Dziś proponuję pierś z kurczaka gotowana w panierce , doskonale sprawdza się na obiad w ciągu tygodnia , dość szybko się ją przygotowuje , smak bardzo fajny , pierś jest soczysta i delikatna , zapraszam do wypróbowania przepisu . Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka 1 duża cebula ząbek czosnku pół szklanki bułki tartej 1 jajko 5 łyżek mleka sól(...)myję i osuszam doprawiam przyprawami cebulą i czosnkiem ,odstawiam na godzinkę , następnie do miski wsypuję bułkę tartą ,jajko , oraz mleko , wszystko razem dokładnie mieszam,kiedy mamy gotową panierkę , naszą pierś z kurczaka przekładam do panierki dokładnie wklepuję tak aby masa z bułki tartej troszkę pokryła nasza pierś , następnie na rozgrzaną patelnie przekładam mięso i smażę na złoty kolor , następnie zalewam
Mój SmakProsty sposób na urozmaicenie tradycyjnego kotleta z piersi kurczaka – panierka z parmezanu, bułki tartej i mąki kukurydzianej. Mięso oczyścić i podzielić na mniejsze kawałki (wielkości średniego kotleta). Jeśli kawałki
Bullioskładniki wymieszać ze sobą. Masa musi być dosyć gęsta. Przygotowaną panierkę delikatnie przyprawić solą oraz pieprzem. Natomiast do drugiej miski tylko wsypać mąkę. Każdy kawałek piersi z kurczaka zamoczyć w panierce, a następnie obtoczyć w mące (najlepiej mąkę przesypać do pojemnika z pokrywką; włożyć kawałek mięsa, zamknąć naczynie i całość wstrząsnąć; dzięki temu mięso w 100% będzie oblepione(...)mąką). Na rozgrzanej patelni przesmażyć kawałki piersi z kurczaka. Najlepiej smażyć na średnim ogniu. Smażyć tak długo, aż panierka zmieni kolor na złoty. Przesmażone piersi z kurczaka można ułożyć na papierze do pieczenia, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Czas na panierkę Każdą bułkę przekroić wzdłuż na dwie części. Spód posmarować ketchupem, następnie ułożyć przesmażone kawałki piersi kurczaka
UgotowaćPrzedstawiam zdrowszą alternatywę dla tradycyjnych koletów z piersi kurczaka, które obtaczamy w panierce z bułki tartej i smażymy w oleju. Filet z piersi kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych jest pieczony i dietetyczny. Smakuje świetnie. 2 filety z kurczaka małe opakowanie jogurtu naturalnego 1 jajko 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 2 łyżki sosu sojowego sól
Szefowa kuchniZnudziła się Wam tradycyjna panierka? Macie ochotę na piersi z kurczaka? To świetnie :) Zachęcam do wypróbowania przepisu na piersi kurczaka w sezamowej panierce. Danie szybkie do przygotowania i bardzo smaczne. Piersi kurczaka podałam z młodymi ziemniakami i mini marchewkami. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 łyżka sosu sojowego jasnego sól, pieprz 1 jajko sezam olej do smażenia Mięso
UgotowaćMoja rodzina też podziela, tą „miłość”. Dlatego tak często ten przepis (w różnych odsłonach) gości na moim stole. Dziś zapraszam Was na pyszne kawałeczki z piersi kurczaka w chrupiącej kukurydzianej panierce, którą wzbogaciłam smakiem musztardy bawarskiej. Tak przygotowane nugettsy są idealne zarówno na rodzinny obiad, jak i przyjęcie. Ja je podałam z sałatką, ogórkami i domowymi frytkami(...)ketchupie Premium Classic cukier biały został zamieniony na nierafinowany cukier z trzciny cukrowej. Ketchup idealnie smakuje z mięsem, frytkami, w sałatkach czy na kanapce. Składniki: 3 piersi z kurczaka Na gęstą panierkę: 3 czubate łyżki mąki kukurydzianej 3 czubate łyżki mąki pszennej 9 łyżek mleka (u mnie 2%) 2 jajka L 1 czubata łyżeczka musztardy bawarskiej (u mnie Develey
Słodkie okruszkiJeżeli znudziły Wam się zwykłe kotlety z piersi kurczaka w panierce to mam dla Was propozycję. Pierś z kurczaka z ogórkiem, papryką i serem żółtym zapiekane w cieście francuskim. To moja propozycja na wielkanocny obiad. Pychotka Składniki: podwójna pierś z kurczaka 300g ciasta francuskiego pół małego słoiczka papryki konserwowej 4 ogórki konserwowe 8 plasterków sera żółtego jajko sól, pieprz Sposób
Cukiernia Pychotkis.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); PIERŚ KURCZAKA W PANIERCE MIODOWO-PAPRYKOWEJ Składniki: - 3 pojedyncze piersi z kurczaka - 3 łyżki płynnego miodu - mąka - olej - papryka słodka - papryka ostra - pieprz - sól Przygotowanie: Mięso oczyszczamy i osuszamy. Rozkrawamy w poprzek
Życie zamknięte w smakuProsty i pyszny pomysł na obiad dla zabieganych, czyli piersi z kurczaka w panierce z pokruszonych płatków kukurydzianych. Do tego ulubiona sałatka lub surówka , ziemniaczki i obiad gotowy Pycha! Składniki (na 4 porcje): 2 duże pojedyncze piersi z kurczaka płatki kukurydziane (około 2 szklanek) 1 duże jajko 1 łyżka mleka sól pieprz olej Przygotowanie: Płatki kukurydziane pokruszyć dłońmi lub przez
Oryginalny smakmoje ulubione warzywo, uwielbiam go pod każdą postacią. Dziś postanowiłam nadziać nim pierś kurczaka. Chrupiąca panierka, soczysty kurczak i on, czyli por! 1 podwójna pierś z kurczaka 1 mały por boczek wędzony parzony, pokrojony w kostkę tak ok. 1/2 szklanki 3 łyżki tartego żółtego sera vegeta pieprz do panierki: mąka, bułka tarta, jajko olej do smażenia Pierś
Jadło i czytadłoPyszna wersja piersi z kurczaka w chrupiącej panierce. Składniki: 2 piersi z kurczaka sól, pieprz mąka pszenna 2 jajka płatki kukurydziane Od piersi z kurczaka oddzielamy polędwiczki. Wszystkie kawałki delikatnie rozbijamy. Solimy i pieprzymy. Jajka wbijamy do miseczki i rozkłócimy. Płatki kukurydziane delikatnie kruszymy. Czas na panierowanie - najpierw pierś obtaczamy w mące, potem w jajkach, a następnie w płatkach. Smażymy
tojestpyszne.blogspot.comkawałki kurczaka w chrupiącej miętowo-bazyliowej panierce. Domownicy szybko pojawili się w kuchni, gdy zaczęłam kroić świeże listki mięty... Ach jak pachniało... Obiad okazał się rewelacją... Składniki: 1 pierś z kurczaka Panierka: 5 łyżek mąki pszennej 5 łyżek mąki ziemniaczanej 2 całe jajka + 1 białko 8 łyżek mleka 1/2 łyżeczki bazylii suszonej 14 listków świeżej mięty 1/3 łyżeczki czarnego pieprzu(...)Wszystko razem mieszamy, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto winno przypominać gęste ciasto naleśnikowe. W osobnej misce umieszczamy mąkę pszenną. Pierś z kurczaka dzielimy na kawałki (wielkość dowolna). Rozbijamy je lekko tłuczkiem do mięsa. Każdy kawałek maczamy w panierce miętowo-bazyliowej, a następnie w mące pszennej. Smażymy na tłuszczu z obu stron. Tłuszcz powinien być dość głęboki, ale nie przykrywać
Słodkie okruszkiPaprykowe pałki kurczaka z grilla to danie dla osób lubiących nieco bardziej pikantne danie. Jednak idealną propozycją dla złagodzenia smaku może być jedna z sałatek do
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Kurczak z miodowej glazurze z grilla to moja propozycja na to danie. Dodatek miodu sprawi, że będą one chrupiące i soczyste w środku. Nie martwcie się
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Naleśniki z kurczakiem, fetą i rukolą to odmiana od tradycyjnych naleśników podawanych na słodko. Wytrawna wersja jest idealna na obiad, albo lunch do pracy. Choć trzeba
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!