prawda udka nie należą do moich ulubionych części kurczaka (wolę piersi czy skrzydełka), ale lubią je moi bliscy. W związku z tym raz na jakiś czas poszukuję więc nowych przepisów na to, by przygotować je w nieco innym wydaniu. Tym razem przygotowałam udka duszone w śmietanie. Muszę się Wam przyznać, że dawno nie jadłam tak dobrego mięsa. Wyszły mięciutkie
Smaki Na Talerzusłodycz o jaką trudno ją posadzić, gdy jest w stanie surowym, staje się mięciutka i aromatyczna. Świetnie pasuje do niej soczysty, chrupiący granat, słodki, choć delikatnie kwaskowy. Składniki: Podwójna pierś z kurczaka Sól Pieprz Panierka 3 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy (sarepska, Dijon) 2 szklanki bułki tartej ½ szklanki parmezanu Sałatka z brukselki 0,5 kg brukselek Mały granat 1 łyżka
Niedzielny kucharzjest ono lepiej przyswajalne niż to ze zbóż 100 g ugotowanej kaszy zawiera 92 kcal Przepisy z kaszą gryczaną 1) GOŁĄBKI WIGILIJNE 2) PULPETY GRYCZANE W SOSIE PIECZARKOWYM 3) PIERSI Z GĘSI W JABŁKACH I ŻURAWINIE Z KASZĄ GRYCZANĄ Z BURACZKAMI 4) ZAPIEKANKA GRYCZANA Z BROKUŁAMI I FETĄ
Kuchnia MagdaLenywakacje w góry, a w samochodowej lodówce przywozimy zapas serków do piwa, no i do gotowania Składniki: 2 ćwiartki kurczaka (wyluzowane, bez skóry i kości) lub 1 podwójna pierś z kurczaka po ½ żółtej i czerwonej papryki 1 cebula ze szczypiorkiem 2 jajka średniej wielkości 2 łyżki majonezu (opcjonalnie) po ok. 2 łyżki mąki ziemniaczanej i mąki pszennej 1/2 łyżeczki ostrej
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSkładniki: 2 filety z piersi z kurczaka – oczyścić, doprawić i pokroić na mniejsze kawałki 2 niecałe woreczki ryżu 1 puszka kukurydzy 1 passata pomidorowa 1 puszka pomidorów krojonych szklanka bulionu zółty ser lub oscypek przyprawy: sól, pieprz, oregano itp przygotowanie: W naczyniu żaroodpornym umieścić ryż ( bez gotowania ) , kukurydzę, pomidory z puszki i passatę. Następnie doprawić, wlać bulion i dokładnie
Moje Wyrobyjest bardzo prosta do przygotowania, wystarczy Wam dokładnie kilkanaście minut, żeby ją zrobić. Ja przygotowałam ją w wersji wegetariańskiej, natomiast jeśli lubicie mięso dodajcie do niej podsmażoną lub grillowana pierś z kurczaka czy indyka pokrojoną w kostkę, Sałatkę można podać w 2 wersjach, tak jak ja to zrobiłam, czyli bez mieszania wszystkich składników, w związku z tym pięknie wygala
Kulinarne przygody Gatitykolację i dużo zdrowsze niż takie ze sklepu. Ja zrobiłam moje w wersji bez glutenu. Możecie jednak użyć mąki pszennej. Wybór pozostawiam Wam. Polecam Składniki: 400 g polędwiczek z piersi kurczaka sól, pieprz do oprószenia 3/4 szkl mleka 1 jajko 4 łyżki mąki kukurydzianej 2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżeczka curry 3 szkl płatków kukurydzianych Przygotowanie: Polędwiczki
słodkie i nie tylko historie kulinarnełyżeczka papryki wędzonej, pozostałe składniki (niewielkie ilości): ok. 150 g świeżo tartego sera żółtego mozzarella, tuńczyk w sosie własnym, oliwki zielone, szalotka, suszone pomidory z zalewy, pieczona lub gotowana pierś z kurczaka, kapary, garść świeżego szpinaku, świeże listki bazylii, świeży tymianek. Przygotowanie: sos do pizzy: Czosnek kroimy w kostkę (równej wielkości). W rondelku rozgrzewamy olej z dodatkiem słodkiej papryki, oregano
Moniki Smakołykiteż placuszki,bo można nazywać je różnie są z dodatkiem świeżego szpinaku,czerwonej papryki i sera. Możemy podać je na obiad czy też kolację. ok. 260 g filetu z piersi kurczaka 1/2 czerwonej papryki garść liści szpinaku 50 g startego żółtego sera 1 cebula 3 jajka 3 łyżki mączki ziemniaczanej sól świeżo mielony pieprz olej do smażenia Filet
Kolorowa kuchnia Elkinawet tysiące pięknych, kolorowych fajerwerków, wybuchających w powietrze jedna po drugiej, zwieńczonych wybuchem największej w historii tego miasta tzw. masclety, czyli gigantycznej kompozycji pirotechnicznej. Widok zapierający dech w piersiach, który ciężko opisać słowami! Życie jest piękne! document.createElement('video'); http://blog.gotujpohiszpansku.pl/wp-content/uploads/2019/02/VID-20190224-WA0016-1.mp4 Flamenco restaurante Ale to jeszcze nie wszystko! Zwieńczeniem tego pięknego dnia była wizyta w restauracji ‚El Toro
Gotuj po hiszpańskuopakowaniem…. Nikt nawet nie chciał spojrzeć , a starszy stwierdził, że to coś ma dziwną konsystencję i wygląd , który niczym nie przypomina mięsa . Cóż miała w składzie 89 % piersi indyczej więc nie było źle jak na kupny wyrób, choć przyznam szczerze że miał 100 % racji była dziwna . Na szczęście mam mądre dzieciaki , które wolą prawdziwe wyroby mięsne , od pseudo mięsa
Ogrodnik w podróżySłodkie i soczyste żółte ząbki zyskują nowego charakteru, podane z aromatycznym brązowym masłem, odrobiną czosnku i tartego twardego sera. Tak przygotowaną maślaną kukurydzę podajcie do wołowych steków albo do piersi z kurczaka. Jeśli szykowaliście już wcześniej brązowe albo palone masło możecie skorzystać z patelni o ciemnym dnie – na pewno poznacie po intensywności pienienia, pryskania i po zapachu masła czy już
Karo in the Kitchenobecnie jest dość słabo. Ostatnio miałam ochotę wrócić na chwilę do tego smaku, nie używając jednak chemii. Bum! Łatwo. Wystarczyło dodać przyprawę 5 smaków i mąkę. Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 opakowanie mrożonej mieszanki warzywnej chińskiej pół puszki ananasa 2 łyżeczki przyprawy pięć smaków 3 suszone peperoncino (można też użyć innej chili) 2 łyżki mąki pszennej pół
Kardamonovyłyżeczka proszku do pieczenia, zioła prowansalskie (opcjonalnie) 1 jajko Farsz: 10 dkg sera żółtego, 3 pomidorki koktajlowe, mała cebula, 20 dkg piersi z indyka, 50 dkg sera feta, sól, świeżo mielony pieprz, pieprz chili cayenne, oregano, olej, 1 łyżka jogurtu naturalnego, 2 jajka. Wszystkie
Kuchnia moimi oczami