Chrupiące polędwiczki z piersi kurczaka panierowane w świeżo tartym serze pecorino, wymieszanym z bułką tartą i świeżym tymiankiem. Jeśli nie macie świeżego tymianku lub nie przepadacie za jego smakiem w połączeniu z drobiem, możecie go całkiem pominąć. Polędwiczki przed panierowaniem marynowane są w mleku z octem (można zastąpić maślanką), dzięki czemu mięso jest kruche i delikatne . Czytaj więcej: Pieczone polędwiczki
Moja Delicjamleka 2 ząbki czosnku 400 g ziemniaków 50 g miękkiego masła 4 duże łyżki śmietany 18% kilkanaście listków świeżej bazylii sól, pieprz do smaku Pozostałe składniki: 2 piersi z kurczaka 2 pomidory 200 g sera mozzarella sól, pieprz do smaku olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Puree kukurydziano-ziemniaczane: Ziemniaki obrać, umyć, ugotować w osolonej wodzie. Pognieść. Kukurydzę odsączyć(...)mlekiem zmielić na jednolitą masę. Do ziemniaków dodać mieszankę kukurydzianą, masło, śmietanę oraz drobno posiekane listki bazylii, dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Pozostałe składniki: Pierś z kurczaka dokładnie umyć, pokroić na mniejsze kawałki, posolić i popieprzyć. Usmażyć na patelni na złoty kolor – w piekarniku mięso będzie krótko, dlatego należy wcześniej je usmażyć. Pomidory umyć, pokroić
niecodziennikparyciasto: 1 szklanka mąki z ciecierzycy; 300 ml wody; 1 łyżka siemienia lnianego; 1 łyżka oliwy z oliwek+ odrobinę do smażenia; szczypta soli i pieprzu. Dodatki: 200 g piersi z kurczaka; 1/2 papryki czerwonej; 1/2 awokado; 20 g pora; 50 g pieczarek (pokrojonych w plastry i uduszonych na patelni); słodka papryka mielona, pieprz cayenne. Sos: 100g jogurtu naturalnego; 1 ząbek(...)należy odstawić ją na 30 minut, wtedy ciecierzyca z nasionami lnu napęcznieją. W tym czasie kroję pierś z kurczaka w kostkę, doprawiam i smażę na patelni. Następnie robię sos. Wszystkie potrzebne składniki miksuję aż otrzymam gładką konsystencję. Po 30 minutach smażę naleśniki
Życie na widelcuPost Sałatka z makaronem mini kolanka, kurczakiem gyros, papryką, kukurydzą i ogórkiem konserwowym pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przebojezupkę chińską bez chemii. Przepis na domową zupkę chińską Składniki: około centymetrowy kawałek świeżego imbiru, ząbek czosnku, ćwierć główki kapusty pekińskiej, średnia marchewka, 2 suszone grzyby mun, pojedyncza pierś z kurczaka, świeża papryczka chilli, łyżeczka mąki pszennej, łyżeczka mąki ziemniaczanej, pół łyżeczki kurkumy, jasny sos sojowy, sól, pieprz, olej, 100 gramów chińskiego makaronu chow mein . Zrób tak: czosnek i imbir(...)grzyby, które wcześniej należy namoczyć w gorącej wodzie przez około kwadrans. Trzymaj na ogniu jeszcze około 2 minut często mieszając, wlej wodę do wysokości 3/4 garnka i zagotuj. Pierś z kurczaka pokrój w cienkie płatki i dorzuć do zupy, od razu dokładnie wymieszaj, dopraw kurkumą, solą, pieprzem i sosem sojowym, dorzuć też pokrojoną papryczkę chilli (ilość według preferencji) gotuj około
Kulinarna PolskaPolska kuchnia nie należy do dietetycznych, więc kiedy nachodzi was ochota na zjedzenie np bigosu to polecam go zrobić w wersji zdecydowanie zdrowszej, bo dietetycznej z użyciem piersi kurczaka i kurczaka wędzonego. Nie dość, że zaspokoicie swoją ochotę to zrobicie to bez wyrzutów sumienia. Przepis na 2 małe porcje lub 1 większą. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikTaki obiadek można podać z ziemniakami, ryżem, makaronem czy kaszą. Duży wybór można sobie wybrać co kto lubi. Przygotowanie kurczaka – piersi kurze pokroić podłużne grube kawałki. Doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą, obsypać włoskimi suszonymi ziołami. Dokładnie wymieszać. Wykonanie – na patelni rozgrzać olej i wrzucić pokrojoną w piórka cebulę z posiekanym czosnkiem. Smażyć tak długo aż cebulka
Kuchnia Pokoleńświeżych drożdży 220 g mąki pszennej (+ mąka do oprószenia blatu) 120 ml szklanki wody 1,5 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka soli Nadzienie: 250 g filetów z piersi kurczaka 150 g żółtego sera 1 cebula 2 ząbki czosnku 4 łyżki sosu BBQ 2 łyżki oleju sól, pieprz Sposób wykonania: Letnią wodę wlewamy do miski. Dodajemy pokruszone drożdże, mieszamy. Dodajemy
Qchnia po prostuDomowe McWrapy są równie smaczne, a przy tym mamy pewność, że "wiemy co jemy". Polecam. Domowy McWrap - Klasyczny Chrupiący Kurczak jak z McDonald's - Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka czosnek w proszku słodka papryka w proszku pieprz sól (ewentualnie możemy dodać przyprawę do kurczaka) panierka: 100 g płatków kukurydzianych 7 łyżek bułki tartej 2,5 łyżki mąki pszennej mąka(...)chili z tego przepisu ) majonez śmietana 18% (opcjonalnie) ok. 100 g cheddara lub innego żółtego sera Domowy McWrap - Klasyczny Chrupiący Kurczak jak z McDonald's - Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka kroimy na paski o grubości ok 2 cm. Następnie dodajemy wszystkie przyprawy (ich ilość według uznania lub ok. 1/3 łyżeczki każdej z przypraw, przyprawy do kurczaka warto dodać większą ilość
Słodka StronaDomowe McWrapy są równie smaczne, a przy tym mamy pewność, że "wiemy co jemy". Polecam. Domowy McWrap - Klasyczny Chrupiący Kurczak jak z McDonald's - Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka czosnek w proszku słodka papryka w proszku pieprz sól (ewentualnie możemy dodać przyprawę do kurczaka) panierka: 100 g płatków kukurydzianych 7 łyżek bułki tartej 2,5 łyżki mąki pszennej mąka(...)chili z tego przepisu ) majonez śmietana 18% (opcjonalnie) ok. 100 g cheddara lub innego żółtego sera Domowy McWrap - Klasyczny Chrupiący Kurczak jak z McDonald's - Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka kroimy na paski o grubości ok 2 cm. Następnie dodajemy wszystkie przyprawy (ich ilość według uznania lub ok. 1/3 łyżeczki każdej z przypraw, przyprawy do kurczaka warto dodać większą ilość
Słodka StronaPierś na rauszu-- wg Gordona Ramsaya Składniki 2 piersi z kurczaka ze skórą oliwa z oliwek sól morska 1 łyżka miodu 3/4 szklanki białego wina, wytrawnego 3/4 szklanki bulionu z kurczaka lub warzywnego, lub woda Przygotowanie Umyta pierś z kurczaka ,osuszamy ręcznikiem . Sól morska wcieramy w skórę piersi. Na rozgrzanej mocno patelni z oliwą układamy piersi skórą do spodu
w mojej kuchnidomu. Shoarma z kurczaka według naszego przepisu wychodzi tak, że palce lizać. Cały sekret w doborze przypraw i sposobie smażenia. Przepis na shoarmę z kurczaka Składniki: kilogram mięsa z kurczaka (piersi lub filety z udek), płaska łyżka mielonego kuminu (inaczej kmin rzymski, znajdziecie go na półce z przyprawami w większości supermarketów, nie mylić z kminkiem. Nie można pominąć
Kulinarna PolskaDziś proponuję kurczaka w curry. Pokroiłam piersi z kurczaka na kawałki. Dodałam do nich pastę curry,sok z połówki cytryny, roztarty czosnek, sól i polałam je jogurtem bałkańskim. Odstawiłam na około godzinę. W międzyczasie ugotowałam ryż z dodatkiem kurkumy. Na patelni podsmażyłam pokrojoną cebulkę, dodałam do niej pokrojonego bakłażana, na koniec smażenia wrzuciłam groszek i pokrojone cztery(...)plastry ananasa. Wymieszałam wszystko z ryżem. Usmażyłam przygotowane wcześniej piersi z kurczaka, które podałam z ryżem i warzywami. Polecam! Smacznego
potrawyregionalneprzepisem. Gdyby nie to, że mięso najlepiej jest zamarynować na całą noc, była by daniem ekspresowym. SAŁATKA ZE SZPINAKU I RUKOLI Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM I FIGĄ SKŁADNIKI: 1 pierś z kurczaka 1 ząbek czosnku sos sojowy ocet balsamiczny ( w moim przypadku figowy) sól, pieprz liście młodego szpinaku i rukoli figa oliwa z oliwek (aromatyzowana pesto) A jak to zrobić: Pierś(...)kurczaka umyć i oczyścić z błonek. Zamarynować w sosie sojowym, occie balsamicznym, przeciśniętym przez praskę czosnku, doprawiając solą i pieprzem. Odstawić do lodówki na 2-3 godziny (najlepiej na całą noc). Pierś wyjąć z marynaty i grillować na patelni (grillowej) po 3-4 minuty z każdej strony. Aby nie była surowa, można ją wcześniej przeciąć wzdłuż. Do miseczki nałożyć liście
Kuchnia w opałachzwany również filetem szwajcarskim można uznać za ulepszoną wersję zwykłego sznycla. I choć zazwyczaj robiony jest z cielęciny, to w naszych domach bywa bardzo często robiony z fileta z piersi kurczaka. Ot, filozofia praktycznie żadna – bo faszerowany szynką i serem – ale smak… A smak jak wiemy, w kuchni jest najważniejszy ;) Składniki: 1 filet z kurczaka 2 plastry
Jacob Tastes