Dla mojej Małej Wielbicielki "telegrzanek" zdrowsza wersja chlebka tostowego . Dzisiejszy chlebuś wyszedł równie smaczny co pszenny a duuużo zdrowszy. Polecam zarówno na kanapki jak
Smaczne ZdroweWyszło przypadkiem a zostało już na stałe. Polecam bardzo gorąco, smak domowgo masełka jest nieporównywalny z tym sklepowym. Mimo iż kupowałam zawsze masło z
Smaczne ZdroweTen smalec to prawdziwe odkrycie. Dowód na to, że to wygląd sprawia iż coś wydaje nam się tym czym tak naprawdę wcale być nie
Smaczne ZdroweDziś kolejna wersja smalcu wegańskiego, choć jak dla mnie (smakosza tradycyjnego) smalcu aż tak bardzo nie przypomina... Co nie znaczy, że nie jest cudowne
Smaczne ZdrowePo kilku wcześniejszych suszonych schabach, skomponowałam swoja własną wersję przypraw, która najbardziej nam odpowiada. I choć wszystkie wersje są bardzo dobre,to ta jest
Smaczne ZdrowePieczenie chleba w domu uwielbiam za zapach i smak. Cukinia obrodziła i postanowiłam dodać do chleba. Dodatkowo dodałam ziarna słonecznika i siemię lniane. Bardzo lubimy takie
Ala piecze i gotujeKiedy je zobaczyłam na blogu Smaki Alzacji od razu pomyślałam że muszę je upiec. Te bułki są wyśmienite. Zaryzykowałam i od razu zrobiłam z podwójnej porcji
Ala piecze i gotujeDelikatne i chrupiące paluszki z ciasta francuskiego mogą być idealną przekąską nie tylko na sylwestrowy wieczór. Możemy je zrobić bardzo szybko nawet jak goście już w
Ala piecze i gotujeZostałam zaproszona wraz z innymi blogerami przez właścicielkę bloga Smaki Alzacji do wspólnego pieczenia rogalików pod ciekawą nazwą solanki. Akcja pod świetną nazwą Ezoteryczne spotkanie
Ala piecze i gotujeKolejne Ezoteryczne spotkanie przy piekarniku klik z blogerami i jak zawsze jest pysznie i miło. Tym razem Małgosia zaproponowała przepis na bułki z owsianką z
Ala piecze i gotujeDzisiaj kolejne wspólne pieczenie z fajnymi ludźmi. Nazwa została zmieniona i teraz pieczemy pod nazwą "Wypiekanie na śniadanie" ale w dalszym ciągu organizatorką jest Małgosia z
Ala piecze i gotujeDzisiaj znowu przepis z wspólnego pieczenia "Wypiekanie na śniadanie" organizowanego przez Małgosię z Smaki Alzacji . W ten weekend piekłyśmy rogaliki maślane z blogu Ciasto z dziurką
Ala piecze i gotujeMięciutkie i puszyste bułeczki nadziewane w środku serem, kiełbasą i kukurydzą. Na górze przyprawa do pizzy więc smakują jak małe pizzerinki. Z pewnością dzieciaki je polubią
Ala piecze i gotujeDzisiaj kolejne pieczenie z cyklu Wypiekanie na śniadanie. Piekliśmy chleb Tygrysi z przepisu Berniki . Chleb jest pyszny z bardzo chrupiącą skórką którą otrzymujemy dzięki posmarowaniu "papką
Ala piecze i gotujeDzisiaj dzień majowego wyzwania blogerek i blogerów. Tematem przewodnim jest "piknik" i nawet pogoda dopisała Jest piękna słoneczna niedziela. Ja zrobiłam pachnące drożdżowe bułeczki z smażonym
Ala piecze i gotuje