pierś z kurczaka - 16854 przepisów (strona:561/1124)

Curry z kurczakiem, dynią i batatem 191

Składniki (na 4 duże porcje): 500 gram piersi kurczaka 1 duży batat 500 gram dyni, po obraniu 1 puszka pomidorów 1/2 puszki mleka kokosowego 2 łyżki zielonej pasty curry łyżka oleju sezamowego sól pieprz 1/2 szklanki bulionu Na oleju sezamowym smażymy pokrojonego w kostkę kurczaka. Doprawiamy go solą i pieprzem. Następnie dodajemy pokrojonego w kostkę batata oraz dynię. Wlewamy bulion

Mango Papaja
Czerwone curry po tajsku 137

Dzięki uprzejmości Firmy Royal Brand miałam okazję  zrobić szybki i bardzo smaczny obiad. To nie byłabym ja, gdybym nie zrobiła czegoś po swojemu . Zamiast sugerowanej piersi kurczaka użyłam karkówki. Nie powiem, dość sceptycznie podeszłam d o tego zadania, ponieważ zraziłam się innymi gotowymi mieszankami przypraw. Które po przygotowaniu potrawy nie wiadomo jak smakowały. Efekt przeszedł moje oczekiwania. Zostałam bardzo

Malinowe Pocałunki
Sezon grillowy - czas START! Szaszłyki z kurczaka 264

dania z kurczaka, które możemy przygotować na ruszcie, jako alternatywę dla kiełbasy i innych tłustych mięs. Liczę, że przypadną Wam do gustu :) Jako pierwsze prezentuję szaszłyki z kurczaka. Składniki: pierś z kurczaka przyprawy (koperek, sól, pieprz, curry, przyprawa do kebabu/gyrosu/grilla) papryczka chilli oliwa z oliwek, ok 1-2 łyżek cukinia papryka czerwona pieczarki Filet z kurczaka dokładnie myjemy, oczyszczamy

Taste Of My Day
Pyszny pasztet domowy 138

Dzisiaj polecam pasztet z królika i kury wiejskiej ( oczywiście może być kurczak). Pasztet jest doskonały w smaku. SKŁADNIKI królik taki ok. 1 kg. lub trochę większy. kura wiejska lub kurczak ( pierś , udka)  40 dag. podgardla 10 dag. wątróbki drobiowej  2 średnie cebule, obrane i pokrojone  grubą kostkę 1 bułka 4 - 5 jajek pieprz, sól do smaku

W kuchennym oknie Ewy
Tajska kuchnia: zupa z kurczakiem 193

Składniki: filet z piersi kurczaka ok.200g marchewka cebula skórka cytrynowa kawałek imbiru kawałek kapusty pekińskiej szklanka mleka kokosowego olej przyprawy: sól, pieprz, imbir, kurkuma, kolendra makaron ryżowy   Na patelni podsmażamy na oleju: pokrojonego w kostkę kurczaka, przekładamy do garnka, dolewamy wody i gotujemy. Na patelni po mięsie lądują warzywa: marchewka skrojona w słupki, cebula i kapusta w plastrach oraz

prawdziwe jedzenie
Soczyste schabowe 189

Pork chop marinade Przepis na te kotlety podany jest na kilku blogach. Sprawdza się tak samo z piersią kurczaka jak i filetem ze schabu. Postanowiłem go sprawdzić. Czas trzymania w marynacie 1 do 3 dni. Ja trzymałem moje kotlety tylko 1 dobę. Faktycznie smak i delikatność mięsa jest  naprawdę dobra, warta polecenia, a sam przepis wart zapamiętania

Kulinarny karnet Christophera
Pikantna sałatka gyrosowa - gyros na ostro 188

typu gyros, za każdym razem modyfikując chociaż trochę przepis ;) Absolutnym hitem okazała się wersja pikantna - z dodatkiem chrupiących korniszonów marynowanych z chilli, patisonów i czarnych oliwek. Składniki: filet z piersi kurczaka  około 500 g przyprawa gyros  2 łyżki olej do smażenia kilka łyżek korniszony marynowane z chilli 1 słoik patisony marynowane około 10 szt. oliwki czarne 1 mały

głodny alergik
Zupa fasolowa dla alergika (bez glutenu, mleka) 142

łyżeczka kleik ryżowy  (lub mąka) 5 łyżek (2 łyżki) Przygotowanie: Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, zalać wodą. Dodać pokrojoną w plasterki marchewkę, kiełbasę (użyłam cienkiej kiełbasy z piersi kurczaka), selera i pora (można dodać w całości i usunąć potem z wywaru). Posolić, dodać przyprawy i ugotować do miękkości. Dodać odsączoną z zalewy i wypłukaną fasolę, olej lub masło, dosypać

głodny alergik
Nie(nudna) kanapka! 139

Dobry wieczór!  Postanowiłam wziąć udział w akcji kanapkowej na durszlaku do której Was też zapraszam! Była smaczna, chociaż następnym razem dodam do niej domowy sos czosnkowy! Składniki: Grillowana pierś kurczaka Ogórki konserwowe Pomidor Mozzarella Sałata Sól, pieprz, sezam Miłego wieczoru

Chocolate Stop Tempting
Polędwiczki drobiowe ze szpinakiem i sezamem 198

przyprawami. Kochamy jeść, ale kochamy też delektować się jedzeniem zanim jeszcze go weźmiemy do ust. Po przyprawy do tego dania zapraszam na www.Skworcu.com.pl . Składniki: 3-4  duże piersi kurczaka 6-7 pieczarek 2 ząbki czosnku 3-4 łyżeczki posiekanej marynowanej papryki 3-4 świeże liście szpinaku mąka, jajko i biały sezam do panierowania oliwa do pieczenia wykałaczki 1. Filety

Apetyczna babeczka
Paella z oscypkiem i chorizo 148

dużą patelnie, dla 4-6 osób: 4 małe oscypki lub 20 dag wędzonego sera  10 dag chorizo 20 dag ryżu białego lub brązowego szklanka bulionu 50 dag fileta piersi kurczaka 2 ząbki czosnku 1 cebula 1 czerwona papryka puszka pomidorów lub 2-3 świeże pomidory puszka papryki lub świeża kolba kukurydzy 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki

Apetyczna babeczka
Roladki z ogórkiem i serem 155

Roladki drobiowe w innej odsłonie Roladki z ogórkiem i serem  SKŁADNIKI: filety z piersi kurczaka- 1 szt podwójna ogórek zielony - 2 szt ser bałkański- 40 g sól i pieprz jajko -2 szt mąka -2 łyżki bułka tarta do obtoczenia tłuszcz do smażenia  PRZYGOTOWANIE: Filety umyć, osączyć, rozbić tłuczkiem do mięsa. Mięso oprószyć solą i pieprzem. Ogórki obrać, pokroić

Kuchnia Danusi
Pizza z gyrosem 188

smakuje jeszcze lepiej :) Składniki ciasto: 0,5 kg mąki, 125 ml mleka, 125 ml wody, 2 łyżki cukru, 1 łyżeczka soli, 15 g drożdży, 3 łyżki oleju, dodatki: 2 piersi kurczaka, przyprawa do gyrosa, 1 cebula, 60 g sera żółtego, 100 g pieczarek, 1 papryka, kukurydza, oregano, ketchup. Przygotowanie:   Mąkę wsypujemy do miski. Następnie mleko podgrzewamy i rozpuszczamy

Aga w kuchni
Nuggetsy z sosami 316

czasu do czasu lubię zjeść coś prostego, łatwego, tzw. wsyp, wymieszaj, usmaż i zjedz ;) Postanowiłam zrobić nuggetsy dla porównania wzięłam dwie panierki. Składniki: 2 piersi kurczaka, 1 opakowanie chrupery Knorr, 1 opakowanie kąski z kurczaka Winiar, 1 jajko, olej do smażenia. Przygotowanie:    Kawałki kurczaka pokroiłam, obtoczyłam w jajku i obtoczyłam w panierkach. Muszę przyznać, że panierka z Winiar

Aga w kuchni
Tagliatelle z pieczarkami 118

piersi kurczaka, 400 g pieczarek, 400 g makaronu tasiemka Czaniecki, 3 łyżeczki przyprawy do drobiu, 1 łyżeczka ziół prowansalskich, 1 ząbek czosnku, 2 łyżki oleju rzepakowego, 1 łyżeczka tymianku, 200 ml kremówki, sól, pieprz biały. Przygotowanie:      Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Po ugotowaniu odcedzamy i hartujemy zimną wodą. Kurczaka kroimy w kosteczkę, przyprawiamy przyprawą

Aga w kuchni

Proponowane wyszukiwania