Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Naleśniki z serem w wersji pieczonej z sosem śmietanowym!! Jak dla mnie smakują o wiele lepiej od
Marta GotujeNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
W garach u GosiPieczone ravioli, które dziś chciałam Wam zaprezentować, z pewnością przypadną do gustu wielbicielom tradycyjnych pierogów i drożdżowych, słonych wypieków. Pierożki wypełnione s ą wołowym ragù, niezwykle aromatycznym sosem mi ę sno-pomidorowym, który nadaje daniu wyjątkowego charakteru. Ravioli doskonale smakują na ciepło i zimno z sosem pomidorowym lub czosnkowym. Polecam serdecznie(...)birra fresco 1/2 bicchiere di panna da cucina 5 g di zucchero 5 g di sale 1 uovo Altri ingredienti 1 uovo 2-3 cucchiai di parmigiano grattugiato PRZYGOTOWANIE Ciasto drożdżowe W miseczce przygotowujemy rozczyn. Rozkruszone drożdże rozcieramy ze śmietaną i cukrem. Przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 30 minut. W międzyczasie w garnuszku na małym
La grande e la piccola cuocatypowych wiosennych dań a ja uwielbiam zapach świeżego, posiekanego koperku I buraczki z botwinki…są delikatne, szybciutko się gotują, smakują po prostu buraczanie A co w planach? Pierogi z botwinką… Nie jadłam, nie wiem jak smakują, ale jestem niezmiernie ich ciekawa Niebawem na blogu, jak tylko buraczki troszkę podrosną. Pamiętam, że jak byłam mała, rodzice zawsze(...)koperkiem i opcjonalnie z masłem i jajkiem 4.9.1 http://mieszamwgarnku.pl/zupy/botwinka-zupa-mlodych-buraczkow-bez-smietany/ MieszamWGarnku Artykuł Botwinka – zupa z młodych buraczków bez śmietany pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuKopytka z ugotowanych i rozgniecionych na puree ziemniaków. Dodatkiem jest mąka pszenna i jaja. Można pominąć dodanie jaj, dosypać wtedy mąki ziemniaczanej (1 jajko = 1 łyżka
Zasmakuj Kuchniporównania, ale... w obu książkach są raczej łatwe do wykonania rzeczy, ale u Ewy Wachowicz jest szczerość. U pani Magdy miałam takie odczucie, że próbuje mi się wcisnąć, że pierogi ruskie czy kurczak pieczony na butelce z piwem to jej patent. I wiało nudą. Tutaj nie wieje, tu jest moim zdaniem ciekawie. I przede wszystkim jest szczerze. To jest(...)raczej ogólnodostępne. Znajdziecie tu przepis na domowy chrzan, na chleb owsiany, śledzie, zupy i kremy. Jest również spaghetti. Są gołąbki, ale w żurku. Gęś, rybka, krokiety... No i ciasta... Niby nic odkrywczego... Ale są szarlotki, serniki, rafaello, snickers, cappuccino, piernik na święta - wszystko co dobre pod ręką ;) Chętnie wypróbuję ciasto na maślance. Widać, że wszystko jest przygotowane z pasją. Mnóstwo
Kraina Tysiąca SmakówNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
W garach u GosiZapraszam na obiad z resztek , gnocchi z boczkiem i groszkiem. Gnocchi czyli kluski ziemniaczane są tradycyjnym wyrobem włoskim. Są małe, na ogół zaokrąglone. Przypominają polskie kopytka
codojedzeniaSkoro wczoraj podałam Wam przepis na frużelinę, dziś proponuję pancakesy, które doskonale z nią smakują. Pancakesy to tradycyjne, grube naleśniki, zwykle serwowane na śniadanie w amerykańskich
W mojej kuchniPamiętam moje pierwsze knedle...Robiłam je w poprzednie wakacje. Były to knedle ziemniaczane, a że nie mam praski, żeby je przez nią przecisnąć, musiałam 'zgnieść' je
chili & sugarNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
W garach u GosiPyzy, kluski, pierogi, wszystkie chętnie jedzone przez moją rodzinę. Wystarczy bułka zrumieniona na maśle, dobra oliwa, domowy sos lub sałatka żeby przygotować szybką przekąskę lub dodatek do dania głównego. Jakby nie było Kuchnia Polska kluską stoi. Bardzo często szukam inspiracji w starych przepisach i przygotowuję lżejsze i zdrowsze wersje popularnych potraw. Do moich ulubionych zamienników należy kasza jaglana. Świetnie(...)przykrywką. Kaszę z groszkiem przełożyć do melaksera, dodać jajo, mąkę pszenną i ziemniaczaną, zmiksować na gładką masę. Jeśli masa będzie zbyt rzadka dodać mąki pszennej lub jaglanej. Ciasto podzielić na mniejsze porcje. W dłoniach zrolować wałki średnicy 1-2 cm, położyć na deskę posypaną mąką, spłaszczyć dłonią, pokroić na kopytka. Kopytka wkładać do wrzącej wody z dodatkiem soli
SzczyptaSmaQOj boskie są te racuszki, gdybym mogła, to jadłabym je codziennie, ale o wagę trzeba dbać J No reklamować chyba ich zbytnio nie muszę, bo smakiem
Calzonella.comJakie plany na Sylwestra? Organizujecie domówkę lub wybieracie się do znajomych? Podpowiem Wam co przygotować dobrego, aby zachwycić gości! Przepisów jest wiele, każdy znajdzie coś dla
Moja smaczna kuchniapowtórne wykorzystanie gotowanego lub pieczonego mięsa. Ten przepis wymyśliliśmy, żeby zagospodarować kurczaka z rosołu, ale w ten sposób można zapiec każdy kawałek mięsa jaki został ze Świąt. Zapieczonena cienkim cieście gotowany nie tylko zyskuje drugie kulinarne życie. JAMBALAYA Z RESZTKAMI Z MIĘSA Jambalaya to mega proste, pachnące przyprawami danie, które przygotujesz w pół godziny. Możesz do niego wrzucić niemal wszystko(...)szarlotkę jest prosty, wychodzi zawsze, smakuje wspaniale i prawie w ogóle nie wymaga pracy. DOMOWE TORTILLE, CZYLI SPOSÓB NA RESZTKI PIECZONEGO KURCZAKA Łatwiejsze i szybsze do zrobienia niż pierogi. Tortille domowego wyrobu, miękkie i elastyczne jak naleśnik. W przeciwieństwie do sklepowych, nie zawierają całej gamy sztucznych składników. I są trzy razy tańsze. RIBOLLITA, CZYLI WYKWINTNA WŁOSKA ZUPA Z CZERSTWYM
Niedzielny kucharzgranic możliwości rozpoczynającym się latem postanowiłam przygotować słodki obiad. Normalnie tego nie robię, a nawet więcej, jestem przeciwna takim obiadom. Słodycze owszem jadam, ale na deser i wszelkie słodkie pierogi czy naleśniki są dla mnie właśnie deserem. A ponieważ dziś zamiast pięknego przedednia lata mamy raczej ponurą jesień to poszłam w zaparte i osładzam sobie ten zimny i deszczowy(...)jutro.. Knedle twarogowo-migdałowe z truskawkami składniki: 200 g mielonego twarogu 200 g mąki migdałowej 1 żółtko szczypta soli około 0,5 szklanki mleka mąka krupczatka do rozwałkowania ciasta małe truskawki wykonanie: Składniki zagniatamy ze sobą i wyrabiamy ciasto. Mleka ma być nie dużo, tyle by składniki się połączyły. Jeśli ciasto będzie zbyt lepkie można dodać odrobinę mąki krupczatki
Przysmaki Karolki