pierś kurczaka - 14633 przepisów (strona:733/976)

Kotlet de volaille'a 37215

Pyszne i soczyste kotlety drobiowe z chrupiącą skórkąKotlet de volaille'aSKŁADNIKI:pierś z kurczaka 1 szt podwójnamasło -12,5 dagjajko -1 sztbułka tarta -3 łyżkimąka -2 łyżkisól i pieprztłuszcz do smażeniaPRZYGOTOWANIE:Filety z kurczaka umyć, osuszyć, podzielić na 4 porcje, lekko rozbić tłuczkiem. Następnie obsypać filety solą i pieprzem. Masło mocno schłodzone, pokroić w słupki. Każdy słupek

Kuchnia Danusi
Indyk teriyaki z grillowaną marchewką i selerem naciowym 232

Składniki: 100 g piersi z indyka 1 łyżeczka sosu teriyaki 1 duża marchewka 100 g selera naciowego 1/2 woreczka brązowego ryżu 1 łyżeczka oleju sezamowego Przygotowanie: Pierś z kurczaka przekładamy do miseczki, polewamy sosem i dokładnie smarujemy po mięsie. Marynujemy co najmniej 3 godziny. Odstawiamy w chłodne miejsce. Ryż gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Po upływie czasu marynowania

Czarnawisienka
CHIŃSZCZYZNA - bilet do orientalnych smaków. 194

Wystarczy tylko ćwiczyć silną wolę, ewentualnie na lodówkę założyć kłódkę. No... dwie, tak dla pewności. Bo licho (pozostali domownicy) nie śpi. SKŁADNIKI: - 0,5 kg piersi indyka / kurczaka (u nas indor, ze  względu na nietolerancję kurczaka), - papryka - czerwona i żółta, - grzybki Mun, 25 dag, /Można kupić i poczytać o nich tu: kliknij - marchew, 2, - kukurydza, pół puszki, - ananas

Wypisz Wymaluj
Roladki drobiowe z brzoskwiniami 309

Pyszne roladki na słodko w płatkach kukurydzianychRoladki drobiowe z brzoskwiniamiSKŁADNIKI:piersi z kurczaka -1 podwójnabrzoskwinie w syropie  -4 sztmąka -2 łyżkipłatki kukurydziane -0,5 szkljajko -1 sztsól i pieprz PRZYGOTOWANIE:Filety drobiowe umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Podzielić mięso na 4 porcje. Następnie filety drobiowe cienko rozbić, oprószyć solą i pieprzem.Brzoskwinie, odcedzić z syropu, osączyć. Płatki

Kuchnia Danusi
Sałatka warstwowa z kurczakiem i serem feta 521

The post Sałatka warstwowa z kurczakiem i serem feta appeared first on KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
DROBIOWY GULASZ A'LA SZEGEDYŃSKI 199

kroimy w dużą kostkę, obsypujemy obiema paprykami, solą i wkładamy do lodówki na ok. 30 minut. Na rozgrzanym smalcu podsmażamy pokrojoną cebulę, kiedy się zezłoci dorzucamy czosnek oraz pierś z kurczaka. Obsmażamy całość  na dość dużym ogniu ciągle mieszając ok 10 minut. Następnie dodajemy odciśniętą i poszatkowaną kapustę kiszoną, liść laurowy, ziele angielskie i całość zalewamy bulionem, aby przykrył

Walijskie Pichcenie
Kęski drobiowe z piekarnika 329

Kęski drobiowe - mogą stanowić dodatek do obiadu, lub samodzielną przekąskę. 1 podwójna pierś z kurczaka 3 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka ostrego ajvaru przyprawa typu vegeta, pieprz, odrobina curry ok. 1 szklanka zmielonych płatków kukurydzianych 2 łyżki bułki tartej Mięso pokroić w cienkie pasy, skropić olejem, obsypać pieprzem i vegetą. Dodać ajvar i wymieszać tak, aby rozprowadzić równomiernie przyprawy. Zmielone

Praktyczna pl
Biały indyk – pomysł na świąteczny półmisek. 183

polewamy go kilkakrotnie słodką śmietaną wymieszaną z żelatyną. Podajemy z dużym widelcem i ostrym nożem. Każdy kroi sobie taki kawałek na jaki ma ochotę. Może to być również pierś z kurczaka. Co położymy i czy położymy dookoła to już nasza sprawa. Żelatynę należy rozpuścić w gorącej śmietanie. Po wyjęciu z pieca udziec schłodzić , polać śmietaną, schłodzić i czynności te powtórzyć

Kulinarny karnet Christophera
Sałatka gyros 494

Sprawdzona i pyszna sałatka na każdą okazję!. Przyprawa gyros u sprawdzonego sprzedawcy www.Skworcu.com.pl. Składniki na sałatkę: 1 mała kapusta pekińska, lub połowa dużej 2 piersi z kurczaka 2 czerwone cebule puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 2-3 łyżki przyprawy gyros 4-5 sztuk ogórków konserwowych oliwa, olej lub smalec do smażenia Sos: 3/4 szklanki majonezu 3/4 szklanki keczupu mały jogurt

Apetyczna babeczka
Roladki drobiowe z warzywami 306

Roladki wyszły bardzo smaczne.Roladki drobiowe z warzywami SKŁADNIKI:filety drobiowe- 1 podwójnezupa jarzynowa warzywa- 1 opaknatka pietruszki- 2 łyżkijajko - 1 sztmąka do obtoczeniabułka tartatłuszczsól i pieprzostra paprykabazylia suszonaPRZYGOTOWANIE:Pierś z kurczaka umyć, osączyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Podzielić mięso na 4 płaty, rozbić cienko tłuczkiem do mięsa, oprószyć solą i pieprzem. FARSZ Na patelnię wlać 3 łyżki oleju, wsypać

Kuchnia Danusi
Sałatka Cezara 454

Składniki na 4 osoby: 400g sałaty 2 Piersi z kurczaka 50g parmezanu 200g bagietu jajko 50ml oliwy sól, pieprz sok z cytryny Przygotowanie: Pierść z kurczaka myjemy i osuszamy na papierowym ręczniku, krojimy w długie plastry, opruszamy solą i pieprzem, i smażymy na rozgrzanej patelni przez ok 10-15min. Sałatę myjemy i rwiemy rękoma do misy. Bagiet krojimy

Kuchnia Łukasza
Tacos 245

każdym większym sklepie powinny być dostępne. Do swoich taco przygotowałam dwie salsy: guacamole oraz salsę z mango. Uważam, że pasują idealnie. Tacos Składniki: 400g zmielonej wołowiny lub pierś z kurczaka około 12-14 muszli tacos ½ czerwonej cebuli 2 ząbki czosnku 1/2 czerwonej papryki 1/2 zielonej papryki 1 pomidor 6-7 pieczarek 250 g kukurydzy z puszki ½ zielonej części cebulki dymki

Mania Gotowania
Makaron z gorgonzolą i brie 204

ciemnymi grzybami, gorgonzolą, brie i frankfurterkami. Jeżeli boisz się smaku ostrej gorgonzoli zastąp ją brie. Jako dodatek nie muszą  to być frankfurterki- możemy zastąpić je grillowaną piersią z kurczaka. Nie bójmy się eksperymentować  w kuchni. :)  Zaczynamy : Składniki:300 gr brązowych pieczarek400 ml gęstej śmietany 80 gr gorgonzoli80 gr brie400 gr makaronufrankfurterkisól, pieprznatka pietruszki Wykonanie:Gotujemy makaron według

Smaki Edyty
Paella mixta 203

wrzącej wody  1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1 duży pomidor obrany ze skórki 1 zielona papryka garść ugotowanej zielonej fasolki 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 2 piersi z kurczaka 12 krewetek 1 tuba mrożonych kalmarów 3 łyżeczki przyprawy do paelli sól olej do smażenia 1 cytryna Wykonanie: Najpierw  robimy sofrito , czyli smażoną bazę do naszego dania

Kulinarne przygody Gatity
Caponata 183

tłuszcz jak gąbka, wolę tego unikać. Caponatę z reguły podaje się na ciepło, ale dokonale też smakuje na zimno, np. do chleba. Bardzo pyszna jest również świeżo smażona pierś z kurczaka posmarowana gorącą caponatą. Polecam także przygotowanie większej ilości caponaty i zamknięcie jej w słoikach na zimę ! Caponata Składniki: 1 cebula pokrojona w kostkę 2 ząbki posiekanego czosnku 1 zielona

Kulinarne przygody Gatity