pierś kurczaka - 14133 przepisów (strona:400/943)

ZAPIEKANKA Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ I KURCZAKIEM 211

zalać sosem lub śmietanką, zapiec i gotowe. U mnie dzisiaj zapiekanka z fasolką szparagową :) Chyba jedna z moich ulubionych. SKŁADNIKI: 4 średniej wielkości ziemniaki, ugotowane w mundurkach 2 piersi z kurczaka 1/2 kg fasolki szparagowej, ugotowanej al dente 200 g świeżego szpinaku 150 g startego żółtego sera (ostrego) 200 ml śmietanki 30 % 2 szalotki 2 ząbki czosnku sól pieprz papryka(...)mielona słodka sos sojowy gałka muszkatołowa świeży tymianek olej A jak to zrobić: Piersi z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Przyprawić solą, pieprzem papryką i sosem sojowym. Mięso usmażyć na rozgrzanym oleju. Ziemniaki obrać i pokroić w grube plastry. Szpinak umyć, osuszyć. Wrzucić na rozgrzaną patelnie z odrobiną oleju i chwilę przesmażyć, dodając przeciśnięty przez praskę czosnek. Przygotować

Kuchnia w opałach
Karmelizowana pierś z kurczaka na gruszkowym carpaccio z borówkami 136

przystawek, deserów i dań kuchni tajskiej. Po degustacji i konsultacji z mężem zdecydowałam się na przystawkę. Z każdym łykiem wina rodził się jeden składnik i tak powstała karmelizowana pierś kurczaka na gruszkowym carpaccio z borówkami. Jak dla mnie połączenie doskonałe. Danie jest delikatne, niezbyt aromatyczne, wobec tego nie zakłóca intensywnego i różnorodnego bukietu wina. Wszystko wspaniale się komponuje i uzupełnia

Wiem co jem
Mini quesadillas czyli tortilla z... tostera :) - z pysznym farszem pieczarkowo-porowym z kurczakiem i serem żółtym. 620

prostu pychota :) SKŁADNIKI: (na 2 porcje po 4 szt) - ilości podaję jedynie orientacyjnie, wszystko zależy od własnych upodobań 2 placki tortilli 1/2 pora 10 małych pieczarek pół małej piersi kurczaka 5 dag sera żółtego 1. Kurczaka pokroić w drobną kostkę, doprawić (u mnie przyprawa kebab-gyros), usmażyć. 2. Por pokroić w cienkie plasterki, zeszklić na maśle. 3. Pieczarki przekroić

Kto ugości moich gości?
Sałatka z brokułem 381

hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Składniki: 1 duży brokuł, pierś z kurczaka, przyprawa gyros, papryka czerwona, ogórek świeży, 2 pomidory, 200g ryżu, 0,30 kg sera żółtego, sos ziołowy: oliwa z oliwek, oregano, szczypta soli i cukru, ząbek czosnku, pieprz Przygotowanie(...)wrzącej osolonej wody wkładamy ryż, gotujemy do miękkości, następnie studzimy. 2. Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą gyros. Na patelnię wlewamy odrobinę oliwy. Kiedy będzie już rozgrzana wykładamy mięso. Smażymy dopóki mięso nie będzie surowe. 3. Do wrzącej osolonej wody wkładamy różyczki brokuła, gotujemy do miękkości. 4. Warzywa myjemy,proimy w kosteczkę. 5. Wykładamy wszystkie składniki

Kuchnia Pełna Pasji
Kotlet de volaille 189

masła2 ząbki czosnku, drobno posiekane1 łyżka siekanej pietruszkisok z cytrynysól, pieprzPanierka:mąkabułka tartaroztrzepane jajko + odrobina mlekaSposób przygotowania:1. Składniki na masło ziołowe wymieszać i uformować 4 wałeczki.2. Piersi z kurczaka delikatnie rozbić na kotlety.3. Na każdą porcję mięsa nałożyć wałeczek masła ziołowego, zwinąć i spiąć wykałaczkami.4. Panierować w mące, mleku wymieszanym z jajkiem i bułce tartej.5. Smażyć

Kuchnia domowa Ani
Kieszonki z fetą 208

FETA JEST  SŁONY I W TAKICH KIESZONKACH DOBRZE SMAKUJEKieszonki z fetąSKŁADNIKI:filet z piersi kurczaka- 1 podwójnyjajko -1 szt sól i pieprzser feta - 150 gpłatki kukurydziane- 1 szklmąka -3 łyżkitłuszczPRZYGOTOWANIE:Ser feta pokroić w słupki. Płatki kukurydziane wysypać na ściereczkę,zmiażdżyć je wałkiem do ciasta. Filety drobiowe podzielić na 4 płaty. Piersi opłukać, osuszyć.W każdej piersi zrobić nożem

Kuchnia Danusi
Szaszłyki z grilla 249

wieprzowej2 paprykisól, pieprz, papryka, czosnek2-3 łyżki oliwy z oliwekpatyki do szaszłyków Wykonanie:Patyki zamaczamy w wodzie- na około 1 godzinę. To uchroni je przed spaleniem.Mięso myjemy. Piersi z kurczaka, wieprzowinę I boczek  kroimy w kostke . Dodajemy przyprawy I oliwę z oliwek. Odstawiamy do lodówki na min 30 min.To samo robimy z papryką. Mięso I paprykę nakładamy

Smaki Edyty
Roladki z serem w panierce z borowików, cebulki i amarantusa 169

Roladki z wypływającym serem i obłędną panierką. W każdym kęsie wyczuwalny jest smak leśnych grzybów i cebulki. Amarantus dodał dodatkowej chrupkości mięsu. 500 g fileta z piersi kurczaka 150 g żółtego sera Przyprawa do kurczaka Sól Pieprz Olej do smażenia Panierka: 15 g suszonych borowików  SKWORCU 0,5 szklanki   prażonej cebulki FANEX 0,5 szklanki amarantusa ekspandowanego

VioletoweKucharzenie
Roladki zapieczone w sosie z oscypkiem 180

Delikatne, rozpływające się w ustach mięsko z dodatkiem góralskiego oscypka, zapieczone w kremowo – pomidorowym sosie stanowią pyszny obiad lub kolację dla całej rodziny. 500 g fileta z piersi kurczaka Przyprawa do mięsa 200 g oscypka 4 duże ziemniaki Masło do wysmarowania formy 4 łyżki natki pietruszki Sos: 3/4 szklanki wody 1 czubata łyżka mąki pszennej 20 g kremowego serka topionego

VioletoweKucharzenie
ROLADKI DROBIOWE ZE SZPARAGAMI I MOZZARELLĄ 397

czasie sezonu na szparagi staram się jeść te warzywa tak często, jak to możliwe. Wczoraj pokazałam wam przepis na zupę szparagową , a dzisiaj przygotowałam roladki z piersi kurczaka nadziewane mozzarellą i szparagami. To danie może być bardziej dietetyczne, jeśli nie użyjecie do niego bekonu. Polecam :) Przepis ze zdjęciami krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy

Przepisy Aleksandry
Szaszłyki z kurczakiem i warzywami w ajvarze 343

kilka godzin lub dzień wcześniej. Gotowe szaszłyki podaję z sosem czosnkowym w wersji konkretnej, a w wersji lekkiej po prostu z ajvarem. Składniki (na 10 szaszłyków) : 1 podwójna pierś z kurczaka 2 małe cukinie 3 papryki (mogą być kolorowe) ok. 20 sztuk małych pieczarek (lub 10 dużych) 10 szalotek (lub 2 białe lub czerwone cebule) 10 pomidorków koktajlowych Marynata(...)naturalnego 1 mały, wyciśnięty ząbek czosnku 1 łyżeczka soku z cytryny szczypta soli, pieprzu, cukru, oregano lub czosnku niedźwiedziego listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Pierś z kurczaka myjemy, czyścimy z błon i kostek. Dzielimy na 20 kawałków. Solimy i wrzucamy do bardzo dużej miski. Cukiniom odkrawamy końce i każdą dzielimy na ok. 15 plastrów. Pieczarkom odrywamy

Poezja smaku
Proste obiady na 7 dni # 6 - Przepisy i lista zakupów do pobrania! 114

upieczona papryka, która została z wtorku 1/2 świeżej papryczki chilli  sok i skórka z 1/2 cytryny 3 łyżki oliwy extra virgin sól, pieprz do smaku 1 pojedyncza pierś z kurczaka (200 g) - w wersji wegetariańskiej można zamienić na 200 g czerwonej fasoli 1 łyżka oliwy do posmarowania kurczaka Przygotowanie: Ryż ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Zostaw do wystygnięcia. Połowę(...)Zetrzyj skórkę cytrynową i dodaj do sałatki. Sok z cytryny wyciśnij do małego słoiczka. Dodaj oliwę, sól oraz pieprz i wstrząśnij. Dodaj sos do sałatki i wymieszaj.  Pierś z kurczaka umyj, oczyść, oprósz solą i pieprzem i skrop oliwą. Grilluj na patelni grillowej lub zwykłej aż będzie rumiany z obu stron (możesz też upiec ją w piekarniku). Gotowego kurczaka

Chilli Czosnek i Oliwa
Kurczak vindaloo 83

idyjskiej w sklad tego dania wchodzi wiele przypraw, dzieki czemu mieso jest miekkie, soczyste i aromatyczne.  Wraz ze mna danie to przygotowaly Mirabelka i Siaska . Składniki: 2 piersi z kurczaka 4 ząbki czosnku wyciśnięte przez praskę 2 centymetry świeżego, startego imbiru 1 łyżeczka przyprawy garam masala 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżeczka mielonego kminu 0,5 łyżeczki pieprzu kajeńskiego(...)misce przygotować marynetę - wymieszać czosnek i ibir, sok z cytryny i ocet winny z przyprawami (garam masalą, kolendrą, kminem, pieprzem kajeńskiem i gorczycą) i oliwą. Do marynaty dodać pierś z kurczaka pokrojną w dość dużą kostkę. Dokładnie wymieszać, aż przyprawy pokryją mięso, przykryć folią i odstawić do lodówki na kilka godzin.  Na patelni rozgrzać olej i przesmazyć

Codzienne Gotowanie
Qurrito z sałatką 394

trzech, ale pozostałe mają już mniejsze znaczenie ;) Żeby nie było tak całkiem fastfoodowo, nasze qurrito podamy z najprostszą z możliwych (i chyba przez to moją ulubioną) sałatką. Składniki: - pierś z kurczaka - tortilla (bądź kilka) - sos barbecue (w oryginalnym przepisie Piotrek użył gotowego) - kulka mozarelli Marynata do mięsa: - chilli - pasta z ostrej papryki (w oryginale tabasco) Panierka: - 100 g mąki(...)łyżeczki kolendry - 1/2 łyżeczki soli Sałatka: - dowolny mix sałat - kilka pomidorów - ogórek zielony - łyżka oliwy z oliwek - łyżka oleju balsamicznego - sól, pieprz Najlepiej zacząć od zamarynowania mięsa. Pierś z kurczaka kroimy w paski i marynujemy w chilli i łyżeczce ostrej pasty (albo tabasco). W czasie marynowania możemy zrobić sobie sałatkę. Sparzone pomidory kroimy w kostkę, obranego ogórka w półplasterki, wszystko

Kulinarne zapędy Kokosa
Pieczone kotlety drobiowe z warzywami 314

drugi dzień można je po prostu odgrzać. A co do nich? Wystarczy ulubiona surówka czy sałata. Przepis na 12 sztuk. Pieczone kotlety drobiowe z warzywami: 500 g piersi z kurczaka lub indyka 1 średnie jajko 1 duża cukinia lub 2 mniejsze 2 marchewki 1 nieduża cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki mąki pszennej lub ryżowej 2 łyżki bułki tartej(...)łyżeczka suszonego estragonu lub cząbru 3-4 łyżki posiekanego koperku lub szczypiorku sól morska świeżo mielony pieprz listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='500 g piersi z kurczaka lub indyka 1 średnie jajko 1 duża cukinia lub 2 mniejsze 2 marchewki 1 nieduża cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki mąki pszennej lub ryżowej 2 łyżki bułki tartej

Poezja smaku

Proponowane wyszukiwania