Pokażę Wam jak przygotować pyszny sznycel wiedeński z domowymi frytkami. Danie to może nie należy do najbardziej dietetycznych, ale raz na jakich czas można sobie pozwolić
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Składniki: dwie piersi z kaczki sól, pieprz szczypta estragonu, lubczyku, rozmarynu kilka gałązek świeżego tymianku 4 ząbki czosnku groszek łyżka oleju kokosowego śmietana kilka pieczarek Przygotowanie: Mięso przyprawić ziołami, solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Skórę ponacinać i smażyć na rozgrzanym oleju po kilka min z każdej strony ok 4,5.. Przełożyć do żaroodpornego naczynia i piec
Gaździnka warzycebulą w gęstym sosie na bazie pomidorów z dodatkiem cukinii, pieczarek i ziemniaków doskonale sprawdzi się w roli rodzinnego obiadu. Pięknych i soczystych warzyw mamy teraz wszędzie w bród, korzystajmy więc! Polecam! Scroll down for recipe in English Kurczak z pieczonymi warzywami (4 porcje) Składniki: 4 kawałki kurczaka, piersi lub udek 1 duża cebula, obrana i pokrojona w grubsze plasterki
karmelowyDziś pierś kurczaka z mozzarellą i suszonymi pomidorami, delikatna, soczysta, ziołowa, pyszna! Mięso marynuję całą noc, jeśli nie macie czasu zamarynujcie ją rano, odstawcie do lodówki i w porze obiadowej przygotujcie. Można do tego zestawu dodać podduszone z lubczykiem i ostrą papryką plastry pieczarek, szpinaku, posypać parmezanem lub żółtym tartym serem. Tak przygotowane mięso można także obsmażyć krótko
Zasmakuj Kuchniistnieje wiele już gotowych produktów z wykorzystaniem szpinaku. Zaliczyć możemy np. pierożki z serem ricottą, naleśniki ze szpinakiem , pieczarkami zapiekane pod pierzynką żółtego sera. Szpinak także dla mięsożerców Dla mięsożerców również można znaleźć coś odpowiedniego. Tutaj polecam makaron tragatele ze szpinakiem, piersią z kurczaka i suszonymi pomidorami na bazie jogurtu naturalnego, czosnku, soli i pieprzu. Tworząc dania ze szpinaku musimy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pieprz Przygotowanie: Pierś pokroić na mniejsze kawałki. Czosnek posiekać. Wymieszać z pozostałymi składnikami marynaty. Obtoczyć w niej pokrojoną pierś. Odstawić na 1h do lodówki. Piec w 180 stopniach około 30 minut. Warzywa: 1 cukinia 1/3 niedużej dyni 1 czerwona papryka kilka pieczarek 1 ząbek czosnku zioła włoskie 100 g śmietany 18 % 2 łyżki oleju Przygotowanie: Ząbek czosnku posiekać. Cukinię, dynię
Fabryka pomysłówcebulek - dymek, pokrojonych w spore kawałki garść grzybów (ja akurat trafiłam na enoki, ale mogą być i najzwyklejsze pieczarki) 1 marchewka pokrojona w patyczki garść kiełków fasoli mung mięso z kurczaka (ja akurat miałam resztki z pieczeni, ale tak ok 1 pierś i 1 udko wystarczy) 1 plaster boczku 2 spore chlusty wina ryżowego (może też być sherry) 200g makaronu
Smaki Przyprawy i KoloryProste danie obiadowe - pierś z kurczaka z sosem pieczarkowo-śmietanowym. Pyszna z ulubionym dodatkiem np. kaszą lub ziemniakami :) Składniki: 2 filety z kurczaka 200 g pieczarek duża cebula oliwa natka pietruszki śmietana do sosów sól, pieprz oliwa lub olej roślinny Kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić i usmażyć na oliwie. Cebulę i natkę posiekać, a pieczarki pokroić w plastry
wyzwania kuchennekurczaka lub schabem. Porcja na 2 osoby. SKŁADNIKI 2 filety z piersi z indyka (ewentualnie dwie piersi z kurczaka) 1 jajko 1 szklanka bułki tartej (mniej więcej) margaryna do smażenia 1 duża śmietana 18% (330 g) około 200 g pieczarek 1 duża łyżka mąki (np. wrocławskiej) przyprawy do sosu: sól, pieprz biały, majeranek przyprawy do sznycla: sól, pieprz biały
Passions hobbies lifecebulek - dymek, pokrojonych w spore kawałki garść grzybów (ja akurat trafiłam na enoki, ale mogą być i najzwyklejsze pieczarki) 1 marchewka pokrojona w patyczki garść kiełków fasoli mung mięso z kurczaka (ja akurat miałam resztki z pieczeni, ale tak ok 1 pierś i 1 udko wystarczy) 1 plaster boczku 2 spore chlusty wina ryżowego (może też być sherry) 200g makaronu
Kulinarna rozmowaprzygotowałam dwie salsy: guacamole oraz salsę z mango. Uważam, że pasują idealnie. Tacos Składniki: 400g zmielonej wołowiny lub pierś z kurczaka około 12-14 muszli tacos ½ czerwonej cebuli 2 ząbki czosnku 1/2 czerwonej papryki 1/2 zielonej papryki 1 pomidor 6-7 pieczarek 250 g kukurydzy z puszki ½ zielonej części cebulki dymki około 200 g sera cheddar (lub innego ulubionego) olej
Mania Gotowaniaszybki i smaczny obiad. Polecam. Potrzebne nam będzie: 480 g filetu z piersi kurczaka, 1 pęczek szparagów (już ugotowanych, ja skorzystałam tutaj ze szparagów w słoiczku), 3 pomidorki koktajlowe (dla odrobiny koloru i smaku), 240 g grzybów (najlepiej różnych, ale jak najbardziej nadadzą się stare dobre pieczarki). U mnie w Paryżu nazywają się one „champignons de Paris” (czyli(...)koktajlowe i na 4 nasze grzybki. Odsączamy szparagi. Na patelni podgrzewamy oliwę z oliwek. A następnie lekko podrumieniamy w niej nasze warzywka. Zdejmujemy patelnię z ognia. Kroimy filet z piersi kurczaka. Doprawiamy go solą i pieprzem. Na drugiej patelni podgrzewamy oliwę z oliwek. Podpiekamy nasz filet z piersi kurczaka i zdejmujemy z ognia. Teraz do patelni wlewamy śmietanę, dodajemy musztardę
MODA NA BIOtatarski Wraps z kurczakiem Wytrawne wypieki Pieczone pierożki z ciasta filo ze szpinakiem Mini pizze na zaczynie poolish Pissaladiere Roladki z francuskiego ciasta z łososiem Drożdżowe bułeczki z pieczarkami Drożdżowe bułeczki z rzodkiewką Szybka tarta z warzywami Tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym Focaccia z oliwkami Ryby Tatar z łososia z mango Korzenny śledź z rodzynkami Piernikowy śledź Tatar(...)domowym zakwasie Zupa czosnkowa z ziołowymi grzankami Czerwony barszcz wigilijny na zakwasie Na ciepło Pierś z kaczki z jabłkami według Okrasy Krokiety z mięsem Biała kielbasa pieczona z cebulą w białym winie Bigos II Warzywne chili Chili con carne w wersji light Bigos Krokiety z pieczarkami Na słodko Pepparkakor, szwedzkie pierniczki imbirowe Świąteczne ciasteczka cynamonowe Świąteczne ciasteczka z kremem czekoladowym
Kulinarne przygody Gatityidealnie wręcz. Z pewnością będę do niej wracać. Gorąco polecam! duży słoik marynowanych pieczarek (lub 3 małe) 3 marchewki 2 duże, lub 3 mniejsze ziemniaki 8-9 korniszonów (u mnie prawie cały słoik, ale ja lubię jak ogórków jest dużo) filet z kurczaka – 3 pojedyncze piersi 3 jajka ser żółty majonez sól, pieprz Posiekana drobno natka pietruszki/koperek Zaczynamy(...)wykładamy folią spożywczą. Ja przełożyłam na krzyż – najpierw kawałek na boki i dno, odcięłam folię i przełożyłam z drugiej strony zostawiając folię na rolce. Na dno tortownicy układamy pieczarki nóżkami do góry. Przerwy między pieczarkami posypujemy natką pietruszki i/lub koperkiem . Dodajemy marchewkę , lekko dociskamy dłonią. Posypujemy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Rozsmarowujemy łyżkę majonezu – najlepiej zrobić kilka małych
Smaki Na Talerzuminut. Różnorodność warzyw w daniu wzbogaca smak i nadaje pięknego aromatu. 300 g fileta z piersi kurczaka Przyprawa do kurczaka Czosnek granulowany Ostra czerwona papryka Sól Pieprz 1 cebula 1 czerwona papryka 50 g mrożonego szpinaku 1 marchewka 10 pieczarek 2 ząbki czosnku 2 łyżki jogurtu naturalnego 0,5 szklanki wody + 1 łyżka mąki ryżowej Olej do smażenia Filet
VioletoweKucharzenieszynką, papryką i ogórkiem Sałatka warstwowa z szynką i rzodkiewką Tatar wołowy rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami Rolada serowa z mięsem mielonym i warzywami Galareta bez żelatyny Dania główne Bigos Karkówka korzenna w sosie pomarańczowym Kaczka pieczona z jabłkami Smażona pierś z kaczki z puree z brokuła Desery bożonarodzeniowe Keto piernik z powidłami i kremem kokosowym Keto piernik
Ola la LCHFzupkę z chlebkiem naan. Cebulkę pokroić drobno. Do garnka wlać oliwę obsmażyć cebulkę na złoty kolor. Dodać piersi kurze pokrojone w małe kawałki. Dodać posiekane ząbki czosnku, chilli oczyszczoną z pestek i pokrojoną drobno, paprykę wędzoną, curry pastę,kurkumę, trawę cytrynową, pieczarki pokrojone w plasterki. Wymieszać i smażyć chwilkę. Do garnka wlać pomidory z puszki, wywar z kurczaka. Dodać bambusa
Kuchnia PokoleńPomimo, że lasagne jest wegetariańska zadowoli nie jednego mięsożercę... Na upartego oczywiście można dodać 2 piersi kurczaka pokrojone w kostkę jak już ktoś nie wyobraża sobie obiadu bez mięsa:-) Składniki: 450 g szpinaku (ja wzięłam mrożony brykiet) 500 g pieczarek 2 cebule 2 op. sosu 4 sery 1 op. sosu pieczarkowego 330 ml kwaśnej śmietany 18% 2 pomidory
IMPRESJA SMAKU