Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Sałatka gyros jest bardzo lubiana w moim domu. To hit wszystkich imprez i spotkań rodzinnych. Dziwię się, że
Marta GotujeJesieni za oknem nie widać więc i na talerzu postanowiłam, że jej nie będzie. Jest jasno, kolorowo i wiosennie. Wykorzystałam to co było w lodówce do
Bernika - moj kulinarny pamietnikCzas grillowania ogrodowego minął ,ale nic nie stoi na przeszkodzie ,aby go przedłużyć .Do prezentowanej potrawy latem wykorzystuję grill ,a teraz patelnię grillową. Składniki: 0,5 kg piersi z indyka lub kurczaka 10 dag płatków migdałowych ,uprażonych 1 puszka fig w zalewie słodkiej sól patyczki Glazura. 100ml oliwy 1 ząbek czosnku 1 łyżka musztardy ostrej 1 łyżka miodu
Kulinarny karnet ChristopheraWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Tradycyjny, domowy pasztet wykonany z mięsa wieprzowego i drobiowego. Dodatkowo dodałam do niego trochę boczku, drobiowej wątróbki oraz
Marta GotujeThe post Roladki z kurczaka nadziewane pieczarkami i boczkiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przebojewrzącej wody 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1 duży pomidor obrany ze skórki 1 zielona papryka garść ugotowanej zielonej fasolki 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 2 piersi z kurczaka 12 krewetek 1 tuba mrożonych kalmarów 3 łyżeczki przyprawy do paelli sól olej do smażenia 1 cytryna Wykonanie: Najpierw robimy sofrito , czyli smażoną bazę do naszego dania
Kulinarne przygody Gatitytłuszcz jak gąbka, wolę tego unikać. Caponatę z reguły podaje się na ciepło, ale dokonale też smakuje na zimno, np. do chleba. Bardzo pyszna jest również świeżo smażona pierś z kurczaka posmarowana gorącą caponatą. Polecam także przygotowanie większej ilości caponaty i zamknięcie jej w słoikach na zimę ! Caponata Składniki: 1 cebula pokrojona w kostkę 2 ząbki posiekanego czosnku 1 zielona
Kulinarne przygody Gatityrozsmarowane na grzance, idealne do każdego rodzaju makaronu, boskie z grillowanymi warzywami, rewelacyjne jako dodatek do kawałka usmażonej pierś z kurczaka czy kawałka łososia. Dla każdego, do koloru, do wyboru ! A jego przygotowanie zajmuje dosłownie 3 minuty ! Bazyliowe pesto Składniki: 1 pęczek bazylii (u mnie doniczka) 2 ząbki
Kulinarne przygody Gatitywrzucam do garnka, rozcieńczam wodą i mam wspaniały bulion. Pasztet mięsny Składniki na 3 keksówki: 500 g łopatki wieprzowej 500 g pręgi lub łopatki wołowej 500 g piersi z kurczaka lub indyka 500 g podgardla 500 g wątróbki wieprzowej 3 kajzerki 2 duże cebule 3 małe marchewki 1 pietruszka parę suszonych grzybów 3 listki laurowe 12 ziaren ziela angielskiego
Kulinarne przygody GatityUwielbiam pesto ! Mogłabym je jeść ze wszystkim. Pesto doskonale smakuje wymieszane z gorącym makaronem i posypane odrobina świeżo startego parmezanu. Grillowana pierś z kurczaka nabiera charakteru, gdy ją posmarujemy pesto. A nie wspominam już o ciepłym toście posmarowanym tym sosem... Aromat, który się roztacza wokół bezcenny :-). A Wy macie swoje pomysły na wykorzystanie pesto ? Jeśli przygotujesz ten przepis, zrób zdjęcie
Kulinarne przygody GatityCoś dla miłośników kurczaka. Pieczone piersi w orzechach, pyszne i soczyste a przede wszystkim bardzo szybki obiad. Składniki: 1 cała pierś pęczek pietruszki 100 g orzechów nerkowca 1 białko 1 łyżeczka słodkiej papryki 0,5 łyżeczki chilli 0,5 łyżeczki soli Przygotowanie: Pierś myjemy i przekrajmy na 4 kotlety. W oddzielnej misce przygotowujemy panierkę - orzechy kroimy
Niezły MłynekKotleciki mielone lecz nieco niestandardowo bo z filetu drobiowego w dodatku niebywale smaczne i leciutkie - dosłownie leciutkie. Składniki : 1 podwójna pierś z kurczaka 2 średnie cebule 4-5 kawałków suszonych pomidorów z ziołowej zalewy (polecam z pestkami dyni) 3 jajka sól, pieprz Przygotowanie : Cebulę bardzo drobno szatkuję, filet z kurczaka kroję w kawałki i rozdrabniam robotem, kawałki suszonych
Mechanik w kuchniOd dzisiaj możecie zakupić książkę, która jest efektem pracy 10 blogerów kulinarnych, w tym mnie, Towarzystwa Dietetyki oraz Kruszwicy SA. Projekt nazywa się "Dieta dla
Bernika - moj kulinarny pamietnikmałe cebule, 1 marchewka, 1 pietruszka, 3 łyżki kukurydzy, 3 szklanki wody, 2 łyżki oleju rzepakowego, 1 łyżeczka sosu sojowego, sól, pieprz, 1 łyżka posiekanej naci pietruszki, 1 pierś z kurczaka. Przygotowanie: Warzywa umyć, obrać i drobno pokroić. Kaszę namoczyć ok. 1 godz. i ugotować z 3 szklankami wody przez ok. 20 min. Cebulę, marchewkę i pietruszkę lekko podsmażyć
Moniki SmakołykiSkładniki : 2 piersi z kurczaka, ja przyrządziłam jeszcze dodatkowo z 20 dag polędwicy wieprzowej 2 ząbki czosnku żółta papryka ( ładniejsza bedzie czerwona! ) i odrobina suszonej chili 3-4 łyżki oleju 3 łyżki sosu śliwkowego i 3 łyzki powideł śliwkowych (sos śliwkowy można kupić gotowy) mango 3-4 duże pieczarki, mogą byc boczniaki niepełna szklanka mleka kokosowego kilka listków świeżej bazylii
Proste Potrawy