pierś z kurczaka z warzywami - 3781 przepisów (strona:51/253)

Danie chińskie 216

opakowania mrożonek z warzywami chińskimi 2 sosy chińskie/słodko-kwaśne (ja wybrałam te z Łowicza) 2 podwójne piersi z kurczaka przyprawa do kurczaka sól, pieprz, chilli ryż do podania Sposób przygotowania: 1. W szklance wody rozpuścić kostkę. Dodać warzywa i poddusić. 2. Kurczaka pokroić na kawałki, przyprawić przyprawą do kurczaka i usmażyć. Dodać do warzyw. 3. Do garnka

A Ty Smakuj Mnie
SAJGONKI Z PIEKARNIKA 238

duża marchewka 1 pietruszka lub ćwiartka selera 1 cebula 2 ząbki czosnku garść grzybów mun lub kilka pieczarek kawałek pora 300g mięsa mielonego (ja użyłam mięsa z piersi kaczki ale kurczak też się dobrze sprawdzi) 1 jajko świeża natka pietruszki papier ryżowy do zawijania przyprawy: sól, pieprz, papryka czerwona, papryka chilli, 2 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki sosu rybnego(...)gorącej wodzie ok 15min i kroimy na małe kawałeczki (pamiętajcie, że suszone grzyby mun po namoczeniu bardzo powiększają swoją objętość, więc wystarczy Wam ich dosłownie kilka sztuk). Przygotowane warzywa wrzucamy na patelnię razem z mięsem mielonym i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, wszystko podlewamy wodą i dusimy ok pół h. W trakcie duszenia doprawiamy nasz farsz przyprawami oraz sosem sojowym

Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii
Czwartek: Pizza margheritta… na cieście z kurczaka 130

zmiksować w malakserze (musi to być maszyna o dużej mocy). Gotowe mięso mielone zawiera rozmaite dodatki i zazwyczaj jest bardziej tłuste od samodzielnie zmielonych piersi. Pizzę z kurczaka najlepiej podawać z dużą ilością świeżych warzyw. Składniki: 500 g mielonego, surowego kurczaka ½ szklanki tartego parmezanu 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonego rozmarynu Duża szczypta soli Szczypta pieprzu Odrobina oleju Nadzienie

Niedzielny kucharz
ZUPA KREM Z ZIELONYCH SZPARAGÓW (keto, LCHF, paleo, optymalna, bez glutenu, laktozy i jajek) 223

chipsami boczku, bazylią lub wspomnianym parmezanem i śmietaną. Osoby na redukcji mogą zastąpić rosół bulionem warzywnym (marchew, pietruszka, seler, por, przyprawy – po ugotowaniu warzywa wyrzucić) i dodać porcję chudego gotowanego mięsa jak pierś kurczaka czy indyka aby podbić białko a zmniejszyć tłuszcz. Smacznego! — BTW całości: czystego kremu na rosole bez jakichkolwiek dodatków: 1505 g, 1117 kcal

Ola la LCHF
GULASZ DROBIOWO WIEPRZOWY Z WARZYWAMI 148

świętach przeważnie każdy z Nas jest przejedzony i szuka pomysłów na lekkie dania, ja przychodzę jednak z propozycja na fajny gulasz, z dodatkiem warzyw, mega pyszny   Składniki: 400g szynki wieprzowej 200 g piersi  kurczaka 3 szklanki bulionu warzywnego pół puszki czerwonej fasoli pół puszki kukurydzy 3 marchewki 1 pietruszka pól szklanki posiekanej natki pietruszki słodka papryka w proszku

Z Majeczką w kuchni
Galareta z piersią z kurczaka podana w inny sposób 141

Pyszna galareta wyszła choć w innym kształcie niż zazwyczaj.Pierś z kurczaka i warzywa  idealnie się komponowały.  Składniki: pietruszka 100 g seler 100 g por 100 g marchew 4 szt pierś z kurczaka 400 g ziele angielskie 4 szt liść laurowy 4 szt sól i pieprz ziołowy do smaku  natka pietruszki do dekoracji kukurydza z puszki

Różowa kuchnia
Białkowy omlet ze szpinakiem i orzeszkami ziemnymi. 124

wzrostu.  Każdy sportowiec, czy tak ja kilkuletni amator biegania, jest mocno zaprzyjaźniony z kilkoma posiłkami takimi jak: omlety, szejki, w różny sposób przygotowywane piersi z kurczaka czy indyka, orzechy ziemne, banany i świeże warzywa. Dlatego też chciałam dzisiaj Wam pokazać posiłek, który zapewne każdy sportowiec zjadłby ze smakiem! Białkowy omlet po treningowy, ze szpinakiem w sosie czosnkowym i prażonymi

SMYKWKUCHNI
Domowa tortilla- nie ma nudy! 141

rozpisywać, bo wszędzie o tym trąbią ;) W zamian proponuję coś zdrowszego, równie prostego i szybkiego do przygotowania! Tortilla z grillowanym kurczakiem i warzywami. Składniki: blaty tortilli kapusta pekińska (pół garści) kapusta biała (pół garści) 1/5 papryki czerwonej ogórek konserwowy pierś z kurczaka sos: np salsa, czosnkowy prażona cebulka Przygotowanie: Pierś z kurczaka pokroić na kawałki, oprószyć solą i pieprzem. Grillować

Tagebuch po polsku
Smażony ryż z kurczakiem 723

ogień, patelnię przykrywamy i gotujemy, aż groszek będzie miękki. Równocześnie na drugiej patelni smażymy pokrojone w kostkę i oprószone solą i pieprzem piersi  kurczaka. Gdy mięso będzie złociste dodajemy je do przesmażonych warzyw, dodajemy ryż i kurkumę. Wszystko razem smażymy przez kilka minut. Na koniec solimy i pieprzymy do smaku. W kubeczku lub w misce rozkłócamy jajko

Kulinarne przygody Gatity
Pierś kurczaka z ananasem i ryżem jaśminowym z parowaru 255

Szczerze przyznam, że ananasa jakoś unikałem, niby wiedziałem jak się go obiera, ale chyba z lenistwa wybierałem tego z puszki. Tak było np. przy sałatce z

Parowar Faceta
Ryż z warzywami i piersią z kurczaka 7407

Chciałam Wam dzisiaj zaproponować ryż z warzywami oraz kurczakiem. Moim zdaniem pycha:) Składniki ok. 250g. ryżu, pierś z kurczaka, 1 papryka, ok 8 oliwek, 2 pomidory,1 duża cebula, 3-4 ząbki czosnku, mozarella, masło,   kurkuma, zioła, bazylia, oregano, kostka rosołowa, sól, pieprz, przyprawa gyros do kurczaka. 1.Ugotować ryż z przyprawa kurkuma. Następnie możemy podsmażyć ten ryż

Kuchnia Pełna Pasji
Szpinak, pomidor, maliny i pierś z kurczaka 194

przesmażone mięso można włożyć na 10 minut do rozgrzanego piekarnika. Przygotowane mięso ostudzić i pokroić na zgrabne plasterki. Warzywa i maliny umyć. Na 2 talerze wyłożyć po 1 garści szpinaku, dodać pokrojonego pomidora, maliny i plasterki piersi z kurczaka. Na sam koniec polać sosem czonskowo-koperkowym (w miseczce wymieszać majonez, posiekany koperek i ząbek czosnku - doprawić solą oraz pieprzem

Ugotować
Grillowana pierś z kurczaka z sałatką z grillowanych warzyw z dodatkiem pietruszkowego pesto 132

poprzez niedoczytanie wykonania przepisu wyszła własna wariacja i stanęło na pietruszkowym pesto :) Składniki (dla 2 osób) 1 podwójna pierś z kurczaka sól, pieprz 1/4 szklanki jogurtu 2 łyżki soku z cytryny 1/2 łyżeczki świeżo startej skórki z cytryny Sałatka z grillowanych warzyw 1 mały bakłażan 1 mała cukinia 1/2 opakowania mieszanki sałat pomidory koktajlowe czarne oliwki 1 mała czerwona cebula(...)wkładamy kurczaka i mieszamy tak aby dokładnie został pokryty marynatą. Tak zamarynowaną pierś odstawiamy do lodówki. Cukinie i bakłażana kroimy w plastry, rozkładamy na talerzu i posypujemy solą żeby puściły soki i żeby pozbyć się ewentualnej goryczki.  W między czasie jak warzywa puszczają soki a kurczak się marynuje szykujemy pozostałe składniki do sałatki. Mieszankę sałat rozkładamy na talerzach, pomidory

Piekielna Kuchnia Pati
Faszerowane piersi kurczaka 5329

Grillowane faszerowane piersi kurczaka, grillowane zielone szparagi i krojona sałatka caprese, idealnie smakują w letnim słońcu. Danie przygotowałam samodzielnie w Restauracji Oaza, gdzie zostałam zaproszona z Piotrem przez portal Kulinarny Poznań. Podczas warsztatu zrealizowanego dzięki Agencji Rynku Rolnego Oddział Terenowy w Poznaniu poznaliśmy smak kurczaka z chowu zrównoważonego (nie znają chemii, antybiotyków ani GMO, są karmione z użyciem ekologicznych zbóż(...)szefa kuchni Bartka Maciejewskiego każdy z nas nazbierał samodzielnie ziół, przygotowywał swoje autorskie marynaty i marynował w nich mięso drobiowe przeznaczone na  grilla i warzywa od Eko Bazar. Po samodzielnym rozbiorze kurczaka zabrałam się za piersi (oczywiście nie swoje, tylko kurze ), postanowiłam je podać faszerowane serem kozim i wrzucić na grill. Faszerowane piersi kurczaka z grilla były pyszne, soczyste, idealne

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Szaszłyki z kurczaka w majonezie i cebuli 258

jedna spora cebula sól, pieprz, papryka słodka Do dzieła!!! Pierś kroimy w dość grubą kostkę. Majonez mieszamy z przyprawami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Na dnie naczynia układamy cebule pokrojoną w grube talarki a na niej układamy kurczaka wymieszanego w marynacie. Odstawiamy na klika godzin a najlepiej na noc. Kawałki kurczaka nabijamy na patyczki do szaszłyków i wersja na grill(...)układamy cebulę a na niej szaszłyki - polewamy pozostałą marynatą i pieczemy ok 25 minut w 200 stopniach. Tak przyrządzone mięso wychodzi bardzo miękkie i soczyste. Polecam podawać ze świeżymi warzywami podane na plastrach upieczonej cebuli! Smacznego

sierotka maRysia w kuchni