łyżki przecieru pomidorowego, 1 ząbek czosnku, 20 dag tartego sera żółtego, olej do smażenia. Weekend. Fajnie byłoby zrobić coś smacznego na obiad. Zrobiłam uczciwy przegląd lodówki i znalazłam piersi z kurczaka, paprykę, pomidory i cebulę. Całkiem niezły zestaw :) A może zapiekanka? Zaczęłam wertować przepisy i na stronie przepisy.pl znalazłam zapiekankę makaronową "Pychotka". Już po samej nazwie miałam ochotę ją wypróbować
Świat Domowej Kuchnifast food. Można użyć ulubionych warzywa i dodatków. Dowolność jest nieograniczona. (4 porcje) 1 duża bułka (450g) do kebaba 400-450g filetów z udek kurczaka (może być pierś) 100g kapusty pekińskiej 1 duży pomidor 1 ogórek (ok 100g) 1 średnia czerwona cebula 80g wędzonej mozzarelli 3 łyżki prażonej cebulki przyprawa do kebaba 3-4 łyżki oleju + olej
Di gotujesobie nie powala smakiem, ale w dobrze skomponowanym daniu smakuje wyśmienicie i zdecydowanie uzależnia! To bardzo proste danie, idealne na szybki obiad lub kolację. 2-3 porcje - pierś z kurczaka - pół paczki makaronu soba - 1 duża marchewka - kilka dymek razem ze szczypiorkiem - 3-4 łyżki sosu teriyaki - pół papryczki chilli (opcjonalnie) - sos sojowy do smaku
Simple DishDoszłam całkowicie do siebie (czyli wcisnęłam się w swoje przed ciążowe bezlajkrowe jeansy po miesiącu, a po 4 leżały już idealnie, i wcale nie było to zasługa karmienia piersią, bo z przyczyn niezależnych ode mnie karmiłam tylko 2 tygodnie. Od tego czasu Miśka urosła i ja też. Niestety, siedzący tryb mojej pracy zrobił swoje. Zawsze coś robiłam, w sensie ćwiczeń
greenscarfugotowanymi warzywami przez maszynkę. Cebule kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na złoto na oleju. Dodajemy do mięsa. Wbijamy jajko i wszystkie przyprawy. Dokładnie mieszamy. (jeśli mamy np., pierś z kurczaka i farsz jest zbyt suchy wtedy dolewamy trochę rosołu do farszu) Mąkę przesiewamy, dodajemy sól, jajko a następnie drobnym strumieniem wlewamy wodę, ciągle mieszając. Wyrabiamy gładkie
Radość kipiąca uśmiechem.Polecam piersi z kurczaka smażone w cieście naleśnikowym
Ugotujmy Cośdrób, a nawet ryby. Pastrami dotarło do Stanów Zjednoczonych razem z falą Żydowskiej imigracji z terenów m.in. Rumunii. Rumuńscy Żydzi przybyli do Nowego Jorku a początku robili pastrami z piersi gęsich, bo były tanie. Mostek wołowy okazał się jednak tańszy i z czasem wołowina zastąpiła gęsinę. W 1887 roku Nowojorski rzeźnik, imigrant z Litwy zaserwował pierwszą kanapkę z pastrami. Kanapka
Blondynka Gotujelepiej nie wiedzieć ale jeśli już musisz to 982 kcal | 51 g białka | 80 g węglowodanów | 51 g tłuszczu PRZYGOTOWANIE KULKI Z KURCZAKA 1. MIĘSO NA KULKI (5 min) Pierś z kurczaka oczyszczamy z błonek i drobno siekamy (lub mielimy mięso robotem kuchennym), aby uzyskać konsystencję mielonki. Mięso wrzucamy do miski, dodajemy przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek, suszoną natkę pietruszki
Nerds Kitchensosie pieczarkowym z prażonym słonecznikiem i dynią Składniki na ciasto: 150 g mąki 100 g masła 3-4 łyżki jogurtu naturalnego sól Składniki na farsz: 7 dużych pieczarek 1 pierś z indyka 250 ml śmietanki 18% 400 g mrożonego szpinaku 1 cebula 5 ząbków czosnku przyprawy: sól himalajska, pieprz ziołowy, imbir, natka pietruszki, gałka muszkatołowa, eliksir - przepis znajdziecie tutaj ziarna
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!następnie obracam go na drugi bok i piekę kolejne 25 minut. Po tym czasie wyciągam kurczaka z piekarnika, wylewam wytopiony tłuszcz i ponownie umieszczam kurczaka na marchewkach, tym razem piersiami do góry. Kurczaka piekę przez kolejne 50 minut. W międzyczasie gotuję ziemniaki i kroję na ćwiartki paprykę. Warzywa nacieram składnikami marynaty. Wyciągam kurczaka z piekarnika, wylewam wytopiony tłuszcz z naczynia
Mango PapajaSkładniki: mięso z 1 piersi kaczki, pieczonej lub gotowanej 1/2 świeżego ananasa pół szklanki rodzynek słoik selera w słodkiej zalewie 150 g sera żółtego ok. 1,5 szklanki ugotowanego ryżu (użyłam arborio) 2 łyżki majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu 1 łyżeczka łagodnej musztardy Z kaczki zdjąć skórę, pokroić w kostkę. Ananasa obrać, odciąć miękki miąższ i pokroić w kostkę. Selera
Czerwień i błękitSkładniki: 1 pierś z kurczaka 2 ząbki czosnku papryka ostra mielona, sól, oregano 2 gałązki koperku Kurczaka oczyszczamy i płuczemy. Nacinamy delikatnie i nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posypujemy papryką i solą z każdej strony. Garnek wypełniamy wodą i wsypujemy obficie oregano i wkładamy gałązki koperku - zagotowujemy. Kurczaka wykładamy do części z sitkiem do gotowania na parze
Moje-pitraszeniesposób marynatę. Do przygotowanej marynaty wkładamy polędwiczki z indyka, dokładnie obtaczamy je w zalewie i chowamy do lodówki. Zamiast polędwiczki z indyka można użyć polędwiczki z kurczaka, piersi z kurczaka, lub dostępnych już chyba w większości sklepów mięsnych tzw. gulaszowego z indyka. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Cebulę kroimy w drobną kostkę i wrzucamy na patelnię dodając szczyptę soli. Mieszamy
Jacob Tastesryżem ugotowanym na sypko. Ja tym razem zagapiłam się i ryż za bardzo rozgotował się, ale i tak było pyszne. Przepis jest na 4-5 porcji. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 opakowanie mrożonki warzyw po chiński 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka papryki słodkiej 3 łyżki oleju 1/2 łyżeczki imbiru 1/2 łyżeczki kminku mielonego 1 łyżeczka curry
talerz przyjemności