mamy pewność, że "wiemy co jemy". Polecam. Domowy McWrap - Klasyczny Chrupiący Kurczak jak z McDonald's - Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka czosnek w proszku słodka papryka w proszku pieprz sól (ewentualnie możemy dodać przyprawę do kurczaka) panierka: 100 g płatków kukurydzianych 7 łyżek bułki tartej 2,5 łyżki mąki pszennej mąka do obtaczania jajko rozbełtane z ok. 2 łyżkami(...)innego żółtego sera Domowy McWrap - Klasyczny Chrupiący Kurczak jak z McDonald's - Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka kroimy na paski o grubości ok 2 cm. Następnie dodajemy wszystkie przyprawy (ich ilość według uznania lub ok. 1/3 łyżeczki każdej z przypraw, przyprawy do kurczaka warto dodać większą ilość). Dokładnie mieszamy, tak aby pokryć przyprawami każdy kawałek mięsa. Płatki kukurydziane
Słodka Stronamamy pewność, że "wiemy co jemy". Polecam. Domowy McWrap - Klasyczny Chrupiący Kurczak jak z McDonald's - Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka czosnek w proszku słodka papryka w proszku pieprz sól (ewentualnie możemy dodać przyprawę do kurczaka) panierka: 100 g płatków kukurydzianych 7 łyżek bułki tartej 2,5 łyżki mąki pszennej mąka do obtaczania jajko rozbełtane z ok. 2 łyżkami(...)innego żółtego sera Domowy McWrap - Klasyczny Chrupiący Kurczak jak z McDonald's - Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka kroimy na paski o grubości ok 2 cm. Następnie dodajemy wszystkie przyprawy (ich ilość według uznania lub ok. 1/3 łyżeczki każdej z przypraw, przyprawy do kurczaka warto dodać większą ilość). Dokładnie mieszamy, tak aby pokryć przyprawami każdy kawałek mięsa. Płatki kukurydziane
Słodka Stronajestem wyjątkiem ale coraz częściej używam alternatywnych panierek. Jeśli już mam zamiar użyć tartej bułki to wolę ją zrobić sama. Ostatnio kupiłam przyprawę do kurczak (myślałam, że to przyprawa), okazało się jednak, że to była przyprawiona tarta bułka. Raczej nie przypadła mi do smaku. Sznycel z kurczaka przyrządzam często z fileta piersi kurczaka. Jest to danie uwielbiane przez moje dzieci(...)zielonym groszkiem i surówką . Im bardziej kolorowo na talerzu tym lepiej! Sznycel z kurczaka Składniki: 4 porcje 2 duże filety z piersi kurczaka, około 500 g czarny pieprz i sól do smaku 50 g masła do smażenia Panierka orzechowa 50 g pestek dyni 30 g łuskanych nasion konopi 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 3 łyżki nasion słonecznika 1 łyżeczka suszonych
codojedzeniazwykłego kotleta - może i wygląda tak samo, ale w smaku na prawdę czuć różnicę! SKŁADNIKI: 1 podwójna pierś kurczaka 2-3 łyżki chrzanu (ze słoiczka) 1 łyżka masła orzechowego (lub zmielonych orzechów ziemnych) 1 łyżka śmietany 12% lub 18% Panierka: mąka jajka/mleko (ja czasem zamiast jajka używam do panierowania samego mleka - sprawdza się:) bułka tarta zmielone/drobno posiekane orzechy
Kto ugości moich gości?kurczaka. Soczyste, mało kaloryczne i w sam raz na niedzielny obiad lub jako dodatek do kanapek. Bez żadnych panierek, bez smażenia w głębokim tłuszczu, czyli lekko, pikantnie i w sam raz :-) Składniki: w duże piersi z kurczaka 2 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy 2 łyżki ostu balsamicznego 2 łyżki sosu sojowego
pieprzny smaczekużyć również filetów z udek kurczaka (czyli bez kości i skóry), ale wersja z piersią kurczaka jest ciut delikatniejsza. Niebawem na blogu pojawi się także przepis na kotlety mielone drobiowe, które mam nadzieję również Wam przypadną do gustu. Polecam także przepis na kotlety w panierce w wersji tradycyjnej oraz z pieczarkami lub jajkiem sadzonym , które również znajdziecie u mnie
Kulinarne Przebojeużyć również filetów z udek kurczaka (czyli bez kości i skóry), ale wersja z piersią kurczaka jest ciut delikatniejsza. Niebawem na blogu pojawi się także przepis na kotlety mielone drobiowe, które mam nadzieję również Wam przypadną do gustu. Polecam także przepis na kotlety w panierce w wersji tradycyjnej oraz z pieczarkami lub jajkiem sadzonym , które również znajdziecie u mnie
Kulinarne Przebojekuchni i wielbicieli nowych, ciekawych smaków. Tortilla z Chrupiący m Kurczakiem i Sosem Mio dowo - Musztardowym - Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka czosnek w proszku słodka papryka w proszku pieprz sól (ewentualnie możemy dodać przyprawę do kurczaka) panierka: 100 g płatków kukurydzianych 7 łyżek bułki tartej 2,5 łyżki mąki pszennej mąka do obtaczania jajko rozbełtane z ok. 2 łyżkami(...)Wszystkie składniki na sos dokładnie mieszamy ze sobą i odstawiamy w chłodne miejsce do zgęstnienia. Piersi z kurczaka kroimy na paski o grubości ok 2 cm. Następnie dodajemy wszystkie przyprawy (ich ilość według uznania lub ok. 1/3 łyżeczki każdej z przypraw, przyprawy do kurczaka warto dodać większą ilość). Dokładnie mieszamy, tak aby pokryć przyprawami każdy kawałek mięsa. Płatki
Słodka Stronałyżki majonezu 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka siekanej pietruszki / koperku trochę soli, pieprzu bułka tarta do panierki olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Do miski wbić jajka, dodać majonez i pozostałe składniki marynaty. Wymieszać. 2. Schab / piersi z kurczaka lekko rozbić. Mięso włożyć do marynaty na kilka godzin lub nawet na całą noc. 3. Przed smażeniem kotlety wyjąć
Kuchnia domowa Anikotletów... Są naprawdę bardzo smaczne i soczyste, a dzięki płatkom nabrały delikatnie serowego posmaku. Polecam! 2 pojedyncze piersi z kurczaka (około 500g) 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/3 łyżeczki papryki ostrej (lub wg smaku) sól ziołowa/ prowansalska pieprz Panierka: 2 jajka płatki drożdżowe Ponadto: tłuszcz do smażenia Umyte oraz osuszone piersi należy przeciąć na mniejsze kawałki. Następnie mięso delikatnie
Di gotujePanierka: 2 szkl mąki 1 mała łyżka soli 1/2 łyżki tymianku 1/2 łyżki bazylii 1/3 łyżki oregano 1 łyżka soli selerowej 1 łyżka czarnego pieprzu 1 łyżka gorczycy całej ale lekko rozgniecionej 4 łyżki papryki słodkiej 2 łyżki czosnku granulowanego 1 łyżka suszonego imbiru(...)łyżki białego pieprzu 1/2 łyżki papryki ostrej. Dodatkowo: 2 jajka Olej do smażenia Kawałki kurczaka np. Udka, skrzydełka lub kawałki piersi z kurczaka - mogą to być kawałki kurczaka surowe lub wcześniej ugotowane. Wykonanie: Wszystkie składniki z panierki wymieszać. Kawałki kurczaka najpierw obtoczyć w panierce potem w jajku i jeszcze raz w panierce. Jeżeli kawałki kurczaka są surowe smażyć
Olga Piecze i Gotujegotowe kotlety, uczyniłam z niego marynatę. Mięso wyszło niesamowicie soczyste i delikatne, idealnie połączyło się smakiem z migdałową panierką. Zresztą, jestem pewna, że jeśli zrobicie sobie pierś w migdałach według mojego przepisu, do czego Was ogromnie zachęcam, przyznacie mi rację! :) Pierś kurczaka panierowana w migdałach Składniki: Marynata (3 łyżki musztardy, 3 łyżki jasnego miodu, 2 łyżki jasnego sosu sojowego(...)łyżeczka białego pieprzu) 300 g piersi kurczaka jajko 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 100 ml ciemnego piwa mąka do panierowania 150 g płatków migdałowych sklarowane masło (masło ghee) lub olej rzepakowy do smażenia Połączyłam dokładnie składniki marynaty, odstawiłam na 10 minut. Kurczaka w tym czasie pokroiłam na plastry, nie rozbijałam. Plastry
Kuchnia Prezydentowejfilet z kurczaka nie był suchy. Na co uskarża się wiele osób. I nie trzeba tu żadnych cudownych marynat, panierek itd itp. Śmiało można powiedzieć, tajemnica tkwi w naszych rękach, wystarczy się tylko pilnować podczas obróbki. 😉 filet z piersi kurczaka jajko sól i czarny pieprz łyżeczka skórki otartej z cytryny 1/3 łyżeczki suszonego czosnku 1/2 łyżeczki masła Jajko(...)niż świeży starty, a dwa to osobiście o tej porze nie sięgam po świeży. Zazwyczaj robi się już wyrośnięty, każdy ząbek rozpiera zalążek na nową roślinę, którego powinniśmy unikać. Pierś przekrawamy na pół i lekko rozbijamy, to spowoduje lepsze wnikanie przypraw w głąb mięsa. Odstawiamy na 10 - 15 minut. Gorącą patelnię przecieramy masełkiem i układamy filety. Uwaga
Dieta moja pasjapołączyć. Wyszło fajnie choć mój Ł. marudził, że nie ma jego ulubionego zwykłego kotleta w panierce oj ile miałam do słuchania. Zapraszam... Skala smaku 7/10- niestety sezam się szybko przypala więc w czasie smażenia trzeba być czujnym :) Kotlety mielone z piersi kurczaka - składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 średnia cebula 1 ząbek czosnku 1 jajko 1 kajzerka mleko
Kubki smakułyżeczka słodkiej papryki, 0,5 łyżeczki ostrej papryki, 1 szkl. mąki, 0,5 szkl. mleka Panierka: mąka pszenna Dodatkowo: olej do smażenia Wykonanie: Skrzydełka i pierś myjemy, osuszamy ręcznikiem. Skrzydełka przekrajamy na pół, okrajamy też tzw. „lotkę” . Pierś z kurczaka kroimy w paski. Przekładamy mięso do miski i posypujemy wszystkimi przyprawami. Dokładnie mieszamy, tak aby każdy kawałek
Passion of Cooking