pierogi le - 2000 przepisów (strona:113/134)

Kluski z kaszy kuskus 225

Kto czyta nasz blog, ten wie, że klusek ci u nas dostatek;) Mamy przepisy na wszelkiej maść kluski, kluseczki do zup, pampuchy i Bóg wie na

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kluseczki z semoliny z sosem kurkowo-śmietanowym 195

Kluseczki z semoliny z sosem kurkowo-śmietanowymSkładniki:  na ciasto:  400 g semoliny, użyłam De Decco  200 ml ciepłej wody  szczypta soli 

Moja smaczna kuchnia
Ravioli z jagodami! SEZON JAGODOWY! 214

Letni posiłek powinien charakteryzować się, kilkoma cechami takimi jak: lekkość, smakowitość (ba! nawet smykowitość ;-) ), być przygotowany z dostępnych, świeżych i sezonowych owoców lub warzyw.  I

SMYKWKUCHNI
XIX Jarmark Hetmański w Zamościu - relacja 144

Kupiłam chleb na zakwasie, ser koryciński swojski z miętą i pieprzem, podpiwek oraz trzy szklane karafki za niewielkie pieniądze na stoisku ze starociami. Zapraszam na fotorelację: oto i ja :) pieróg smażony ze szpinakiem

Pasja Smaku
Latawice też muszą jadać - czyli coś gotowego 1130

zamawiać. Menu jak na początek spore . Różnego rodzaju pizze , wybór makaronów , zapiekanek, mięs z grilla. sałatek, dań z pieca. Ceny do przyjęcia. Obsługa bardzo miła. Zamówiłam na próbę : Calzone ( pieróg) sos, szynka, ser, pieczarki --17 zł Sałatkę grecką ( kapusta pekińska ,ser feta, ,pomidor, ogórek, cebula, czarne oliwki ) --15 zł + do sałatki 4 gorące paluch drożdżowe Punktualnie

Buniabaje w kuchni
Kulebiak z kapustą i grzybami 195

Jedną z naszych wigilijnych potraw jest kulebiak, koniecznie z kapustą i grzybami. Kulebiak to taki staropolski wielki pieróg. Robiony z ciasta drożdżowego, napełniony kiszoną kapustą i suszonymi borowikami przesmażone z cebulką. Jest bardzo sycący, jednak zawsze cały znika ze stołu jeszcze podczas wigilijnej kolacji:) To świetny dodatek do gorącego barszczu... Ciasto: 30g świeżych drożdży,2 szklanki mąki pszennej

Z miłości do słodkości
Pierożki z serem ricotta 188

Delikatne, malutkie pierożki z serkiem ricotta i borówką amerykańską. Osobiście uważam, że jagody byłyby lepsze, jednak w lodówce miałam tylko borówki :)  Składniki na około 70

Zabawa smakiem
Piegowate pierożki w bulionie 153

Pierożki ,, samo zdrowie". Gotowane mięso indyka , otręby , zioła , czarny sezam dodany do ciasta . A potem podane w aromatycznym bulionie z indyka i dużej ilości karmelizowanych

Buniabaje w kuchni
Anyżowe pierożki 135

U mnie tak już jest , że jak się czegoś uczepię to na całego. Jak spodobało mi się eksperymentowania z anyżem gwiaździstym i ouzo ( greckiej anyżówki) to

Buniabaje w kuchni
Kopytka 124

Kopytka...mmm - uwielbiamy je! Idealne jako dodatek do sosu, my jednak najbardziej lubimy podsmażone na patelni na złoty kolor. Mniam! Szybkie wykonanie, i super zabawa dla

Blondynka Gotuje