"Sezon na truskawki dawno w Polsce rozpoczęty, mimo masy zagranicznych odmian, nareszcie pojawiły się polskie owoce! Nie mogłam się powstrzymać, na obiad koniecznie musiałam przygotować coś
Słodkie PrzyjemnościPieróg, czyli mięsko i warzywa zapieczone w delikatnym cieście. Składniki na ciasto: -1,5 dkg drożdży -płaska łyżeczka cukru -ok. 2,5 szklanki mąki -szklanka ciepłej wody -2 łyżki oleju -szczypta soli -jajko do smarowania Składniki do wypełnienia: -pierś z kurczaka -papryka -suszone pomidory -cebula -plastry żółtego sera -przyprawa barbecue -słodka papryka -sól, pieprz -olej
Maminek kulinarnyJakie plany na Sylwestra? Organizujecie domówkę lub wybieracie się do znajomych? Podpowiem Wam co przygotować dobrego, aby zachwycić gości! Przepisów jest wiele, każdy znajdzie coś dla
Moja smaczna kuchnia13 grudnia, w sobotę znów popędziłam jak na skrzydłach do Warszawy. Dzięki zaproszeniu od firmy ALPRO ( i również SANTE ) miałam możliwość wziąć udział w fantastycznych ( jak
Ostra na SłodkoMoje leniwe są nie bardziej niż ja dzisiaj :-P Postanowiłam je zrobić ponieważ od dłuższego czasu bombardują nas reklamą na fix - grrrrryyyyy!!! jak do czegoś takiego
Bon Appetit MałgorzatySkoro był barszcz to czas na uszka z farszem z domowej, kiszonej kapusty z grzybami, które zebrał jesienią mój mąż. Do wigilijnego barszczu takie uszka są
Bernika - moj kulinarny pamietnikLekko strawne i bez grzybów. Pierożki dla dzieci i osób na lekkich dietach. Ciasto bez mleka i jajek. Na wigilijną kolację, zamiast uszek z grzybami i
prawdziwe jedzenieTak jak obiecałam dzisiaj zamieszczam uszka do barszczu wigilijnego z poprzedniego przepisu. Są naprawdę bardzo proste do zrobienia, a smakują wyśmienicie. Można je tak
Zakręcony WidelecBardzo dobre danie, które powstało głównie w celu zagospodarowania pieczonych resztek ptasich. Miałam trochę mięsa z perliczki i resztki przepiórki. Idealna
Stare GaryZnakomity dodatek do wigilijnego barszczu. Właściwie to pierożki są pyszne i bez barszczu. Ciasto ładnie się wałkuje i formuje. Mogłam pewnie jeszcze chwilę poczekać żeby trochę
Stare GaryFarsz : 350 g ugotowanych ziemniaków 300 g serka śmietankowego ( z wiaderka ) 350 g wędzonego boczku ( parzonego ) 1 duża cebula sól morska do smaku pieprz kolorowy do
Ewa w kuchniNadzienie : 1,5 szk kurek blanszowanych 1 cebula 3 suszone pomidory ( odsączone z oleju ) 1 czubata łyżka kaparów 1,5 szk warzywnej mieszanki chińskiej ( mrożonej ) 1
Ewa w kuchniNadzienie : 300 g półtłustego twarogu 2 brzoskwinie 2 łyżki kaszy manny ( błyskawicznej ) cukier do smaku Ciasto : 500 g mąki pszennej typ 500 + do podsypywania 250 ml
Ewa w kuchni