Składniki: 450 g szpinaku mrożonego 2 ząbki czosnku 300 g makaronu Penne 3 mniejsze cebule ser Feta 3 łyżki śmietany pół szklanki bulionu warzywnego 300 g piersi z kurczaka sól, pieprz, tymianek 10 plasterków wędzonego boczku łyżka smalcu Przygotowanie: Do rondla włożyć szpinak, wlać odrobinkę wody i na wolnym ogniu roztopić. Przyprawić solą, pieprzem, kilkoma kroplami cytryny. Wlać
Gaździnka warzyOstatni raz przepis na schab wstawiałem w Święta, więc trochę czasu minęło :) Po piersi z kurczaka, to rodzaj mięsa, który najczęściej robię w parowarze. Sobotę zacząłem od kawki, później odwiedziłem BioBazar i Targ Śniadaniowy. Za dużo nie kupiłem tym razem, ale to bardzo ciekawe miejsca i polecam odwiedzić :) Schab podałem z suszonymi śliwkami, ale nie nadziewałem go i nie robiłem
Parowar FacetaSkładniki: 1 duży brokuł 1 opak. kaszy kuskus 1 puszka kukurydzy 1 duża czerwona papryka 1 ogórek szklarniowy 1 garść świeżej natki pietruszki 1 podwójna pierś z kurczaka przyprawa do kurczaka 4-5 łyżek majonezu sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Brokuł podzielić na mniejsze części, dokładnie umyć i ugotować w lekko osolonej wodzie. Odstawić do ostygnięcia. 2. Kaszę kuskus zalać
A Ty Smakuj MnieSkładniki: 1 duża podwójna pierś z kurczaka 3 łyżki oliwy 1 łyżeczka przyprawy do gyrosa 1/3 łyżeczki vegety 1/3 łyżeczki mielonej ostrej papryki 1/2 łyżeczki przyprawy do kurczaka 1 kapusta pekińska ( ok. 70-80 dag ) 1/2 łyżeczki vegety 1 ogórek szklarniowy 3 ogórki konserwowe 2 papryki czerwone 1 puszka kukurydzy 2 cebule czerwone Majonez, ketchup 2 pomidory świeżo mielony
A Ty Smakuj MnieBirka lub pod słodką opieką Krzysztofa Kopcińskiego, szefa cukierni w restauracji Roberta Sowy. Każde stanowisko kusiło, pachniało i inspirowało. Przygotowaliśmy zupę cebulową z brandy i serem gruyer, piersi z kurczaka owinięte pancettą i nadziewane szpinakiem i serem mozzarella, yakitoru z łososia z sałatką z owoców południowych (mój absolutny faworyt) oraz orzechowe bezy z kremem kawowym i sosem z owoców
KUCHARNIAFarsz: * podwójna pierś z kurczaka * 1 duża cebula * 2 ząbki czosnku * 2 dojrzałe pomidory * 1 łyżka koncentratu pomidorowego * sól. pieprz, ostra papryka, tymianek * olej * keczup..Na rozgrzanym oleju podsmażamy posiekaną drobno cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Następnie dodajemy kurczaka pokrojonego w drobną kostkę, doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Kiedy kurczak się już lekko przyrumieni
w mojej kuchnijednak przygotować także na tradycyjnym grillu ogródkowym, na patelni grillowej lub po prostu na kratce w piekarniku. 1 niewielki kabaczek 1, 5 czerwonej dużej papryki 30 dag piersi z kurczaka 2 cebule 20 pomidorków koktajlowych pieprz, sól, przyprawa do kurczaka, ostra papryka Z porcji wychodzi 10 niedużych szaszłyków. Mięso myjemy, wycinamy żyłki i kroimy w dużą kostkę. Przyprawiamy solą
Humanistka w kuchnikabaczki 2 piersi z kurczaka ok. 40 dag sól, pieprz, słodka i ostra papryka, rozmaryn Kurczaka i kabaczka myjemy i kroimy w dużą kostkę. Nacieramy solą, dodajemy pieprz, paprykę i łyżeczkę rozmarynu. Przykrywamy folią i wstawiamy na godzinę do lodówki. Smażymy na teflonowej patelni bez dodatku tłuszczu aż kurczak będzie miękki. Podajemy z ryżem lub samo . Przepis bierze
Humanistka w kuchnidoskonale danie dla osób lubiących połączenie owoców i mięsa. Szaszłyki są naprawdę pyszne. Wyraziste, choć o zaskakującym smaku. Polecam na grillowe uczty. 40 dag piersi z kurczaka 1 pomarańcza 2 marchewki czerwona papryka 4 łyżki płynnego miodu 2 cytryny łyżeczka octu sól, pieprz, papryka słodka i ostra Z porcji wychodzi 6 szaszłyków. Marchewki obgotowujemy 10 minut w wodzie. Wyjmujemy kroimy
Humanistka w kuchniEksperymenty kulinarne to moja domena....dziś wykombinowałam niezłe mięsko. Specyficzny, ostry smak to ciekawa odsłona kurczakowych piersi... Porcja na 1 osobę: 8 liści chrzanu jedna średnia pierś z kurczaka ¼ szklanki wody ¼ szklanki octu winnego białego słodka i ostra papryka do natarcia mięsa pół łyżeczki słodzika /1 łyżeczka cukru sól, pieprz sznurek spożywczy Mięso myjemy, suszymy i nacieramy
Humanistka w kuchnibardzo :) Zdrowy, pożywny, odżywczy i szybki przepis na obiad na raz! Świeże składniki, proste przygotowanie i danie główne gotowe :) Składniki (1 porcja): 30 g makaronu pełnoziarnistego 150 g piersi z kurczaka duża garść świeżego szpinaku 1 duża marchewka 2 ząbki czosnku 1 mała cebulka 1 łyżka oleju rzepakowego przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie, curry, chilli Makaron ugotować al dente
Zdrowie na języku :PDziś podaje następny wpis, z bardzo smacznym serkiem Czesławy Zarzeckiej Kotlety drobiowe pod pierzynką SKŁADNIKI: pierś z kurczaka - 1 podwójna sól i pieprz przyprawa do kurczaka ser koryciński z suszonymi pomidorami, bazylią i czosnkiem- 4 plastry http://www.ser-korycinski.pl/ cebula - 1 szt pieczarki - 35 dag tłuszcz mąka - 3 łyżki jajko
Kuchnia Danusisamym początku zabieramy się za obranie ziemniaków (2 na osobe) oraz ugotowanie ich na pół twardo w osolonej wodzie. Następną czynnością którą należało by wykonać jest przygotowanie piersi z kurczaka (myjemy ,suszymy , kroimy na 2 części wzdłuż a następnie na pół aby wyszly nam mniej wiecej kwadraty. ) teraz czas na przykrycie folią śniadaniową miesa i rozbicie go w jak najcieńszy
Wspólne smakipotem piekę. To wszystko, żadnej filozofii, żadnych skomplikowanych składników. No to co? Do dzieła Kochani! Ps. Mięso fotografowałam znowu na tej małej desce i tak to jest pierś z kurczaka, normalnej wielkości ;) Zainteresowani wiedzą o co chodzi ;) Buziaczki Kochani! Każdy czerwony wyraz w tym poście jest linkiem, który przekieruje Cię na odpowiadającą znaczeniu stronę, przepis lub sklep gdzie można nabyć
Blondynka Gotujemakarony, czy kaszę. Pora na wersję ryżową :) Poza tym na zapiekanki mam jeszcze kilka pomysłów/inspiracji, które kiedyś pewnie Wam jeszcze pokażę :) Składniki na 4 porcje: 40 dag piersi z kurczaka 0,5 kg ryżu 450g mrożonych warzyw (marchew, fasolka, brokuł, papryka, kukurydza) Mały pojemnik śmietany – 200 g (może być pół na pół z jogurtem naturalnym) Przyprawa do kurczaka Przyprawa
Fabryka pomysłów