Kto nie lubi chałki zjeść na śniadanie? Z dżemem? Z mlekiem? Albo z masełkiem? A może samą? A jak dodamy mniejszą ilość cukru (i nie
MiksturownikPrzepis dostałam od znajomego, i od tamtej pory jest to jeden z najczęściej pieczonych przeze mnie chlebów. Jest bardzo smaczny, długo zachowuje świeżość, a przede wszystkim
Stare GaryKolejny smakowity przepis na bułki, wypatrzony na blogu Moje Wypieki . Przepyszne, są miękkie i puszyste, najlepsze tego samego dnia, ale i na drugi dzień smaczne
Stare GaryI znowu mój ulubiony blog z ulubionego kraju - Kuchnia nad Atlantykiem i kolejny pyszny przepis. Piekę je rzadko tylko z jednego powodu, tych
Stare GaryPrzepis znalazłam na stronie Moje Wypieki . Na ogół nie robię chlebów na drożdżach (poza takim tostowym). Dzisiaj lenistwo wzięło górę i postanowiłam zrobić
Stare GaryMam dwa przepisy na chleby na zakwasie z których piekę na zmianę . Pierwszy, pieczony częściej, to chleb z mąką orkiszową z tego przepisu. Drugi
Stare GaryOdkryłam niedawno przepyszną stronę z pięknymi chlebami. To strona Zapach Chleba, i na niej właśnie znalazłam ten przepis. Daleko mi do oryginału, ale chleb
Stare GaryPuszyste miękkie i niekłopotliwe w wykonaniu Pity. Kiedyś, dawno temu, znalazłam przepis na forum Cin Cin i od tamtej pory, pity robię zawsze z
Stare GaryKto piecze, ten wie - Książka Hamelman'a to taka obowiązkowa pozycja na półce z książkami kulinarnymi. Ale mieć, to jeszcze nie wszystko. Dla piekarskiego amatora, takiego
Stare GaryTym razem chleb pszenny razowy. Nie potrafię powiedzieć, który z chlebów ostatnio przeze mnie upieczonych jest najsmaczniejszy. Wszystkie są świetne! składniki zaczyn 140 g
Stare GaryKolejny przepis wypatrzony na stronie " Zapach Chleba". Ciabatta wyszła pyszna! Jest wymagająca czasowo, ale warto! Bardzo! Ciasto, mimo że takie płynne, okazało się całkiem przyjazne w
Stare GaryKolejny przepis z książki "Chleb" Jeffrey Hamelman'a. Tym razem chleb francuski. Wyszły wspaniale dwa bochenki, bardzo długo smaczne. Oczywiście najpyszniejsze zaraz po
Stare GaryPyszny chleb z ziarnami. Siemię nadaje i inny smak i piękny kolor. Chleb długo utrzymuje świeżość, świetnie smakuje też w formie grzanek. składniki zaczyn
Stare GaryBardzo smaczne, miękkie bułeczki z nieco nietypową skórką - obsypaną tartą bułką. Najlepsze w dniu pieczenia. Warto zamrozić. Przepis ze strony Moje
Stare GaryTo dopiero był wyczyn! Nie przypuszczałam, że kiedykolwiek upiekę żytni chleb bez foremki! Ciasto było mało chętne do formowania, raczej klejące. Z pomocą
Stare Gary