piers z kurczaka w panierce - 699 przepisów (strona:40/47)

Chrupiące kotleciki curry na patyku 215

Jeśli wejdziecie na blogu w kategorię mięso, najwięcej pozycji znajdziecie tam z wykorzystaniem mięsa drobiowego. W domu wszyscy lubimy go chyba w każdej możliwej postaci. Tym

Smaki Na Talerzu
Szczypta Hiszpanii - Terremolinos, Ronda, Malaga (Andaluzja) 155

wykałaczkę, wbić ją w piach pod kątem 45 stopni i po kilkunastu minutach są gotowe. Pierwsze doznania restauracyjne i już jest super. Następnie zajadaliśmy się smażonymi kalmarami. Lekka, chrupiąca panierka i odrobinę cytryny – tyle wystarczy aby pojawiały się kolejne uśmiechy na naszych twarzach. Często gęsto w lokalach stoją chłodnie, w których spoczywają beztrosko świeżutkie dary morza. Poprosiliśmy Panią Halinę(...)kuleczki wieprzowe, krokiety mięsne, ser smażony, chorizo duszone w warzywnym sosie. Ale chyba najlepsze były zimne przekąski - talerz z ostrą kiełbasą chorizo i półtwarde sery. Dech mi zaparło w piersi gdy kolejna Pani Halina zaczęła kroić plastry szynki z czarnej, iberyjskiej świni. Jej plastry kroi się tak cienko, że mięso to jest niemal przezroczyste.  Odrobina tłuszczyku przytwierdzona do mięsa

Right Behind The Kitchen