pierś kurczaka - 14633 przepisów (strona:796/976)

KURCZAK PIECZONY MAŚLANO – CYTRYNOWY 158

masła dodać połowę pęczka natki pietruszki, resztę ziół, skórkę otartą z połowy cytryny, sól i czosnek przeciśnięty przez praskę. Dokładnie wymieszać. Wnętrze kurczaka posolić, wcisnąć sok z połowy cytryny (tej otartej ze skórki). Delikatnie poluzować skórę na piersiach i udach i włożyć równomiernie pod nią masło ziołowe ( jedną łyżkę odłożyć). Drugą połówką cytryny, solą, pieprzem i oliwą natrzeć kurczaka

Pieguskowa Kuchnia
Kaszotto z indykiem i warzywami z orientalną nutą 147

przyprawami wschodu. Potrawa wyszła przepyszna. Wyrazista, a zarazem delikatna w smaku. Na prawdę warto spróbować. SKŁADNIKI 500 g filetu z piersi indyka oliwa 2 opakowania kaszy jęczmiennej (2 x 100 g) 1 kostka rosołowa z kurczaka 1 brokuł 1 czerwona papryka 1 cukinia 3 ząbki czosnku 1 puszka mleczka kokosowego (400 ml) sól, pieprz, curry WYKONANIE Pierś z indyka umyć

Passions hobbies life
Serce prosto z piersi 309

U nas w domu gotuję ja i właściwie tylko ja. Młody czasami coś próbował, tylko że już z nami nie mieszka więc pichci całkiem smacznie, ale

Smaczna Pyza
Pieczony kurczak taco 135

Wracamy do naszej meksykańskiej przyprawy taco . Zobaczcie jak powstaje smakowity pieczony kurczak taco. Zawsze zastanawiałem się dlaczego tak mało jest w sklepach kurczaków w całości, czyli tych nie krojonych na pałki, udka i piersi. Doszedłem do wniosku, że wiele osób albo nie potrafi ich porcjować, albo zwyczajnie ten rodzaj drobiu jest tak duży, że trudno im go zjeść w całości

Kuchennyviral.pl
Zapiekanka z kurczakiem + film 154

sól pieprz bazylia suszona ostra papryka w proszku przepis Ryż gotujemy. Ugotowany ryż przelewamy zimną wodą i dokładnie odsączamy. Obraną cebulę kroimy w kostkę. Kurczaka kroimy w mniejsze kawałeczki. Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę i pierś z kurczka , doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę oraz koncentrat pomidorowy , dolewamy ćwierć szklanki wody i dokładnie mieszamy. Pod koniec smażenia

Smakowite Dania
Pyszny obiadek, kurczak na warzywach 277

Staram się zrobić coś co nie jest kaloryczne. Osoby które chcą zgubić kilka kilogramów mogą zjeść bez wyrzutów sumienia danie bardzo dobre, polecam. Przygotowanie mięsa –

Kuchnia Pokoleń
Delikatne curry z kurczakiem i warzywami 110

Kolejny obiad dla moich gości. Delikatne curry, mięsko i warzywa. Wystarczy pół godziny i danie gotowe. Smacznego. Czosnek obrać i bardzo drobno posiekać. Pora umyć, przeciąć

Kuchnia Pokoleń
Piersi kurze w pysznym sosie z dodatkiem młodego groszku i koperku 129

Przygotowując ryzykowałam jak zawsze. Postanowiłam zrobić coś innego z tego co mam w domu i w ogrodzie. Miałam na obiad siostry mojej mamy. Mieszkają dość daleko

Kuchnia Pokoleń
Chrupiące skrzydełka z kurczaka w glazurze pomarańczowej 186

Jest to doskonałe trik, kiedy chcemy we własnym domu odtworzyć przysmaki rodem z restauracji KFC. Ja panierkę najbardziej uwielbiam na skrzydełkach z kurczaka, dlatego w przepisie użyłam właśnie tej części kury. Oczywiście możecie również wykorzystać nogi lub piersi. Oryginalności przepisowi nadaje glazura, którą polewamy mięso pod koniec pieczenia. Nadaje mu ona niepowtarzalny smak. Zapraszam na przepis. Chrupiące skrzydełka z kurczaka

Mania Gotowania
Kurczak po myśliwsku w pomidorach 100

Nasza dzisiejsza wersja kurczaka alla cacciatore powstała z dodatkiem chilijskiego wytrawnego wina Cono Sur Bicicleta Merlot. Kurczak po myśliwsku w pomidorach 1 średniej wielkości kurczak Zagrodowy (2 uda, 2 pałki i 2 filety z piersi przekrojone dodatkowo na pół) 1 cebula pokrojona kostkę 2 ząbki czosnku drobno pokrojone 1 czerwona papryka pokrojona w paski 15 dag pieczarek pokrojonych w ćwiartki(...)suszonego pół szklanki oliwek, czarnych lub zielonych  opcjonalnie 1 łyżka kaparów oliwa lub olej do smażenia  natka pietruszki do dekoracji sól i pieprz do smaku Przepis na kurczaka po myśliwsku w pomidorach Kurczaka porcjujemy. Korpus, szyjkę i skrzydełka odkładamy (można je później wykorzystać np. do przygotowania rosołu). Kawałki kurczaka oprószamy mąką i smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Gulasz z indyka i salsiccia – obiad na niedzielę 276

proponuję przepis na gulasz z indyka i salsiccia . Jest to smaczne danie, które świetnie pasuje do ziemniaków, ryżu lub kaszy. Gulasz z fileta z piersi indyka, więc trzeba go traktować podobnie jak filet z kurczaka, tak aby mięso było miękkie i soczyste. Uwielbiam mięsne gulasze . U mnie to najczęściej obiad na dwa dni. Gotuję zatem większą porcję gulaszu, dzisiaj jedliśmy(...)salsiccia. Znacie tą znaną włoską kiełbasę na surowo? Świetnie pasuje na mielone lub do gulaszu z indykiem. Gulasz z indyka 4 – 6 porcji Składniki: 400 g fileta z piersi indyka 300 g surowej salsiccia 3 duże cebule 50 g masła 1 łyżka miodu 2 łyżki natki pietruszki 500 ml śmietany, 30 % 100 g creme fraiche lub kwaśnej śmietany

codojedzenia
Menu na tydzień – leftovers 195

ziemniakami Hasselback, pieczoną brukselką i sałatą Od środka aromatyczne cytrusy, z zewnątrz pachnące cytryną i tymiankiem masło, wsunięte pod skórkę na piersiach i udkach. Aromat i soczystość, a przy tym chrupkości dobrze wypieczonego mięsa. Takiego kurczaka lubimy najbardziej. Polecamy ten sposób pieczenia, z masłem rozsmarowanym z wierzchu. Kurczaka podaliśmy w towarzystwie pieczonej brukselki i ziemniaków Hasselback – to kolejny godny

Niedzielny kucharz
Zapiekanka drobiowo-serowa z otrębami owsianymi 107

Dziś mam dla Was najprostszy przepis na bardzo smaczną zapiekankę drobiowo- serową. Swoją zapiekankę zrobiłam z filetów z piersi indyka, ale równie dobrze można ją zrobić z kurczaka, albo wymieszać kurczaka z indykiem i zapewniam, że smak będzie tak samo rewelacyjny. Spróbujcie koniecznie Składniki (forma silikonowa 18cm): – 450g mięsa z filetów indyka – 100g twardego sera żółtego (u mnie

Smaki Armine
Pieczone roladki z indyka ze szparagami (Involtini di tacchino con asparagi al forno) 179

SKŁADNIKI 4 filety z piersi indyka 500 g zielonych szparagów 500 g pomidorków  100 g wędzonej szynki oliwa z oliwek s ó l, pieprz **** INGREDIENTI

La grande e la piccola cuoca
galantyna z pikantnym farszem z domowego ajwaru 189

czosnku, pokrojoną w drobną kostkę cebulę, pastę ajwar, oraz kaszę manną. Całość solimy i pieprzymy po czym wyrabiamy na jednolitą masę. Na blasze układamy tuszkę kurczaka ( skórą do dołu), nożem odcinamy cześć mięsa z piersi i układamy w miejscach w których był kręgosłup ( staramy się aby mięso na całej tuszce było rozłożone równomiernie). Teraz na tuszce  u kładamy farsz

Miód i pieprz
Gołąbki inaczej 209

Przepis Liście kapusty pekińskiej oddzielamy i odparzamy w gorącej wodzie około 4-5 min.Piersi kurczaka kroimy na kawałki i rozbijamy jak schabowe.Następnie pierś przyprawiamy ulubionymi przyprawami .Układamy kolejno jedno na drugim. Zaczynamy od kapusty następnie pierś potem ser żółty i plastry szynki lub boczku i zwijamy ściśle.Do naczynia żaroodpornego wlewamy 150 mili litrów wody lub bulionu (rosołu

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Pierś kaczki z żurawiną 117

Warto rozpoznać i docenić walory drobiu na talerzu - nie tylko kurczaka, który najczęściej gości na polskich stołach. Mięso z piersi kaczki jest delikatne, zdrowe i zachwyca intensywnym smakiem. Bez problemu kupicie je w wielu popularnych sklepach, np. w Lidlu. Ja jestem wielką fanką dań z kaczki, często wybieram te opcje w restauracjach porównując różne sposoby przyrządzenia. Poniżej przepis podpatrzony właśnie

Milion Smaków

Proponowane wyszukiwania