praskę czosnkiem. Przyprawione plastry smażymy na patelni. Następnie na usmażoną cukinię nakładamy fetę i całość zwijamy w pakieciki. Paluszki z kurczaka w chrupiącej panierce z płatków kukurydzianych. Składniki na 4 porcje: 1 duża pierś z kurczaka(...)250g płatków kukurydzianych 2 jajka curry tymianek sól pieprz Sposób wykonania: Pierś z kurczaka kroimy na małe kawałki, tak aby nadać im kształt paluszka. Mięso łączymy z 2 łyżkami oliwy z oliwek, curry, tymiankiem, solą i pieprzem Najlepiej przyprawić kurczaka dzień wcześniej, nabierze wtedy intensywniejszego smaku. Paluszki z kurczaka obtaczamy najpierw w jajku, później dokładnie obsypujemy je pokruszonymi wcześniej płatkami
Kuchnia Pani Wiosnynaszej ulubionej knajpce wietnamskiej każde z nas ma swoje ulubione dania. Mój Mąż zamawia(ł) zawsze "kurczaka specjalnego po chińsku", czyli kąski z piersi w chrupiącej panierce z sosem sojowo - warzywnym, stąd tytuł wpisu. Ja z kolei mam kilka dań - pewniaków. Ogólnie uwielbiam kuchnie chińską, wietnamską i japońską - generalnie wszelkie orientalne smaki są mi bliskie. I choć moja wiedza(...)specyfiki. Kiedy warzywa były miękkie wystarczyło zagęścić sosy mąką i gotowe. Niestety nie doszłam jeszcze jak w naszej knajpce przygotowują pyszną, chrupiącą panierkę do mięsa - dlatego mojego chińczyka podaję z typowo polskim kotletem "schabowym" z piersi kurczaka ;) Tyle tylko, że do przyprawienia mięsa oprócz soli i pieprzu używam sproszkowanego kokosa, żeby nadać mu delikatny smak egzotyki. Mój Mąż jest zachwycony
Kuchnia po mojemu30cm) 1/3 główki sałaty lodowej 1 pomidor 1/2 ogórka świeżego 1/2 małej puszki kukurydzy 10 dkg sera żółtego wędzonego (w kawałku) 1 duża pierś z kurczaka sól, pieprz 2 łyżki posiekanego szczypiorku Panierka: 2 łyżki mąki 1 jajko 2 łyżki mleka ok 100g sezamu Smażenie: 1 szklanka oleju Sos: 1/2 szklanki ketchupu pikantnego 1/2 szklanki majonezu 1/4 szklanki przegotowanej zimnej
Kuchnia w czekoladziepiersi z kurczaka (bardziej soczyste wychodzą z piersi) wiórki kokosowe (ciężko mi powiedzieć ile gdyż to zależy od ilości kawałków i grubości panierki) 2 jajka + ew. odrobina mleka mąka pszenna Olej do smażenia Piersi z kurczaka (lub schab) myjemy i kroimy na takie kawałki jakie chcemy potem uzyskać po usmażeniu nuggetsów (zatem nie za duże, nie za małe). Najpierw
JedzeniomaniaJeżeli szukacie innego pomysłu na piersi z kurczaka niż te smażone w panierce to polecam te szybkie danie jednogarnkowe. Filety z kurczaka duszone z ziemniakami w białym winie i bulionie drobiowym. Z dodatkiem rozmarynu i soku z cytryny. Składniki na 2-3 porcje: 2 duże filety z kurczaka 2 ząbki czosnku, pokrojonego w plasterki 500 g ziemniaków, pokrojonych(...)centymetrowe plasterki 1 łyżka oliwy sól, pieprz kilka gałązek rozmarynu 1 łyżeczka soku z cytryny 125 ml białego wina 250 ml bulionu drobiowego Filety z piersi umyć, osuszyć, przekroić na pół. Oprószyć solą i pieprzem. Na głębokiej patelni rozgrzać oliwę. Usmażyć filety po 2 minuty z każdej strony. Zdjąć z patelni i odłożyć. Pokrojony w plasterki czosnek, podsmażyć przez
Moja Galeria SmakuSkładniki: * 1 podwójna pierś z kurczaka * około 1/2 kg pieczarek * starty żółty ser na tarce o dużych oczkach * jajko i bułka tarta do panierki * olej do smażenia * sól, pieprz i ulubione przyprawy Wykonanie: Pierś z kurczaka rozkroić, rozbić tłuczkiem na cienkie kotlety. Z obu stron doprawić solą, pieprzem i ulubionymi przyprawami. W jednej miseczce rozklepać jajko, w drugiej wysypać bułkę
Zrób to smacznieniż zawsze to, polecam Ci ten przepis na kotlety francuskie drobiowe . To prosty do zrobienia posiłek z wykorzystaniem filetu z piersi kurczaka. Nie są to ani typowe kotlety mielone, ani też filet w panierce. Warto zrobić i przekonać się samemu. Zdecydowanie warto! Zerknij też na przepis w którym połączyłam piersi z kurczaka z ziemniakami - kotlety z ziemniaków
AniaGotuje.plczosnkowym . Czasami trzeba zgrzeszyć :) Składniki marynaty do mięsa: duża pierś z kurczaka (moja ważyła 450 g) 1/2 płaskiej łyżeczki soli 1/4 płaskiej łyżeczki pieprzu 1/2 płaskiej łyżeczki papryki ostrej 1 czubata łyżeczka papryki słodkiej 2 duże ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 1 łyżka oliwy Składniki ciasta na panierkę: 1 duże jajko 90 ml mleka 100 g mąki pszennej(...)oleju rzepakowego do smażenia Wykonanie: Piersi z kurczaka kroimy na plastry o grubości około 8 mm -1 cm. Mięso wkładamy do miski. Dodajemy wszystkie składniki marynaty i całość bardzo dokładnie mieszamy. Mięso przykrywamy i wkładamy na kilka godzin do lodówki. Mięso można przyprawić dzień wcześniej i włożyć do lodówki na całą noc. Ciasto na panierkę przygotowujemy przed samym smażeniem stripsów
Smak mojego domuzupelnie zaskakujacego.Proponuje dzis delikatna i smacza panierke marchewkowo-migdalowa.Pasuje do kazdego rodzaju miesa,choc smakosze twierdza ,ze najlepiej nada sie do delikatnego miesa z piersi z kurczaka lub indyka.Dodatek migdalow sprawi,ze panierka bedzie chrupiaca i naprawde aromatyczna.Skladniki na 4 kotlety:4 kotlety z indyka ( lub kurczaka) po 100-120 g2 spore marchewki4 lyzki migdalow w slupkach2 lyzki maki3 lyzki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!pomocą panierki wykonanej z płatków kukurydzianych. W porównaniu z panko tutaj czuć trochę kukurydziany posmak z tych płatków, ale zaletą jest to, że grubość panierki sami możemy ustalić podczas ich rozgniatania. Składniki pierś z kurczaka 50 g płatków kukurydzianych 1 szklanka mąki 0,5 szklanki wody 1 jajko 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka olej do smażenia Przygotowanie(...)Pierś umyć, odciąć tłuste tkanki od kurczaka. Pokroić w dość sporą kostkę. 2. Jajko, wodę, mąkę i przyprawę do kurczaka miksujemy do uzyskania konsystencji ciasta naleśnikowego. W razie potrzeby dodajemy więcej wody lub mąki. Płatki kukurydziane wkładamy do woreczka foliowego i zgniatamy ręką, do wielkości jaką chcemy uzyskać, u mnie średnio z jednego płatka zostają 4 części. Kawałki kurczaka najpierw
zjem to blog kulinarnymamy inny smak. Składniki: pierś z kurczaka 3 połówki ser gouda 10 plastrów ogórek konserwowy 5 szt sól,pieprz do smaku. Panierka: płatki kukurydziane ( zblenderowane) 3 szklanki jajka 2 szt olej do smażenia. Wykonanie: Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy w plastry. Każdy plaster solimy i pieprzymy. Kładziemy po plastrze sera oraz po krojonego ogórka. Zwijamy
Różowa kuchniaDelikatne w smaku burgery z piersi z kurczaka z serem żółtym, w panierce z dodatkiem sezamu. Świetnie nadają na obiad dla dzieci. Aby były mniej tłuste, można je chwilkę podsmażyć na patelni, a następnie włożyć do piekarnika - wtedy mniej nasiąkną tłuszczem. Mogą być serwowane w formie obiadu, np. z ziemniakami i surówką lub w formie burgera w bułce
Kuchnia MagdaLenyCoś dla miłośników klasycznych smaków - pierś z kurczaka panierowana w baaardzo chrupiącej panierce usmażona na złoto. Proste, nie wymagające finezji i fantastyczne w smaku. Można podawać na wiele różnych sposobów - z puree ziemniaczanym i brokułami jak tutaj lub pokrojone w niewielkie podłużne kawałki podawane z sosami do maczania (niezawodna opcja na niewielką domówkę). Świetnie smakuje też na zimno
Milion Smakówkażdego to co lubi, tak się wprawiłam, że w odpowiedniej kolejności przygotowuję je już błyskawicznie. Powstają z kurczaka bez dodatków, z kurczaka z cebulą, z łopatki z cebulą i z łopatki bez cebuli. Odkąd odkryłam w sklepach super panierkę - bułkę tartą ze złocistym lnem mielonym (po 50% bułki i 50% lnu) ich przygotowywanie stało się prawdziwą przyjemnością. Zawsze(...)ziarna sezamu, by było jeszcze troszkę zdrowiej i co najważniejsze smaczniej. Moja Rodzinka bowiem kotlety uwielbia... :-)W takiej wersji to nawet mnie one smakują, ta panierka ma super smak. Polecam :-)Składniki:- mięso z piersi kurczaka lub z łopatki wieprzowej (lub wedle uznania)- drobno pokrojona cebula (opcjonalnie)- sól i pieprz do smaku- olej kokosowy do smażeniaDo panierowania:- bułka tarta ze złocistym
Smaczne Zdrowebardziej odświętny). Lekko rozbite piersi kurczaka przyprawione solą i pieprzem, posmarowane mascarpone z dodatkiem suszonych pomidorów, zwinięte w rulonik, ugotowane, a następnie obtoczone w panierce i usmażone. Przyrządzenie kurczaka w ten sposób (od pokrojenia piersi do usmażenia roladek) nie zajmie Wam więcej niż półtorej godziny (a nawet mniej). Czas na ugotowanie drobiowych ruloników oraz ich przestudzenie można wykorzystać na przygotowanie
MyCookBook.pl