pierś z kurczaka - 16854 przepisów (strona:526/1124)

Gulasz z kurczaka w sosie cebulowym 100

wiecie, co? Udało się po mistrzowsku! Z podanych składników wyszło mi ok. 4-5 porcji. Jedna porcja gulaszu z makaronem pene (40g suchego) to ok. 360 kcal. Składniki: 4 piersi kurczaka 2 duże cebule 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka cukru szczypta chili 5 ziaren ziela angielskiego 5 liści laurowch 2 łyżki śmietany

Prosto z Kotła
Sałatka meksykańska 124

Składniki: 2 torebki ugotowanego ryżu (zazwyczaj wybieram basmati) 3 pojedyncze piersi kurczaka 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 kubeczek jogurtu naturalnego 1 łyżeczka majonezu 3 ząbki czosnku 2 łyżeczki słodkiej papryki mielonej 1/2 łyżeczki mielonego chilli 1 łyżeczka cukru 2 łyżki oliwy 2 łyżki przyprawy do kurczaka sól i pieprz do smaku

Prosto z Kotła
Ryż smażony z kurczakiem po hindusku 121

Lubicie takie dania na sposób hinduski? Imbir, curry i kukurydza to połączenie które sprawia że się je i je i je, smakuje obłędnie. Dodałam tutaj filet z piersi kurczaka, można dodać z indyka. Polecam na obiad czy wczesną kolację. Ryż smażony po hindusku. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Kanapka z kurczakiem i pomidorowym pesto 55

cale słodyczy i ciast, nie było przetworzonej żywności, ale zawsze był ciepły obiad ugotowany przez moją mamę do którego zasiadaliśmy w komplecie. Do przygotowania kanapki potrzebujemy: – 1 pierś kurczaka (ok 300 g) – garść rukoli – domowe pesto z suszonych pomidorów (suszone pomidory + nasiona lnu + oliwa z oliwek, robiłam na wyczucie) – bagietkę Przygotowanie zaczynamy od obsmażenia kurczaka. Umieszczamy

Szybko Tanio Smacznie
Roladki wieprzowe w stylu devolay 126

Prawdziwy kotlet de volaille ( devolay ) to panierowany kotlet z piersi kurczaka z masłem w środku, bez ziół, sera i innych dodatków. Podobne roladki można przygotować ze schabu. Do środka oprócz masła proponuję dodać natkę pietruszki. 3 kotlety schabowe (bez kostki), 100 – 120 g masła, 1,5 - 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, sól, pieprz świeżo zmielony, do panierowania: 1-2 jajka

królestwo garów
Niepozorne a zdrowe – jak wykorzystać jagody goji w kuchni? 92

orzechami pekan i jagodami goji → Łosoś z jagodami goji i szafranowym amarantusem z cukinią → Stir-fry z czarną fasolą, kolorową komosą ryżową, polędwiczką i jagodami goji → Kieszonki z piersi kurczaka z jagodami goji i orzechami nerkowca na szafranowym puree z kalafiora

Oryginalny smak
Sałatka Caprese 111

niedawno na wyjeździe podano mi Caprese z plastrem mięsnej pieczeni. To pomysł całkiem niezły – sałatka jest lekka i świetnie nadaje się jako dodatek do ryby, pieczonego mięsa lub piersi kurczaka.   Polecam również… ** Sałatkę brokułową z papryką ** Przekąskę z jajkiem ** Sałatkę z makaronem i tuńczykiem ** Sałatkę z brokułami i szynką   Składniki na sałatkę dla 2 osób

Kulinarny S.O.S.
Sałatka Caprese 111

niedawno na wyjeździe podano mi Caprese z plastrem mięsnej pieczeni. To pomysł całkiem niezły – sałatka jest lekka i świetnie nadaje się jako dodatek do ryby, pieczonego mięsa lub piersi kurczaka.   Polecam również… ** Sałatkę brokułową z papryką ** Przekąskę z jajkiem ** Sałatkę z makaronem i tuńczykiem ** Sałatkę z brokułami i szynką   Składniki na sałatkę dla 2 osób

Kulinarne S.O.S.
Pesto z awokado – do makaronu, kanapek, nachosów 233

spożyciem, ponieważ w ciągu kilku godzin zmieni kolor – jednak zachowa swój smak. To pesto smakuje doskonale ze świeżo ugotowanym makaronem, do którego możecie dodać dowolne dodatki jak grillowana pierś kurczaka czy pomidorki koktajlowe. Pesto z awokado możecie posmarować również pieczywo lub potraktować je, jako dip do nachosów, podobnie jak Guacamole . Smacznego! Zobacz też: Jajko w awokado z piekarnika Sałatka

Kuchnia Bazylii
Tarta z kurczakiem i pieczarkami 114

Szybka w wykonaniu i jakże smaczna tarta, doskonale smakuje na ciepło, jak również na zimno. Składniki: 1 op.ciasta francuskiego, 1 upieczona pierś kurczaka, kilka pieczarek, 1 cebula, 1/2 czerwonej papryki, sól, pieprz Sos:  1 jajko, 1/2 szkl. śmietany 18%, zioła prowansalskie, 1 ząbek czosnku, 100 g startego żółtego sera Dodatkowo: bułka tarta Wykonanie: Pieczarki kroimy na większe kawałki. Cebulę

słodki bratek
Gotowanie parówek -nigdy tego nie rób! Gotowanie wydziela substancje rakotwórcze! 4841

produkcji parówek wykorzystano mięso bardzo drobno zmielone, o jednolitej strukturze bez wyczuwalnych kawałków mięsa. Do produkcji parówek oczywiście wykorzystuje się mięso najczęściej jest to mięso z szynki wieprzowej, piersi kurczaka albo indyka, ale nie tylko. Oprócz ”prawdziwego mięsa” do parówek wykorzystuje się mięso oddzielone mechanicznie, przyprawy, sól, substancje wypełniające najczęściej skrobie. Dodaje się również groch czy nawet błonnik

To Musisz Wiedzieć