pierś z kurczaka pieczona - 3795 przepisów (strona:51/253)

Saszetki z kurczaka ze szpinakiem 125

szpinak i dusimy ok. 5-10 min. 3. Mięso z piersi kurczaka przecinamy wzdłuż tak by powstała kieszonka. 4. Mięso z piersi kurczaka marynujemy w oleju i ulubionych przyprawach. 5. Mięso z piersi faszerujemy szpinakiem. Całość pieczemy ok. 25-30 min w piekarniku. 6. Gotujemy marchewkę i ziemniaki. 6. Saszetki podajemy z ziemniakami i marchewką. Saszetki z kurczaka ze szpinakiem

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Nuggetsy Lepsze niż KFC - Chrupiące i Soczyste 208

Hejka zapraszam do wypróbowania nowego przepisu na Chrupiące i Soczyste Nuggetsy. Bardzo szybka przekąska którą pokochają twoje dzieci.  KLIKNIJ i ZOBACZ PRZEPIS - SKŁADNIKI - ✔ 500 g

Sylwetka Od Kuchni
Babeczki z farszem. 132

BABECZKI Z FARSZEM , pyszna i łatwa przekąska przed obiadem. Oczywiście farsz do babeczek to kwestia gustu. Ja przygotowuję zawsze dwa rodzaje: z mięsem mielonym oraz z warzywami i kawałkami kurczaka. PRZEPIS NA BABECZKI: SKŁADNIKI: 250g mąki pszennej 125g zimnego masła ½ łyżeczki soli 1 jajko WYKONANIE: Przygotowujemy ciasto kruche, mąkę, pokrojone na małe kawałki masło, sól i jajko zagnieść na jednolitą(...)częścią i gotowe, farsz nakładamy do babeczek, wkładamy do piekarnika pieczemy około 30 min. w nagrzanym do 180 stopni piekarniku, 10 min. przed końcem pieczenia posypujemy babeczki serem FARSZ II SKŁADNIKI: 1 mała pierś z kurczaka, kawałek bakłażana bądź cukini, 1/2 papryki czerwonej, żółtej, pomidor świeży bez skórki, 1 mała cebula, łyżka śmietany kwaśnej i gęstej, 1 jajko, łyżka masła

Kuchnia Beaty
Sałatka "Ananas" 3013

woreczki ryżu łyżeczka kurkumy pierś z kurczaka przyprawa do kurczaka puszka kukurydzy 5 plastrów ananasa 60g słonecznika łuskanego pieczarki konserwowe- około 20sztuk górna "liściasta" część ananasa 3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżeczki musztardy sarepskiej pieprz, sól Ryż gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy, według przepisu na opakowaniu. Kurczaka nacieramy przyprawą do kurczaka. Można go usmażyć normalnie(...)oleju lub w "papirusie"- bez tłuszczu. Ja wybrałam opcję "w papirusie" :) Kurczak w papirusie: Do smażenia potrzebny nam będzie papier do pieczenia. Wycinamy taki arkusz aby po złożeniu na pół był w stanie zakryć nam całą pierś z kurczaka. Rozkładamy arkusz na blacie, śliską stroną do góry. Smarujemy niewielką ilością oleju. Układamy pierś z kurczaka na jednej połówce papieru

Czerwona Porzeczka
Rolada serowa z kurczakiem i czerwoną papryką 234

wymaga dużego nakładu pracy, a efekt jest super. Doskonałym  dodatkiem do rolady jest sos czosnkowy. Zapraszam 😉 Składniki: ser żółty starty 3 szklanki, jajka 4 szt, pierś kurczaka 2 szt, papryka czerwona pół szt, papryka słodka mielona 1,5 łyżeczki, zioła prowansalskie pół łyżeczki, sol i pieprz, Sposób przygotowania: Jajka ubijamy mikserem(...)wykładamy papier do pieczenia. Następnie wylewamy gotow ą  masę serow ą  i pieczemy w 170 stopniach przez 15 min. Upieczony płat kładziemy na desce papierem do góry i delikatnie usuwamy papier. Piersi z kurczaka rozbijamy na cienkie filety. Oprószamy sol ą  i pieprzem z obu stron i układamy

kulinarne odsłony pati
Szaszłyki z kurczakiem i cukinią z pieczonymi ziemniaczkami 152

przyjaciółmi są. Czas odpalić grilla i wrzucic na ruszt to co lubimy najbardziej. Dzisiaj na pierwszy ogień poszły szaszłyki z mięciutki i aromatycznymi pieczonymi łódeczkami z ziemniaków. W ziołach siła :) Składniki: 1kg piersi z kurczaka 2 duże papryki czerwone 2 duże cebule duża cukinia 5 łyżek oliwy łyżeczka oregano łyżeczka świeżo posiekanej bazylii łyżeczka ziół prowansalskich po 1/2 łyżeczki

ChilliJemy
Pizza z kurczakiem, pikantnym coleslawem i sosem bbq 207

/rozwałkować, nałożyć dodatki i piec zgodnie z przepisem. Udka z kurczaka można zastąpić 2 filetami z piersi kurczaka (o łącznej wadze około 500 g). W tym przypadku, do naczynia żaroodpornego, wlać część sosu bbq. Włożyć przyprawione solą i pieprzem piersi. Zalać pozostałym sosem bbq, tak aby całe piersi były pokryte sosem. Tak przygotowanego kurczaka wstawić do piekarnika nagrzanego(...)stopni (grzałka górna i dolna, środkowa półka) i zapiekać przez 25 minut. Następnie wyjąć z piekarnika, lekko przestudzić i rozszarpać mięso przy pomocy 2 widelców. Wolno pieczone mięso z kurczaka jest soczyste i aromatyczne. Ilość ząbków czosnku, jak i dodatek jalapeno do surówki, można dowolnie zmieniać. Sos barbecue można zastąpić np. dobrej jakości pikantnym ketchupem. Zmieni to co prawda

Gospodyni Miejska
Tarta z cukinią i pomidorkami 128

ciepło - jak i po ostygnięciu. (Forma o średnicy około 28-30 cm) Ciasto: 200g mąki 150g masła 1 jajko 1 szczypta soli Farsz: 100g pieczonego mięsa (może być gotowana szynka czy surowa pierś z kurczaka, wg gustu) 1 cukinia (około 250-300g) 1 cebula 3-4 pomidorki cherry 1 pęczek szczypiorku 2 jajka 150ml śmietanki 18% (rzadkiej, może(...)Śmietanę połączyć z jajkami i startym serem. Dodać pozostałe składniki, wymieszać i doprawić solą z pieprzem. Nadzienie przelać na podpieczone ciasto, ułożyć plasterki pomidorków i ponownie wstawić do piekarnika. Piec około 20-30 minut w 180 stopniach

Di gotuje
Piersi z kurczaka wysuszone na wiór? Sprawdź, jak uzyskać soczyste mięso! 168

jako baza do bardzo wielu potraw. Można je gotować, dusić, piec, smażyć i grillować. Świetnie komponuje się z niemal wszystkimi przyprawami – filety z kurczaka można więc przyrządzić na ostro lub łagodnie, a także w słodkiej wersji (rewelacyjnie komponuje się z wieloma owocami, np. śliwkami lub ananasem). Dodatkową zaletą piersi z kurczaka jest ich naprawdę szybkie przygotowanie, ponieważ mięso nie wymaga(...)tylko jeden warunek – musi być w niej jakiś kwaśny składnik, np. odrobina soku z cytryny. Kolejną istotną kwestią jest sam sposób przyrządzania piersi z kurczaka, który zagwarantuje, że wszystkie cenne soki pozostaną wewnątrz. Zanim zaczniemy mięso dusić, piec czy smażyć, musimy wstępnie poddać je działaniu wysokiej temperatury. Spowoduje ona ścięcie białka, przez co wilgoć zamknięta w mięsie nie będzie miała

CookMag
Gęsio-kurczakowa galaretka 134

Galaretki mięsne robię bardzo często. Wieprzowe, wołowe, z drobiu, mieszane. Tym razem na Wielkanoc w planie była mała porcja galaretek z kurczaka. A , że kupiłam na Święta gęsią pierś to przy okazji po wycięciu połówek do pieczenia okazało się, że zostały mi jeszcze kawałki na inne potrawy. Połączyłam więc gęś i kurczaka w jednym. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Krem z pieczonych pomidorów z kurczakiem 259

Składniki: pierś z kurczaka  dwie łodygi selera naciowego jedna puszka pomidorów cztery pomidory  oliwa z oliwek sól pieprz szklanka bulionu pół puszki mleka kokosowego

Mango Papaja
Pierś z kurczaka w papirusie - domowy sposób 174

Zastanawiałam się dzisiaj co by tu szybko zrobić na obiad i przypadkiem trafiłam na post Edyty (Pyszna Pasja)  - przepis na pierś z kurczaka w papirusie. Już wcześniej planowałam zakup gotowej mieszanki, ale gdy przeczytałam, że można się obejść bez niej, nie zastanawiałam się ani chwili dłużej. Mięsa nie trzeba kroić, rozbijać itp itd, więc czas przygotowania skraca się(...)masłem. Składniki (2 porcje): - filet z kurczaka podwójny - ulubione przyprawy (sól, pieprz, zioła, mielony czosnek lub gotowa przyprawa do kurczaka) - odrobina masła, oleju lub oliwy z oliwek Przygotowanie: 1. Kroimy filet na dwie pojedyncze piersi.  2. Z papieru do pieczenia odrywamy dwa kawałki o takiej wielkości, żeby bez problemu można było zawinąć w nie filety.  3. Środek

Kraina Tysiąca Smaków
Kieszonki drobiowe z suszonymi pomidorami podane z frytkami z marchewki 170

Dzisiaj polecam przepis na pyszne kiszonki z kurczaka z suszonymi pomidorami. Mięso podałam z pieczonymi frytkami z marchewki. Potrawa jest szybka i łatwa do przygotowania. Polecam!!! SKŁADNIKI : Kieszonki: 3 filety z piersi kurczaka, 1/2 słoiczka suszonych pomidorów DAGOMA, 1/2 łyżki papryki słodkiej mielonej, 1 łyżeczka rozmarynu, 1/2 łyżki pieprzu kolorowego, szczypta soli, 4 łyżki oleju, Frytki: 2 marchewki(...)wypełniam suszonymi pomidorami. Otwór spinam wykałaczką. Olej mieszam z papryką mieloną, rozmarynem, solą oraz pieprzem. Do marynaty wykładam kurczaka. Nacieram i odstawiam na 2 godziny w chłodne miejsce. 2. Kieszonki razem z marynatą przekładam do naczynia żaroodpornego. Naczynie przykrywam i piekę 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni. W czasie pieczenia mięso kilkakrotnie polewam wytworzonym w czasie pieczenia sosem

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kieszonki z kurczaka w smakach Podlasia i "Sekret" 124

plastry, a potem na słupki. Ułożyć pierś ładniejszą stroną do góry i ostrym nożem zrobić wgłębienie wzdłuż piersi. Trzonkiem noża obiadowego powiększyć "kieszonkę". Do środka włożyć 2-3 słupki mozzarelli, liście szpinaku i po 2-3 kawałki suszonych pomidorów. Można pomóc sobie, wpychając je trzonkiem noża (jak pokazuje zdjęcie obok). Oprószyć piersi z obu stron pieprzem i solą. Wierzch dodatkowo(...)polać olejem. Rozłożyć ok. 3 ździebeł trawy żubrowej. Na blachę przełożyć kieszonki z kurczaka (czarnuszką do góry). Na wierzchu rozłożyć 3-4 źdźbła trawy żubrowej. Piec w temperaturze 200 stopni (pieczenie z dołu i z góry) 30-40 minut. Podawać od razu po upieczeniu - pierś jest wtedy bardzo soczysta. ----- Podobne: Sznycle w smakach Hiszpanii Szpinakowe roladki z kurczaka Kieszonki

Weekendy w domu i ogrodzie
Polska tradycja kulinarna z kaczką w roli głównej 164

pieczenia. Mięsa z kaczki nie można traktować wysoką temperaturą – 160 st. C w zupełności wystarczy. Lepiej piec dłużej, niż spalić lub w „najlepszym” wypadku wysuszyć. Przyjęło się, że mięsa drobiowe są suche. Nic bardziej mylnego! Prawidłowo zrobiona kaczka powinna być krucha i jednocześnie wyjątkowo soczysta. Jako że kaczka sama w sobie jest tłusta, nie ma potrzeby dodawania tłuszczu do pieczenia(...)jabłek lub na przykład gruszek. Aby wydobyć z kaczki to co najlepsze, można ją zamarynować na kilka godzin przed pieczeniem. Kaczka „lubi” świeże zioła, jak np. rozmaryn. Jeśli nie planujemy pieczenia całej kaczki, możemy przyrządzić rozmaite potrawy np. z piersi. Mięso takie bardzo dobrze wypadnie jako dodatek do sałatki oraz jako wędlina na chleb. Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za reklamowy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!