pierś z kurczaka - 16854 przepisów (strona:303/1124)

Zdrowy fast food czyli hamburger drobiowy 142

roboty .  No cóż tu więcej pisać, mój syn jest zachwycony gdy dostanie takiego hamburgera, mam nadzieję, że Wam również przypadnie do gustu. Składniki na ok 5 hamburgerów: pierś z kurczaka 1 szt. (czyli dwie połówki :) ) cebula 1 szt. jajko 1 szt. bułka namoczona w mleku lub bułka tarta ok 2 łyżek  ser topiony w plastrach 5 szt. ogórek(...)świeży pomidor  majonez keczup sos czosnkowy przepis sałata 5 liści  sól i pieprz bułka do hamburgera (u mnie z sezamem) 5 szt. Zaczynam od zmielenia piersi z kurczaka oraz cebuli. Do zmielonego mięsa z cebulą dodaję jedno jajko, sól, pieprz, bułkę, formuję kotlety i smażę na rozgrzanej patelni z każdej strony. Mam dwa sposoby robienia hamburgerów: Bułkę kroję

Kuchnia Viki
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i warzywami 155

lepiej i zdecydowanie łatwiej się nakłada. Oczywiście mamy dzięki temu dwa razy więcej wierzchniej warstwy ;-) Składniki na 2 naczynia żaroodporne. Porcja dla 5-6 osób. SKŁADNIKI 350 g piersi z kurczaka 1 słoik suszonych pomidorów w oleju słonecznikowym 1 mała cukinia 1 duża cebula 2 garście mrożonego groszku 200 g pieczarek 200 g śmietany 30% 2 kulki mozzarelli w zalewie(...)makaronu pełnoziarnistego lub mieszanego fusilli 5-6 dużych pomidorów sól, świeżo mielony pieprz, oregano WYKONANIE Pierś z kurczaka umyć, pokroić w niewielką kostkę i przełożyć do głębokiej patelni. Polać ją około 2-3 łyżkami oleju słonecznikowego (z suszonych pomidorów), przyprawić solą i świeżo mielonym pieprzem, po czym smażyć na średnim ogniu od czasu do czasu mieszając. Cebulę obrać, pokroić

Passions hobbies life
Szaszłyki drobiowe z szalotką, pieczarkami i papryką 179

smaku. Jeżeli macie ochotę na inne kombinacje szaszłykowe to spróbujcie przygotować szaszłyki z boczkiem, cebulą i cukinią bądź drobiowo-cytrynowe z cukinią i papryką.   Składniki: podwójna pierś z kurczaka 1 duża czerwona papryka  4-5 szalotek 3-4 duże pieczarki sól, pieprz papryka słodka bazylia suszona  oliwa z oliwek Mięso umyć, osuszyć, pokroić w większą kostkę(...)koniec przyprawić solą, pieprzem oraz papryką słodką. Warzywa umyć i pokroić na mniejsze kawałki (szalotki i pieczarki na 4 części). Na patyki szaszłykowe nabijać warzywa i piersi z kurczaka. Przygotowane szaszłyki polać odrobiną oliwy z oliwek. Po kilku godzinach upiec na rozgrzanym grillu. Podawać z ulubionym sosem

Ugotować
Kurczak ze szpinakiem i dynią / Spinach and Butternut Squash Chicken Skillet 89

przyprawy. Świetnie sprawdzi się tu garam masala czy kurkuma. Do kurczaka ze szpinakiem użyłam smacznej i słodkiej dyni piżmowej. Możecie ją zastąpić słodkimi ziemniakami. W takim szybkim gulaszu świetnie sprawdzi się też zdrowy jarmuż albo inne warzywa, na przykład pokrojona w paski papryka. Wypróbujcie też wersji z pieczarkami. Zamiast piersi dobrze(...)sprawdzą się udka bez skóry i kości. Kurczak ze szpinakiem i dynią świetnie smakuje z ryżem, kaszą i ziemniakami. Smacznego:) Przepis na kurczaka ze szpinakiem i dynią: 500 g piersi kurczaka, mała dynia piżmowa, duża garść szpinaku, cebula, 2 ząbki czosnku, ok. 2 szklanek wody lub bulionu drobiowego, 1-2 płaskie łyżeczki mąki lub mąki ziemniaczanej, przyprawy do smaku: sól

Lekcje w kuchni
Kurczak z ryżem z curry - danie fit 57

rewelacyjnie nadaje się do zapakowania do lunch-boxa. Lekki ryż z delikatnym kurczakiem w połączeniu z fasolką szparagową, a to wszystko doprawione moim ulubionym curry. Składniki: 1 pojedyncza pierś z kurczaka 100 g ryżu 1 średnia cebula 200 g fasolki szparagowej (może być mrożona) 200 g pomidorków koktajlowych 1 łyżeczka curry 1 szczypta kurkumy Sól, pieprz 1 szklanka mleka(...)wody Olej w spray'u lub 1 łyżka oleju rzepakowego Na 4 porcje: Patelnię popsikac olejem i rozgrzać. Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na złoty kolor. Następnie pokroic pierś z kurczaka i również podsmażyc. Kiedy pierś jest już delikatnie zrumieniona na patelnię dodać ryż,mleko i wodę. Dusić pod przykryciem przez 10 minut. Po 10 minutach dodać fasolkę szparagowa

Krylowa Kuchnia
Szaszłyki z kurczaka i warzywami CYKL DIETA NISKOKALORYCZNA 357

taki sam na patelni grillowej teflonowej non stick.  Składniki: - 1 mała pierś z kurczaka pojedyncza (150g) - 1/2 papryki czerwonej - 1/2 cebuli - 1/4 średniej cukinii - sól, przyprawa ziołowa do kurczaka Pierś z kurczaka kroimy w kostkę taką 2cm na 2 cm, w/w składniki kroimy na talarki lub kostkę tak aby łatwo się Wam nabijało na szpikulec. Pierś z kurczaka

SMYKWKUCHNI
Zielone penne z kurczakiem, szpinakiem i groszkiem 117

takie, że teraz mogę naszą ulubioną potrawę zgłosić do konkursu. Potrawę przygotowuje się bardzo szybko i jest naprawdę smaczna. Gorąco polecam Wam ten przepis. SKŁADNIKI 500 g piersi z kurczaka oliwa 2 łyżeczki przyprawy warzywnej do potraw Vegeta Natur 450 g mrożonego szpinaku (rozdrobnionego) 200 g mrożonego groszku 400 g śmietany 30% sól, świeżo mielony pieprz 500 g makaronu penne(...)WYKONANIE Mrożony szpinak i groszek umieścić w misce i zostawić do odmrożenia. Pierś z kurczaka umyć,  pokroić w kostkę i przełożyć do brytfanny lub dużej patelni. Następnie polać oliwą, posypać Vegetą Natur i doprawić świeżo mielonym pieprzem. Mięso smażyć od czasu do czasu mieszając do momentu, aż nie będzie surowe. Do mięsa dodać szpinak i groszek, wlać śmietanę

Passions hobbies life
Papryka faszerowana po meksykańsku mięsem, fasolą i kukurydzą. PRZEPIS 64

uwielbiają. Przepis ma meksykańskie papryki faszerowane Składniki: 3 papryki czerwone “ramiro” (to te wyglądające jak wielkie chili, choć nie są ostre) lub zwykłe, 2 duże piersi z kurczaka, około 500 gramów, 2 duże cebule, 2 ząbki czosnku, 1 puszka fasoli czerwonej, 1 puszka kukurydzy konserwowej, olej, sól, pieprz. Jak zrobić meksykańskie papryki faszerowane? Papryki umyj, następnie przekrój wzdłuż(...)usuń gniazda nasienne. Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej trochę oleju, zrumień cebulę, dorzuć czosnek i smaż jeszcze chwilę. Piersi z kurczaka pokrój w małą kostkę, następnie posiekaj. Kukurydzę i fasolę odsącz. Wszystkie składniki przełóż do miski, dopraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj. Masą faszeruj połówki papryk, ułóż je w skropionym oliwą naczyniu do zapiekania. Piecz w temp

Kulinarna Polska
Roladki z kurczaka faszerowane fasolką szparagową 172

Opis: Roladki drobiowe to znakomity sposób na przygotowanie pysznego dania mięsnego z wykorzystaniem sezonowych warzyw. Składniki: 4 plasterki mięsa z piersi kurczaka 8 dużych plasterków gotowanej szynki 200 g zielonej fasolki szparagowej Kawałek świeżej papryczki chilli 2 ząbki czosnku 2 łyżki startego parmezanu 2 łyżki oliwy z oliwek Olej rzepakowy do smażenia Sól, pieprz Sposób przygotowania: Na początku fasolkę szparagową

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Roladki z kurczaka faszerowane fasolką szparagową 309

Opis: Roladki drobiowe to znakomity sposób na przygotowanie pysznego dania mięsnego z wykorzystaniem sezonowych warzyw. Składniki: 4 plasterki mięsa z piersi kurczaka 8 dużych plasterków gotowanej szynki 200 g zielonej fasolki szparagowej Kawałek świeżej papryczki chilli 2 ząbki czosnku 2 łyżki startego parmezanu 2 łyżki oliwy z oliwek Olej rzepakowy do smażenia Sól, pieprz Sposób przygotowania: Na początku fasolkę szparagową

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Kurczak z Niespodzianką! 140

Witajcie :) Ostatnio wpadłam na pomysł, aby spróbować czegoś nowego. Wiadome, nie wiedziałam czy wyjdzie i czy będzie smakowało. Przygotowałam kurczaka z Ricottą! Składniki: Piersi z kurczaka  Fasolka  Makaron Nadzienie: Ser Ricotta Ząbki czosnku  Pieprz, sól, bazylia Jogurt naturalny Celowo nie podałam ilości składników, bo każdy robi własne porcje i lubi inaczej doprawić każdą przyprawę. Wszystkie składniki(...)nadzienie wymieszałam razem. Piersi z kurczaka przekroiłam na pól, żeby powstały dwa płaskie filety. Następnie nałożyłam nadzienie na każdą połowę i zawinęłam - tworząc roladę. Kiedy ułożyłam wszystkie 'roladki' na lekko wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym; posypałam jeszcze raz wszystkie filety bazylią. Wstawiłam do nagrzanego piekarnika(180C) i przykryłam folią, piekłam przez ok.25-30min. Wszystkim smakowało, więc chyba mogę  napisać -  Polecam

Chocolate Stop Tempting
Makaron z sosem dyniowym, kurczakiem i szpinakiem 177

Dynia sprawia, że sos jest słodkawy i kremowy. Pyszny! Parmezan natomiast podkręca smak dania, więc jest obowiązkowym dodatkiem. Polecam! Składniki: 250 g makaronu (użyłam typu Bavette) 2 pojedyncze piersi z kurczaka 3/4 szklanki puree z dyni (użyłam dyni hokkaido)* 1 duża garść świeżego szpinaku 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 – 3 łyżki oliwy z oliwek 80 g śmietany kremówki(...)krócej pieczemy. Upieczoną dynię ostudzić, obrać ze skóry i zmiksować na mus. Na dużej patelni rozgrzać oliwę z oliwek i wrzucić posiekaną cebulę. Zeszklić. Dołożyć pokrojone w kostkę piersi z kurczaka i smażyć, aż się zrumienią. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i jeszcze chwilę podsmażać. Dodać puree z dyni, bulion i lekko posiekany szpinak. Gotować na małym ogniu kilka minut

Oryginalny smak
Enchilada z kurczakiem, papryką i kukurydzą 62

Farsz doprawiony chili, kminem rzymskim i kolendrą. Całość polana sosem pomidorowym, posypana startym serem i zapieczona. Pycha! Składniki: 6 małych tortilli kukurydzianych (o średnicy 21 cm) 3 pojedyncze piersi z kurczaka 1 czerwona papryka 1/2 puszki krojonych pomidorów 1/2 puszki kukurydzy (bez zalewy) 1 cebula 2 duże ząbki czosnku 1/2 chili 1 łyżeczka kminu rzymskiego 1 płaska łyżeczka ziaren kolendry(...)sera Cheddar (lub innego np. Parmezan, Grana Padano) Przygotowanie: Kmin rzymski i ziarna kolendry utrzeć w moździerzu. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i wrzucić pokrojone w paseczki piersi z kurczaka, posiekaną cebulę, utarty kmin rzymski razem z kolendrą oraz oregano. Lekko zrumienić i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną paprykę i drobno posiekane chili. Chwilę podsmażać. Następnie wlać bulion

Oryginalny smak
Kurczak w sosie śmietanowo- kaparowym 214

pierś z patelni grillowej z sosem kaparowo- śmietanowym, do tego młode ziemniaczki i pomidorki cherry ze świeżym ogórkiem, polane sosem balsamicznym. Pyszności!  Składniki (dla dwóch osób): 2 piersi z kurczaka 50g kaparów (połowa słoiczka, bez zalewy) 1 łyżka masła (najlepiej klarowanego) śmietana 30% świeży pieprz sól + do podania: młode ziemniaczki, pomidorki cherry,  świeży ogórek, sos balsamiczny 1. Piersi(...)minuty. Dodajemy śmietanę, sporą ilość świeżo mielonego pieprzu, szczyptę soli i całość gotujemy przez 15-20 minut (sos powinien zgęstnieć i przejść smakiem kaparów).  3. Pierś z kurczaka piersi grillujemy na specjalnej patelni lub smażymy na niewielkiej ilości masła klarowanego. Wykładamy na talerz, a gdy mięso "odetchnie" (2-3 minuty), polewamy naszym sosem. Podajemy z młodymi gotowanymi ziemniaczkami

My Culinary Art