pierś z kurczaka z marchewką - 1387 przepisów (strona:12/93)

Kaszotto z kurczakiem, marchewką i groszkiem 137

całość smakuje wybornie. Dodatkowym atutem jest to, że (mając pokrojone wcześniej mięso) całe danie wykonamy w tempie ekspresowym:) Ja jestem zachwycona:) 2-3 pojedyncze piersi kurczaka (około 500 g) 500 g mrożonej marchewki z groszkiem 2 pory około 200-300 g kaszy gryczanej (u mnie niepalona) 1 łyżeczka suszonego tymianku 550-750 ml bulionu szczypiorek sos sojowy (opcjonalnie) sól, pieprz

Smaki Na Talerzu
Kurczak z duszonymi warzywami i kaszą orkiszową 187

harców za nami, a jeść trzeba, bo jeszcze całe dwa wolne dni! Chyba że ktoś idzie do pracy, to może sobie wziąć do pudełka… Składniki: 1 pierś z kurczaka 1 marchewka 1/2 czerwonej papryki 1/2 cukinii 1 cebula 100 g kaszy orkiszowej tymianek słodka papryka trawa cytrynowa sól oliwa z oliwej Kurczaka kroicie na porcje, solicie, posypujecie tymiankiem

GRUBY WAŁEK
Sałatka z ananasem i czerwoną fasolką 145

żadnych dodatków. Składniki : 1 kapusta pekińska 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka ananasa w kawałkach 1 puszka kukurydzy 1 puszka zielonego groszku 2 jabłka 1 podwójna pierś z kurczaka 0,5 puszka marchewki por 250 g sera żółtego 7 łyżek majonezu sól pieprz Przygotowanie : Piersi z kurczaka umyć , osuszyć, pokroić w kostkę, włożyć do miseczki. Oprószyć solą i pieprzem

Smaczne Potrawy
Strogonow 202

nadawało na zimowe obiady :) Niestety należy też wspomnieć o pewnych minusach, jest ono dość czasochłonne w przygotowaniu :( No ale nic... poniżej znajdziecie przepis... Strogonow - składniki: 1 kg piersi z kurczaka 4 marchewki 1 pietruszka 1 czerwona papryka 1/2 pora 1/2 małego selera 3 cebule 1/2 kg pieczarek słoiczek koncentratu pomidorowego 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka ostrej papryki 2 łyżeczki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Siekane jaglane kotleciki z suszonymi pomidorami 149

pysznych kotlecików jaglanych z pełną paletą dodatków smakowych i aromatycznych. Serdecznie zapraszam na Jaglany Wtorek w tę pięknie dżdżystą środę ;) Składniki: saszetka ugotowanej kaszy jaglanej śre dnia pierś z kurczaka 1 marchewka 20dag żółtego sera 1 cebula 15dag suszonych pomidorów 3 ugotowane na twardo jajka 1 jajko surowe łyżka jogurtu naturalnego łyżka posiekanej natki pietruszki sól, pieprz łyżka mąki łyżeczka

ChilliJemy
Jednogarnkowe danie z kurczaka, warzyw i curry 239

duża cebula 3 piersi z kurczaka 3 duże marchewki 1 kalafior 1 kg ziemniaków 1 opakowanie mrożonej fasolki szparagowej (wcześniej rozmrozić) 400 ml mleka kokosowego 350 ml przecieru pomidorowego 750-1000 ml wody 1 łyżka curry, sól, pieprz olej kokosowy do podsmażenia Ciekawe, szybkie w przygotowaniu danie jednogarnkowe - to doskonały pomysł na danie główne. W tym wypadku jest to lekkostrawny(...)pokroić w kostkę, podsmażyć na 2 łyżkach rozgrzanego oleju kokosowego. Można podsmażyć ją od razu w dużym garnku, aby później nie przekładać. Dodać piersi z kurczaka pokrojone w dużą kostkę. Wymieszać. Kalafior podzielić na mniejsze różyczki, marchewkę i ziemniaki obrać i pokroić w dużą kostkę. Dorzucić do garnka. Dodać fasolkę szparagową. Wymieszać i podsmażać razem przez kilka minut. Następnie dodać

Świat Domowej Kuchni
Pierś z kurczaka marynowana w sosie sojowym, czyli nasze danie a'la chińskie 164

garnków i patelni :) Potrzebujemy: 1 pierś z kurczaka 5 łyżek sosu sojowego 1 łyżka octu balsamicznego pieprz do smaku duża garść orzechów włoskich 3 selery naciowe 3 marchewki oliwa z oliwek Pierś kurczaka kroimy w średniej wielkości kostkę, wkładamy do miski wraz z sosen sojowym, octem balsamicznym, pieprzem i połową orzechów utłuczonych w moździerzu. Przykrywamy folią aluminiową i wkładamy

Marder&Marder Manufacture
diabelski filet 143

Szybki i łatwy sposób na fileta z kurczaka. Świetnie smakuje z dodatkiem ziemniaków i surówki  z marchewki. Składniki: pojedyncza pierś z kurczaka 1 ząbek czosnku sól pieprz 2-3 łyżki ostrej papryki ostra papryka (ilość według upodobań) tłuszcz do smażenia Pierś opłukać i przekroić na dwa płaty. Natrzeć solą, pieprzem i czosnkiem. Na talerz wysypać paprykę słodką i wymieszać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Zupa curry z kurczakiem 183

Przepis dostałam od koleżanki z pracy. Szybka do zrobienia zupa - sycąca i aromatyczna. W sam raz na chłodne dni.  Składniki: pierś z kurczaka 1 szklanka ryżu 1 cebula 1 marchewka kostka rosołowa curry Wykonanie: Ryż wsypać do garnka, zalać trzema szklankami wody i ugotować. Dodać kostkę rosołową, curry, pierś z kurczaka pokrojoną w kostkę, startą na tarce marchewkę

Pasja Smaku
Pierś z kurczaka w czerwonym winie z marchewką i zielonym groszkiem 153

dnia), a przed przyjściem gości tylko odgrzać, będzie wówczas równie smaczne, jak zaraz po przygotowaniu. Ilość porcji: 4 Czas przygotowania: 20 minut + 30 minut gotowania Składniki: 2 piersi z kurczaka 2 marchewki ½ puszka zielonego groszku Szklanka bulionu Szklanka czerwonego wina Cebula 2 łyżki mąki pszennej Łyżka przecieru pomidorowego Przyprawy: świeżo mielona sól, świeżo mielony pieprz, tymianek, liśc laurowy, słodka papryka

Kolizje Smaków
Kurczak w migdałach z cytrynowymi noodlami z cukinii i marchewki 140

nieco zdrowszą, smaczniejszą i bardziej aromatyczną alternatywę. Pierś z kurczaka panierowana w migdałach na cukiniowo-marchewkowych noodlach z dodatkiem cytryny. Niebo w gębie! Świeże, pełne smaku danie, które znika z talerzy w mgnieniu oka Kurczak w migdałach z cytrynowymi noodlami z cukinii i marchewki Wielkość porcji 2 Składniki 1/3 szklanki migdałów 1 pierś z kurczaka 1 jajko 1 cytryna(...)drugim talerzu roztrzepujemy jajko. Pierś z kurczaka kroimy na pół wzdłuż długości. Każdą połówkę delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Rozbitego kurczaka doprawiamy z każdej strony solą i pieprzem, następnie maczamy w jajku i przekładamy do migdałów. Dokładnie pokrywamy kotlety panierką i smażymy na średnim ogniu po ok. 5 minut na stronę. Kiedy kurczak się smaży przygotowujemy noodle. Marchewkę obieramy, cukinie dokładnie szorujemy

Mostek w kuchni
Eksperymenty Brasileiro 240

Dzisiaj przepis na proste danie, które Brasileiro wymyślił ot tak, czekając aż Polonesa zdoła przedrzeć się przez zakorkowaną w piątkowe popołudnie Warszawę.  Składniki:pierś podwójna kurczaka pokrojona w nieduże kawałki3 duże marchewki 1 duży ząbek czosnku1 papryka czerwona1 cebulagarść świeżej mięty1 cytrynasólkumin1 łyżka przecieru pomidorowego1 łyżka oliwyPrzygotowanie: 1) Pierś kurczaka nacieramy czosnkiem, solą i kuminem, skrapiamy sokiem

Smaki Brazylii
Egzotycznie i pikantnie 203

dość zasobna półka z różnorodnymi przyprawami. ;) Niestety, większości nie da się zastąpić tymi najpopularniejszymi. Zachęcam jednak do wypróbowania, bo smak jest niepowtarzalny. Kurczak kap-malajski Składniki: 600g piersi kurczaka 2 ziemniaki 1 marchewka 2 pomidory 1 mała cukinia (pokrojona wzdłuż na cieniutkie plastry) 1 laska cynamonu 1/2 łyżeczki nasion kopru włoskiego lub zwykłego 1/2 łyżeczki nasion kardamonu 1/2 łyżeczki kminu(...)chili, mieszam, po chwili dodaję pokrojonego w kostkę 1-go (!) pomidora oraz całe piersi kurczaka, posypuję mięso garam masalą, kolendrą, curry i kurkumą. Przykrywam garnek, zmniejszam ogień i duszę ok.15-20 minut przewracając od czasu do czasu.  Następnie polewam mięso sosem sojowym, wrzucam podgotowane ziemniaki i marchewkę i ponownie duszę 10 minut. Na koniec dodaję drugiego pomidora i podduszone plastry

Kuchnia Prezydentowej
Ślimaczki z tortilli 186

marchewka, czerwona papryka, zielona papryka, 250g chudego twarogu, sól, pieprz, wędzona pierś z kurczaka, ogórek, dip czosnkowy Prymat, 2 łyżki majonezu, 2 łyżki jogurtu naturalnego. Pierś kurczaka pokroić w kosteczkę. Warzywa umyć, marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Papryki oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kostkę. Wymieszać z połową twarogu i piersią kurczaka. Doprawić do smaku. Tortille smarować

Z miłości do słodkości
Pieczony kurczak w galarecie 125

pieczone piersi z kurczaka ze skórką ugotowana marchewka 2 jajka na twardo sos z pieczenia kurczaka ok pół szkl żelatyna sól pieprz sok z cytryny Piersi z kurczaka kroimy na plastry i układamy w salaterce razem z jajkiem i marchewką (dekoracyjnie)  Sos z kurczaka wlewamy do garnuszka , dodajemy wody do objętości ok 600 ml. Doprawiamy do smaku i podgrzewamy

Gotowanie jest łatwe