pierś z kurczaka - 16854 przepisów (strona:603/1124)

Kurczak z ryżem. 166

Składniki: 1 pierś z kurczaka 100 g ryżu zioła prowansalskie, czosnek granulowany, curry, pieprz 3 łyżki jogurtu naturalnego gęstego bułka tarta Jogurt naturalny mieszamy ze wszystkimi przyprawami, kurczaka kroimy w kawałki i mieszamy z jogurtem - wstawiamy do lodówki na 30 minut. Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Kurczaka obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju aż będzie złocisty. Ugotowany

Moje-pitraszenie
Kurczak z ryżem. 295

Składniki: 1 pierś z kurczaka 100 g ryżu 1/2 żółtej papryki 1 pomidor zioła prowansalskie, czosnek granulowany, papryka ostra mielona Kurczaka kroimy w kostkę, tak samo paprykę oraz pomidora, polewamy oliwą i posypujemy przyprawami. Wszystko razem mieszamy odstawiamy do lodówki na 30 minut. Kurczaka z warzywami smażymy na patelni do miękkości mięsa. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu.  Smacznego

Moje-pitraszenie
Filet z kurczaka z tymiankem. 122

Składniki: 1 pierś z kurczaka tymianek, łyżka sosu sojowego, czosnek, imbir mielony 1/2 małego jogurtu naturalnego gęstego bułka tarta Kurczaka myjemy kroimy w kawałki posypujemy przyprawami (obficie tymiankiem), dodajemy jogurt naturalny i dokładnie ze sobą mieszamy odstawiamy do lodówki na ok. 30 minut (jeśli mamy czas lepiej dłużej). Następnie obtaczamy kawałki kurczaka w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju

Moje-pitraszenie
Orzechowy kurczak 67

Składniki: Podwójna pierś z kurczaka 2 łyżki  drobno posiekanych orzechów 5 łyżek mąki jajko sól parmezan woda gazowana olej  Sposób przygotowania: Z mąki,jajka,wody i orzechów przygotowujemy ciasto.Konsystencja gęstego ciasta naleśnikowego.Kurczaka kroimy na małe kawałeczki,obtaczamy i smażymy na rozgrzanym tłuszczu.Odsączamy jego nadmiar za pomocą ręcznika papierowego.Gdy kurczak jest jeszcze gorący obsypujemy go startym parmezanem

Wielki apetyt
Kurczak z fasolą i słonecznikiem 214

Składniki pół piersi z kurczaka mała czerwona papryka mała żółta papryka pęczek natki pietruszki kilka pomidorów suszonych - u mnie zawsze Helios łuskane ziarenka słonecznika 2 małe cebule 2 ząbki czosnku 50 ml białego pół wytrawnego wina łyżeczka miodu sól, pieprz, papryka kilka gałązek tymianku Przygotowanie Mięso umyć, osuszyć i pokroić w paseczki. Cebulę posiekać w piórka, pomidory w drobniejszą kostkę

Gaździnka warzy
Kurczak pachnący goździkiem 137

Składniki: pół piersi z kurczaka 2 listki laurowe 3 goździki 1 duży ząbek czosnku 30 g zmielonych migdałów (opcjonalnie) natka pietruszki (może być suszona) kardamon, sól, pieprz, imbir, papryka chilli  kilka kropel sosu sojowego i cytryny 3-4 łyżki naturalnego jogurtu 200 ml mleczka kokosowego Przygotowanie: Kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w cienkie paski. Przyprawić listkiem laurowym, rozgniecionym czosnkiem

Gaździnka warzy
Rolada z piersi kurczaka 124

można zrobić z piersi z kurczaka poza kotletami? Spotkaliśmy się z wieloma takimi pytaniami. Większość z nas sięga po filet z kurczaka, bo myśli, że to stosunkowo prosty produkt. Otóż nie. Fakt, pierś to chyba najładniej wyglądający kawałek kury, gotowy do dalszej obróbki. Nie wymaga oczyszczania, oddzielania od kości, ale! Niestety przygotowanie go w taki sposób, aby nie był suchy

Kuchnia od dwojga
Szaszłyki z kurczaka na grilla 236

wpadłabym, żeby grillować marynowane pieczarki – a jednak można:) Czas wykonania: 30 min (+ 1-2 h oczekiwania) Ilość porcji: 4 sztuki Składniki: 500 g piersikurczaka 1 papryka czerwona 1 mała cukinia 1 mały słoik marynowanych pieczarek Marynata: 200 g jogurtu naturalnego 1 łyżeczka ostrej musztardy sok z ½ limonki 80 ml oliwy ( ¼ szklanki) 1 łyżeczka(...)curry 3 łyżeczki przyprawy do kurczaka 1 łyżeczka ziół prowansalskich ¼ łyżeczki pieprzu ziołowego Przygotowanie: Pierś pokroić w kostkę. Marynata: Składniki na marynatę wymieszać i dodać kawałki kurczaka. Odstawić do lodówki na 1-2 godziny. Nabyć na patyczki do szaszłyków naprzemiennie kawałki warzyw i kurczaka. Krok po kroku: 1. Kurczaka pokroić

KuchniaWeDwoje.pl
Kurczak faszerowany 411

mięsa, ale znacznie prościej jest wykorzystać skórkę z kurczaka i gotowe części, takie, jak filety z udek.   Składniki: -skórka z kurczaka -10 filetów z udek -podwójna pierś z kurczaka -20 dkg wątróbki drobiowej -1 duża czerstwa bułka -duża natka pietruszki -1/2 kostki margaryny -szklanka mleka -bułka tarta -sól, pieprz, słodka papryka, płaska łyżeczka cukru -ząbek czosnku -olej(...)mleku. Filety z udek przyprawiamy solą i pieprzem. Pierś, wątróbkę, czosnek i odciśniętą bułkę mielimy w maszynce.    Natkę pietruszki drobno siekamy.    Mieszamy dokładnie mięso z margaryną, natką pietruszki i garścią bułki tartej. Dodajemy sól, cukier i pieprz do uzyskania zdecydowanego smaku.    Rozkładamy skórkę z kurczaka, na niej układamy warstwę filetów z udek

Maminek kulinarny
Szaszłyki z kurczaka na grilla 48

sztuki Składniki: 500 g piersi z kurczaka 1 papryka czerwona 1 mała cukinia 1 mały słoik marynowanych pieczarek Marynata: 200 g jogurtu naturalnego 1 łyżeczka ostrej musztardy sok z ½ limonki 80 ml oliwy ( ¼ szklanki) 1 łyżeczka curry 3 łyżeczki przyprawy do kurczaka 1 łyżeczka ziół prowansalskich ¼ łyżeczki pieprzu ziołowego Przygotowanie: Pierś pokroić w kostkę. Marynata: Składniki na marynatę wymieszać

KuchniaWeDwoje.pl
Pierś z ananasem i żurawiną 131

Składniki: -2 piersi z kurczaka -4 krążki ananasa w zalewie -4 łyżeczki żurawiny do mięs -4 plastry sera żółtego -olej do podsmażenia -sól, pieprz Piersi dzielimy wzdłuż na pół. Na patelni rozgrzewamy dobrze olej i krótko obsmażamy mięso na rumiano z obu stron. Wykładamy na żaroodporny półmisek, delikatnie solimy i pieprzymy. Na każdą pierś układamy plaster ananasa. W plastrach sera

Kulinarne przemyslenia
Paszteciki z tymiankowym kurczakiem 158

powinniśmy trzymać w lodówce tak ,,na wszelki wypadek" Prosto, szybko i pysznie - idealnie PASZTECIKI Z TYMIANKOWYM KURCZAKIEM łatwe 40 minut (z pieczeniem) Składniki opakowanie ciasta francuskiego pojedyncza pierś z kurczaka 3-4 pieczarki szczypta soli i pieprzu szczypta tymianku Do dzieła!!! Pierś kroimy w drobną kostkę. Pieczarki kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy z oliwek wrzucamy pieczarki

sierotka maRysia w kuchni
Kurczak w sosie porowo-śmietanowym 403

idealny czas, aby próbować nowe mieszanki smaków. Dzisiaj chciałabym Wam pokazać mój jeden z lepszych i szybszych sposobów na głód i na kurczaka!:) Kurczak w sosie porowo-śmietanowym piersi z kurczaka - 0.5 kilo  por - 1 sztuka śmietana kwaśna 18% - ok. 2 - 3 łyżek kostka rosołowa (lub bulion) olej do smażenia, (lub oliwa) przyprawy: sól, czarny pieprz (najlepiej świeżo mielony(...)Piersi myjemy,  kroimy w kostkę i przyprawiamy solą i pieprzem (ja daję baaardzo dużo pieprzu). Odstawiamy piersi do lodówki na ok 10-15 min, a w tym czasie obieramy pora z pierwszej warstwy, myjemy, kroimy na pół i kroimy w cienkie półksiężyce .  Następnie na patelni rozgrzewamy olej, smażymy , cały czas mieszając, (można dodatkowo jeszcze przyprawić). Jak mięso się

Kuchnia moimi oczami
KURCZAK W POMIDORACH 174

Izabela serwuje dzisiaj kurczaka w pomidorach, z dodatkiem mozzarelli i bazylii. Mmmm ;)) Potrzebujemy - pierś z kurczaka (u mnie 2 sztuki) pomidory w puszcze kulka mozarelli świeża bazylia ulubione przyprawy do kurczaka - u mnie była to sól, pieprz i czosnek Pierś z kroimy na małe części, przyprawiamy, smażymy w ulubionych  przyprawach (sól, pieprz, czosnek) na łyżce oliwy.  Gdy będą

BezglutenowaIzabela
Warzywne misz-masz z kurczakiem i kaszą gryczaną 321

kaszy gryczanej - zdrowo, wiosennie, pożywnie i smacznie :) Składniki: 4 garści kaszy gryczanej cukinia 3 pieczarki 2 papryczki chilli pół wiązki selera naciowego puszka pomidorów bez skórki łyżka śmietany pierś z kurczaka (ja wykorzystałam ok 2/3 pojedynczej piersi) opcjonalnie pomidory suszone przyprawy: sól, pieprz, zioła, papryka ostra Przygotowanie: Przed przystąpieniem do przygotowania potrawy, wstawiamy na gaz wodę na kaszę, ok szklanka(...)ilością oleju, solimy, by puściły wodę, mieszamy i dusimy na małym ogniu pod przykryciem. Po kilku minutach przyprawiamy pieprzem, papryką oraz ziołami i dalej dusimy. Gdy warzywa zmiękną, a kurczak dojdzie, dodajemy pomidory z puszki oraz łyżkę śmietany. Mieszamy i pozostawiamy na małym ogniu już bez przykrycia w celu zredukowania płynów. Gdy płyn odparuje, na patelni pozostanie gęste danie

Taste Of My Day

Proponowane wyszukiwania