1 płaskiej łyżki masła sól, pieprz kurkuma słodka papryka

Kuchnia po mojemu
Grillowany indyk rosołowy, czyli jak zamarynować mięso bez soli 166

przegapienia, rzec można. Jak wspominałam, do Sarbinowa udaliśmy się uzbrojeni w jedzenie dla pułku wojska. Klopsy i leczo były zawekowane, więc spokojnie mogły sobie stać w lodówce, ale pierś z indyka, którą wzięła moja Siostra wymagała zdecydowanej i natychmiastowej interwencji. W przeciwnym wypadku skończyłaby marnie. Zdałyśmy sobie z tego sprawę późnym wieczorem po przyjeździe na miejsce, długim spacerze i kilku

Kuchnia po mojemu
Indyk z kurczakiem zapieczone w papryce na pełnoziarnistym penne z mozzarellą i pomidorami 141

używałam do tego celu mięso mielone. Dla odmiany tym razem zdecydowałam się na inne wykonanie: Składniki (dla dwóch osób i Syna z apetytem): 2 czerwone papryki średniej wielkości 1/2 piersi z kurczaka  ok 300 gram udźca z indyka bez kości i skóry 3 niewielkie, dojrzałe pomidory 1/4 opakowania makaronu pełnoziarnistego (pióra) 1 kulka mozzarelli 2-3 suszone pomidory

Kuchnia po mojemu

Proponowane wyszukiwania